ACTUALITAT


L’Ajuntament de Badalona negocia amb la SAREB per evitar el desallotjament traumàtic de la nau del carrer Progrés


Els residents han demanat defugir una actuació contundent a causa de les baixes temperatures i l’efecte de la Covid en el col·lectiu. A canvi es comprometen a abandonar en tres mesos la propietat que ocupen


pancarta-que-reclama-una-solucio-per-als-usuaris-de-la-nau-del-carrer-progres-foto-tomeu-ferrer
 Pancarta que reclama una solució per als usuaris de la nau del carrer Progrés foto: Tomeu Ferrer


Redacció - 11/01/22         

twitter share   facebook share

L’equip de govern de l’Ajuntament de Badalona negocia actualment amb l’empresa pública SAREB, propietària del solar, per evitar una resolució traumàtica del conflicte que afecta el centenar de persones que viuen a la nau del carrer del Progrés de la ciutat, segons han manifestat fonts dels col·lectius que donen suport als residents d’aquest edifici, que s’han reunit amb una representació del consistori.

 

La trobada es va suscitar després que l’assemblea dels residents i associacions i col·lectius que els donen suport haguessin comunicat que no podien abandonar els locals on viuen ara a causa de les baixes temperatures d’aquests dies i de l’alta incidència de la Covid que pateixen. Com a contrapartida van manifestar tant a la propietat com a l’Ajuntament de Badalona, la seva decisió de sortir dels magatzems on ara viuen de manera molt precària, amb el benentès que esperaven la col·laboració tant del consistori com de la Generalitat per trobar una alternativa que asseguri un sostre a aquest grup de persones.

 

Recordar que part dels residents a la nau que ja van patir un incendi a un edifici situat molt a prop que va implicar la mort de fins a cinc persones, un nombre no definit de ferits i la pèrdua de les pertinences a la majoria dels que hi vivien.

 

La SAREB és l’empresa pública coneguda com el ‘banc dolent’, que es va crear per comprar els edificis i llars que durant la crisi d’habitatge van quedar sense vendre. La idea del rescat amb diners públics d’aquestes propietats era vendre-les més tard quan el mercat s’hagués recuperat.

 

Les fonts consultades indiquen que des de la delegació de l’ajuntament s’ha assegurat que estan en contacte amb la SAREB, cosa que es facilitaria a causa que l’alcaldia de Badalona i la direcció de la SAREB tenen vinculació directa amb el govern central, que comanda el PSOE.

 

La possibilitat de desallotjament de la nau ha causat concentracions i manifestacions, com la que es va fer el novembre passat davant dels jutjats de Badalona.

 

Es manté la concentració del 13 de gener

 

Entre les possibilitats que es plantegen en aquests moments hi ha que la propietat aturi la reclamació del desallotjament o trobar altres alternatives no traumàtiques en un moment en què l’emergència social afecta de ple a Badalona.

 

Sigui quina sigui la resolució del conflicte, les entitats que donen suport als residents de la nau del carrer Progrés, mantenen la convocatòria de concentració al lloc per dijous a les sis del matí. Sigui com sigui, les dues parts, entitats i consistori han decidit que es tornaran a reunir abans del dia 13 per veure què es pot fer per solucionar aquest problema.

 

La idea de les dues parts és que tant si hi ha un desallotjament com si s’evita, se segueixin buscant sortides que evitin que més d’un centenar de persones quedin en total desemparo a Badalona. La idea seria que tant si es manté una situació com l’actual com si hi ha un llançament es trobin solucions que en un temps fixat com de tres mesos suposi una certa normalització de la situació d’aquest col·lectiu.

 

 


ACTUALITAT

21/05/22

els-manifestants-volen-preservar-l-espai-proper-a-les-tres-xemeneies-fent-un-parc-natural

La marxa per un gran parc natural al litoral reclama una alternativa sostenible per al parc de les 3 xemeneies

Diverses entitats caminaran pel parc fluvial del Besòs duent a terme activitats reivindicatives durant el matí de diumenge 22
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

20/05/22

un-moment-de-la-presentacio-de-la-mostra-de-les-arpilleres-a-l-ateneu-de-sant-roc-foto-pablo-d

Inaugurada l’exposició “L’habitatge és un dret” del grup 'arpilleres en acció' de l’Ateneu Sant Roc

l'Agrupació de dones fa retrats crítics del problema social en què s'ha convertit la manca d'una política que garanteixi l'accés a un sostre digne.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

18/05/22

la-sala-d-actes-de-l-associacio-de-veins-del-centre-es-va-omplir-per-la-presentacio-de-caliu-foto-ateneu-barcelones-nord

L'Associació Caliu presenta a Badalona la seva iniciativa per crear una cooperativa d'habitatge en cessió d'ús

El col·lectiu preveu construir habitatges sostenibles amb aportacions assequibles en projectes a llarg termini amb la col·laboració del sector públic
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

14/05/22

un-nen-amb-un-cartell-en-la-protesta-de-2018-a-la-placa-de-la-vila-demanant-places-de-p3

Les famílies de 180 nens i nenes de Badalona sense plaça a l’escola pública s’organitzen per defensar els seus drets.

El dèficit afecta especialment els barris de Canyadó, Centre i Progrés i és una constant estructural a la ciutat, on es fan molts pisos, però no es construeixen paral·lelament centres escolars ni serveis públics.
Llegir l'article complet