ACTUALITAT


Guanyem Badalona força un ple extraordinari el setembre per aprovar els ‘bons consum local’


La mesura, que ha d’injectar 200.000 euros al comerç, la restauració i els mercats municipals, no es va tirar endavant perquè es va presentar sense temps per analitzar-la


grup-municipal-de-guanyem-badalona-en-una-foto-d-arxiu
 Grup municipal de Guanyem Badalona en una foto d'arxiu


Redacció - 29/07/22         

twitter share   facebook share

El grup municipal de Guanyem Badalona ha comunicat que forçarà un ple d’urgència a principis de setembre per aprovar els denominats ‘bons de consum local’, destinats a reactivar el comerç de proximitat, la restauració i els mercats municipals.

 

La convocatòria d’un ple urgent, que es farà a inicis de setembre, es produeix després que els bons no fossin aprovats en la reunió plenària del 26 de juliol. El vot contrari del PP i Guanyem van aturar la posada en marxa de la iniciativa econòmica que es dotarà amb 200.000 euros.

 

Al final, el retard coincidirà amb el mes de vacances administratives a la ciutat, l’agost no és hàbil. No obstant això, l’incident ha servit perquè es produeixi un intercanvi de retrets entre el tercer tinent d’alcaldia de Badalona, regidor de Junt per Badalona, David Torrents, i Guanyem Badalona. El primer va criticar en una piulada la no aprovació de l’ajut al consum local, just a la sortida del ple municipal on es va debatre el tema.

 

Per la seva banda, la formació d’esquerres «lamenta el retard incomprensible provocat pel govern del PSC i els partits que hi estan subordinats» en la presentació de la documentació explicativa de l’acció que es vol desenvolupar per reactivar l’economia local. Més concretament afirmen que els van demanar l’aprovació sense que haguessin pogut abans estudiar l’assumpte.

 

En la seva comunicació Torrents admet la tardança en la presentació de la documentació i, tanmateix, ha criticat les forces de l’oposició.

 

Guanyem explica que la posada en marxa dels bons de consum forma part del pressupost que va pactar amb l’equip de govern. Reconeix que el retard en la presentació farà que no es pugui aplicar la mesura de suport durant aquest estiu. No obstant això, i per accelerar al màxim la creació dels bons han forçat una reunió urgent el 29 de juliol, una reunió de la comissió informativa, necessària perquè es ple extraordinari es pugui fer just a principis de setembre.

 

Xàtiva hi destina 560.000 euros

 

La picabaralla té a veure amb la falta d’informació de l’equip de govern als partits de l’oposició, repercuteix també en la informació a la ciutadania relativa al projecte. Torrent ha explicat en la seva piulada que la idea és injectar diners públics a l’economia local i de proximitat. A falta de saber els detalls, el concepte de bons consum ja existeix. Concretament a Xàtiva ja s’han fet tres campanyes en aquest sentit. Allà els ciutadans poden comprar uns bons de 40 euros que en comprar al comerç o a la restauració local tenen un valor de 80 euros. El bescanvi es pot fer en els comerços locals adherits i no es poden fraccionar a menys dels 40 euros. La campanya, que és municipal, té un pressupost de 560.000 euros. Xàtiva té poc més de 29.000 habitants.


ACTUALITAT

01/10/22

un-moment-de-la-conferencia-a-la-sala-d-actes-del-museu-de-badalona-foto-e-folch

Ca l’Andal una masia que resisteix el pas del temps

Un estudi mostra la singularitat de l’històric edifici de Badalona, tot i que alerta del perill per a la casa que representa el forat de la teulada.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

30/09/22

taula-de-la-xerrada-d-anticapitalistes-bcn-nord-foto-tomeu-ferrer

Denuncien que privatitzar les pensions fa que els jubilats xilens cobrin de retir només el 24% del que rebien treballant

Un acte d’Anticapitalistes Badalona afirma que després de 41 anys de la privatització a Xile moltes persones amb més de 80 anys continuïn treballant per evitar la misèria
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

29/09/22

foto-de-l-acte-de-presentacio-de-comunalitat-bdn-sud-foto-arxiu

El projecte Comunalitat BDN.Sud destina 350.000 euros a escolarització, habitatge i a la recuperació econòmica després de la Covid-19.

Els fons els aporta el Departament de Treball i la nova entitat la formen associacions cíviques, cooperatives, fundacions i l’Ajuntament de Badalona.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

28/09/22

concentracio-d-activistes-contra-operacions-especulatives-a-la-placa-de-la-vila-foto-tomeu-ferrer

El ple de Badalona aprova el projecte del PDU de les Tres Xemeneies que implica la construcció de 1.844 pisos

La decisió es pren amb els vots favorables de PSC, ERC, Junts i el PP: el vot contrari de Guanyem i l’abstenció d’En Comú Podem
Llegir l'article complet