ACTUALITAT


L’Ajuntament de Badalona presenta una liquidació de l’exercici 2023 amb 209 milions d’euros al calaix.


La baixa execució de projectes, obres i manteniment fa que no es gastin uns diners molt necessaris per a la ciutat i s’ompli una caixa que ja és a petar.


un-operari-neteja-contenidors-d-escombraria-de-la-ciutat-foto-ajuntament-de-badalona
 


Pablo Díaz-Flores - 24/07/24         

twitter share   facebook share

Segons l’informe presentat per la interventora municipal al ple de maig, i aprovat en el ple del mes de juny, l’any 2023 es va tancar amb un superàvit de 52 milions d’euros. La xifra, si se suma als 157 milions de romanents dona aquesta quantitat de 209 milions que, per a qualsevol altre ajuntament es podia qualificar d’escàndol, però que a Badalona, per desgràcia, ja hi estem acostumats.

 

La baixa execució de projectes i obres, de manteniment, de renovació de contractes, molts d’ells caducats fa que no es gastin uns diners tan necessaris per a la ciutat i que es vagi omplint una caixa que ja està a petar i que fa mal als ulls.

 

Aquesta paràlisi de la maquinària municipal ja se la va trobar el govern d’Albiol en el seu primer mandat del 2011 al 2015. En el 2013 el ministeri d’Hisenda va intervenir els comptes del consistori. Va ser en el govern dels tres anys de canvi on clarament van augmentar les licitacions i les contractacions: es va reduir el deute un 20% i es van augmentar les inversions un 80%.

 

Cal dir que en el 2018, el govern socialista va treure a la llum una llista de 1147 factures impagades.

 

El 2024 no s’ha millorat el temps de pagament de l’ajuntament ni tampoc d’execució del pressupost.

 

Malgrat estar en el seu tercer mandat, amb un govern del PP, amb 18 regidors. Sense problemes econòmics, per aprovar el pressupost, la situació marca que pel que fa a execució, anem cap enrere, segons l’informe d’intervenció.

 

En el punt de fiscalització de comptes, la interventora fa èmfasi en el control financer, una pràctica comuna a tota Europa. No es fixa tan en el control previ de la despesa sinó en els possibles riscos que se'n deriven a posteriori.

 

L’informe de resum anual ha considerat una sèrie d’aspectes considerats rellevants. Això ho ha fet perquè es creu que representen més risc. Aquests punts són les nòmines d’alguns organismes autònoms, de l’Institut Municipal de Serveis Personals (IMSP), les hores extres de la Guàrdia Urbana i les acumulacions de tasques, entre altres. És a dir capítol 1, corresponent a remuneracions al personal.

 

El dossier fa referència també a la manca de personal de la mateixa intervenció. Aquest personal fa falta per dur la tasca de control. No obstant això, no es quantifica la manca de mitjans.

El que sí que és rellevant és, que en les seves funcions de fiscalització dels expedients, es fan dos reparaments a dos informes d’alcaldia i altres dos a dos informes del ple. Aquests expedients aniran ara a la sindicatura de comptes. Per tant, caldrà estar atents al recorregut que faran.

 

 


ACTUALITAT

17/10/24

francesc-xavier-ramis-durant-una-de-les-seves-presentacions-foto-pablo-diaz-flores

Francesc Xavier Ramis “Cis”, l’ànima de la Setmana de Muntanyisme de Badalona

Apassionat per la natura, defensor dels valors originals de l’alpinisme, jugador d’escacs és el presentador habitual de les jornades de muntanyisme de la ciutat.
Llegir l'article complet
ESPORTS

16/10/24

cartell-de-les-jornades

Arriba a Badalona la 38a. Setmana de Muntanyisme

Organitzats per l'Agrupació Excursionista Bufalà els actes, projeccions i xerrades es fan al teatre Margarida Xirgu
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

14/10/24

xavier-garcia-albiol-alcalde-de-badalona

El ‘segon assalt’ d’Albiol a Badalona Comunicació

El polític conservador tira endavant canvis dràstics de contingut en la programació de Badalona Televisió després que el 2012 ja intentés aplicar una gran retallada de personal que hauria deixat els mitjans públics en una precarietat dramàtica.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

11/10/24

concentracio-de-l-escola-ventos-mir-davant-la-casa-de-la-vila-foto-afa-ventos-mir

L’ajuntament munta reunions amb famílies escollides per explicar l’expedient de l’Escola Ventós Mir mentre evita fer-ho amb l’AFA.

L’Associació de Familiars d’Alumnes ha reclamat oficialment diversos cops rebre la informació del dossier de construcció de la nova escola, pendent d’una licitació aturada per un error administratiu.
Llegir l'article complet