ACTUALITAT


Guanyem Badalona força un ple extraordinari el setembre per aprovar els ‘bons consum local’


La mesura, que ha d’injectar 200.000 euros al comerç, la restauració i els mercats municipals, no es va tirar endavant perquè es va presentar sense temps per analitzar-la


grup-municipal-de-guanyem-badalona-en-una-foto-d-arxiu
 Grup municipal de Guanyem Badalona en una foto d'arxiu


Redacció - 29/07/22         

twitter share   facebook share

El grup municipal de Guanyem Badalona ha comunicat que forçarà un ple d’urgència a principis de setembre per aprovar els denominats ‘bons de consum local’, destinats a reactivar el comerç de proximitat, la restauració i els mercats municipals.

 

La convocatòria d’un ple urgent, que es farà a inicis de setembre, es produeix després que els bons no fossin aprovats en la reunió plenària del 26 de juliol. El vot contrari del PP i Guanyem van aturar la posada en marxa de la iniciativa econòmica que es dotarà amb 200.000 euros.

 

Al final, el retard coincidirà amb el mes de vacances administratives a la ciutat, l’agost no és hàbil. No obstant això, l’incident ha servit perquè es produeixi un intercanvi de retrets entre el tercer tinent d’alcaldia de Badalona, regidor de Junt per Badalona, David Torrents, i Guanyem Badalona. El primer va criticar en una piulada la no aprovació de l’ajut al consum local, just a la sortida del ple municipal on es va debatre el tema.

 

Per la seva banda, la formació d’esquerres «lamenta el retard incomprensible provocat pel govern del PSC i els partits que hi estan subordinats» en la presentació de la documentació explicativa de l’acció que es vol desenvolupar per reactivar l’economia local. Més concretament afirmen que els van demanar l’aprovació sense que haguessin pogut abans estudiar l’assumpte.

 

En la seva comunicació Torrents admet la tardança en la presentació de la documentació i, tanmateix, ha criticat les forces de l’oposició.

 

Guanyem explica que la posada en marxa dels bons de consum forma part del pressupost que va pactar amb l’equip de govern. Reconeix que el retard en la presentació farà que no es pugui aplicar la mesura de suport durant aquest estiu. No obstant això, i per accelerar al màxim la creació dels bons han forçat una reunió urgent el 29 de juliol, una reunió de la comissió informativa, necessària perquè es ple extraordinari es pugui fer just a principis de setembre.

 

Xàtiva hi destina 560.000 euros

 

La picabaralla té a veure amb la falta d’informació de l’equip de govern als partits de l’oposició, repercuteix també en la informació a la ciutadania relativa al projecte. Torrent ha explicat en la seva piulada que la idea és injectar diners públics a l’economia local i de proximitat. A falta de saber els detalls, el concepte de bons consum ja existeix. Concretament a Xàtiva ja s’han fet tres campanyes en aquest sentit. Allà els ciutadans poden comprar uns bons de 40 euros que en comprar al comerç o a la restauració local tenen un valor de 80 euros. El bescanvi es pot fer en els comerços locals adherits i no es poden fraccionar a menys dels 40 euros. La campanya, que és municipal, té un pressupost de 560.000 euros. Xàtiva té poc més de 29.000 habitants.


ACTUALITAT

14/04/24

evolucio-dels-ingressos-per-anys

1.516 euros: el salari per poder viure dignament a l’àrea metropolitana de Barcelona

Un 43% dels ciutadans metropolitans no arriben al llindar mínim per a poder cobrir les necessitats bàsiques
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

13/04/24

les-dues-delegacions-davant-d-un-dels-edificis-que-conte-el-parc-metropolita-de-badalona-francesc-alfambra

Defensem Ca l’Arnús es reuneix amb la sindicatura de greuges per informar dels perills que corre el parc davant els projectes de fer-hi pisos

Una delegació dels veïns que volen evitar la degradació del parc urbà més important de la zona ha explicat la situació una delegació de la defensora de la ciutadania de Catalunya.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

12/04/24

imatge-de-la-concentracio-de-la-comunitat-escolar-del-ventos-mir

La comunitat educativa del Ventós Mir exigeix que l’Ajuntament de Badalona desencalli d'una vegada el procés per construir l’escola nova.

Recorden que l’alcalde Garcia Albiol que es va comprometre solemnement a licitar les obres el primer trimestre d’enguany i d’això no hi ha res.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

12/04/24

cartell-de-l-escola-anticapitalista-de-primavera

L’Escola Anticapitalista de Primavera de Badalona dedica el cap de setmana a Palestina i internacionalisme; Lenin i l'estratègia; al periodisme activista i al sindicalisme i l'habitatge.

L’organització dedica dos dies de debats i tallers al debat des d’una visió feminista i ecosocialista que es faran al Centre Cívic de l’Escorxador de la ciutat, divendres, 12 i dissabte 13
Llegir l'article complet