CONVIURE


Dos cuiners posseïdors d’estrelles Michelin col·laboren enguany en el concurs de llenties solidàries del Centre Sant Jaume de Badalona


L’entitat, amb seu al barri del Gorg es va crear fa 25 anys per a acompanyar els processos socioeducatius d’infants i joves i les seves famílies en risc d’exclusió social i amb risc de vulnerabilitat, especialment a la zona de Badalona sud.


cartell-del-concurs-de-llenties-solidaries
 Cartell del concurs de llenties solidàries


Redacció - 03/03/22         

twitter share   facebook share

El Centre Sant Jaume compta aquest any amb la col·laboració de dos coneguts xefs posseïdors d’estrelles Michelin en el seu segon concurs de llenties solidàries. Carles Gaig i Carme Ruscalleda participen amb dues receptes de llenties. A més, També hi participen la televisiva Ada Parellada; la guanyadora de Masterchef Júnior, Lu Pérez; Marga Freudenthal de MiT Espai de Cuina, i el Restaurant Celler Mont Rubí.

 

El Centre Sant Jaume recorda que Carles Gaig, xef del Restaurant Gaig de Barcelona és la primera vegada que participa en el concurs, mentre que per a Carme Ruscalleda és la segona participació. Entre una i altre tenen 7 estrelles Michelin.

 

Al seu torn, la televisiva Ada Parellada i la guanyadora de la setena edició de Masterchef Júnior, Lu Pérez també repeteixen i juntament amb Marga Freudenthal del MiT Espai de Cuina i el Restaurant Celler Mont Rubí cuinaran en exclusiva una recepta elaborada a base de llenties per a aquelles persones que col·laborin amb l’entitat.

 

El Centre Sant Jaume indica que Entre l’1 i el 27 de març totes les persones que facin un donatiu a través de la pàgina web www.bit.ly/llenties22 rebran un enllaç als vídeos de les receptes i entraran automàticament en el sorteig de diversos premis:

 

 

- un menú d'arrossos per a dues persones al  Bistro Mató de Pedralbes

- un menú degustació per a dues persones al  Restaurant Celler Mont Rubí

- una classe de cuina + sopar per a dues persones al MiT Espai de Cuina

- tres tasts de vi per a dues persones cadascuna a la botiga Vins&Co

- tres lots de dues ampolles de Vermouth Perucchi

- dues ampolles de vi Raventós d'Alella Pansa Rosada

- una ampolla de vi negre Cune Reserva 2013

 

A més, tots els donants tindran dret a competir per un dels dos davantals del Centre Sant Jaume. Només hauran d’elaborar un plat de llenties seguint les passes d'algun dels xefs col·laboradors o cuinar la seva pròpia recepta, enviar fotos i vídeos del procés i convèncer la presidenta del jurat, Lu Pérez abans del 27 de març.

Fa un any l’Independent de Badalona publicava una entrevista amb dues persones que treballen al Centre Sant Jaume de la ciutat. Anunciaven el 25 aniversari de la creació de l’entitat i explicaven les activitats que fan des del nou local acabat d’estrenar al barri del Gorg.

 

El primer sopar de llenties solidàries es va celebrar el 2013 a l'escola Jesuïtes Sarrià - Sant Ignasi com a una iniciativa de la comunitat educativa a favor de la principal obra social de l'escola, el Centre Sant Jaume de la Fundació Carles Blanch. L’any 2021, davant la impossibilitat de celebrar el Sopar de forma presencial a causa de la pandèmia, neix el I concurs de llenties solidàries.

 


MOBILITAT

22/06/22

les-tres-pancartes-penjades-des-del-pont-del-carrer-neus-catala-sobre-l-autopista-foto-tomeu-ferrer

'Transformem l’autopista' insta l’Ajuntament de Badalona a reduir la velocitat i la contaminació que produeix la C-31

Reclamen informació al vicepresident Puigneró sobre l’estat del pla urbanístic de futur que afecta la via de comunicació que travessa la ciutat.
Llegir l'article complet
ESPORTS

21/06/22

foto-oficial-de-l-equip-senior-a-femeni-de-l-ae-minguella-foto-arxiu

L’Equip Sènior A femení de l’Associació Esportiva Minguella assoleix la copa Catalunya de bàsquet

Tres ascensos d’equips d’AE Minguella mostren la puixança del bàsquetbol de base de Badalona
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

17/06/22

un-moment-de-la-preparacio-de-la-protesta-foto-tomeu-ferrer

Concentració al Viver de les famílies de @seneplacesbdn reclamant que s’acceptin les seves al·legacions per obtenir plaça a la pública

Denuncien que algunes peticions a l’ESO s’han tirat enrere perquè els nois i noies són beneficiaris de beques menjador
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

11/06/22

instantania-del-carrer-de-coll-i-pujol-foto-arxiu

L’Associació de veïns de Coll i Pujol rep ara la meitat de la subvenció municipal corresponent al 2021

L’entitat va suspendre la celebració de les festes del barri i de la festa infantil a causa de la manca de l’aportació corresponent a l’ajuntament
Llegir l'article complet