OCUPACIÓ


CCOO i COBAS denuncien que FCC destina treballadors de Badalona a trencar la vaga dels operaris de l’empresa a Salt


Fonts sindicals asseguren que la pràctica de l’empresa intenta fer que els operaris de Badalona actuïn il·legalment com a esquirols en el conflicte de la ciutat gironina


piquet-de-treballadors-de-neteja-a-salt-girones-foto-ccoo
 Piquet de treballadors de neteja a Salt (Gironès) foto: CCOO


Redacció - 12/01/22         

twitter share   facebook share

Els sindicats amb presència a Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) de Badalona: CCOO, COBAS, han fet públic que l’empresa pretén enviar a Salt treballadors que usualment fan la seva feina a la ciutat del Barcelonès nord, per tal de trencar la vaga que realitzen a la ciutat del Gironès els operaris que recullen la brossa, segons expliquen fonts de CCOO.

Així mateix, La Intersindical-CSC de les comarques gironines ha mostrat el seu suport als vaguistes, igual que el sindicat COBAS.

Les pràctiques empresarials, que tradicionalment es coneixen com a foment de l’esquirolatge, han fet que la Inspecció de treball faci una actuació per determinar si es vulnera el dret fonamental de vaga a la recollida d’escombraries de Salt.

La Federació Habitat, de CCOO, en una nota de premsa conta que FCC envia a Salt treballadors adscrits al servei de recollida d’escombraries de Badalona cap a la ciutat gironina. Aquesta pràctica suposa una cessió il·legal de treballadors. A més, implicaria que el servei de neteja de Badalona quedi reduït, per la qual cosa, a més de denunciar l’actuació fora de la llei, també l’ha comunicat a l’Ajuntament de Badalona.

Compte solidari

Els sindicats critiquen la política antisindical de la multinacional FCC i també del govern municipal de Salt (ERC-JXS).

Per contribuir solidàriament a la lluita dels treballadors de neteja de Salt, des de la Federació d’Hàbitat de CCOO s’ha obert una caixa de resistència, per ajudar econòmicament als vaguistes. Es poden fer aportacions al compte ES1401822771380201618452.


ACTUALITAT

21/05/22

els-manifestants-volen-preservar-l-espai-proper-a-les-tres-xemeneies-fent-un-parc-natural

La marxa per un gran parc natural al litoral reclama una alternativa sostenible per al parc de les 3 xemeneies

Diverses entitats caminaran pel parc fluvial del Besòs duent a terme activitats reivindicatives durant el matí de diumenge 22
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

20/05/22

un-moment-de-la-presentacio-de-la-mostra-de-les-arpilleres-a-l-ateneu-de-sant-roc-foto-pablo-d

Inaugurada l’exposició “L’habitatge és un dret” del grup 'arpilleres en acció' de l’Ateneu Sant Roc

l'Agrupació de dones fa retrats crítics del problema social en què s'ha convertit la manca d'una política que garanteixi l'accés a un sostre digne.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

18/05/22

la-sala-d-actes-de-l-associacio-de-veins-del-centre-es-va-omplir-per-la-presentacio-de-caliu-foto-ateneu-barcelones-nord

L'Associació Caliu presenta a Badalona la seva iniciativa per crear una cooperativa d'habitatge en cessió d'ús

El col·lectiu preveu construir habitatges sostenibles amb aportacions assequibles en projectes a llarg termini amb la col·laboració del sector públic
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

14/05/22

un-nen-amb-un-cartell-en-la-protesta-de-2018-a-la-placa-de-la-vila-demanant-places-de-p3

Les famílies de 180 nens i nenes de Badalona sense plaça a l’escola pública s’organitzen per defensar els seus drets.

El dèficit afecta especialment els barris de Canyadó, Centre i Progrés i és una constant estructural a la ciutat, on es fan molts pisos, però no es construeixen paral·lelament centres escolars ni serveis públics.
Llegir l'article complet