CONVIURE-EDUCACIó


L’ajuntament munta reunions amb famílies escollides per explicar l’expedient de l’Escola Ventós Mir mentre evita fer-ho amb l’AFA.


L’Associació de Familiars d’Alumnes ha reclamat oficialment diversos cops rebre la informació del dossier de construcció de la nova escola, pendent d’una licitació aturada per un error administratiu.


concentracio-de-l-escola-ventos-mir-davant-la-casa-de-la-vila-foto-afa-ventos-mir
 


Tomeu Ferrer - 11/10/24         

twitter share   facebook share

Nou gir de guió en el ‘cas Ventós Mir’. L’equip de govern de l’Ajuntament de Badalona, que ha donat allargues a la petició de l’Associació de Familiars d’Alumnes (AFA) de l’escola per conèixer l’expedient de les obres que s’han de fer per construir el nou centre, ara intentaria informar però només a famílies concretes, saltant-se la representativitat oficial. Seria una forma de desconèixer tant la direcció de l’escola com l’associació de familiars, entitats oficialment representatives del centre i de les mares i pares d’alumnes, segons ha sabut aquesta publicació de fonts ben informades.

 

L’AFA ha fet, sense èxit, diverses gestions per conèixer l’expedient del projecte de la construcció del nou centre. La decisió política està presa i hi ha pressupost econòmic suficient per fer-ho. Falta però, un tràmit per engegar el procés. El solar on s’ha de construir el nou edifici està situat en un lloc amb vestigis de restes arqueològiques: Badalona va ser una important ciutat romana! Per tot plegat s’ha de fer una licitació oficial d’obres que permetin saber si hi ha restes històriques al solar. Però la confecció de la documentació d’aquesta licitació ha resultat problemàtica. L’últim capítol en aquest sentit és l’ajornament del tràmit uns set mesos perquè els permisos s’havien demanat com un servei en lloc de fer-ho com una obra.

 

Tornem al moment actual. L’ajuntament hauria publicat a les xarxes socials un vídeo mostrant el solar on s’ha de fer la nova escola. Fruit de les reaccions que es van produir a les xarxes, el consistori s'hauria posat en contacte amb algunes famílies de l'escola (L’AFA desconeix quines i amb quin motiu han estat triades). Ho faria forma privada, demanant-los-hi confidencialitat, amb secretisme.

 

Famílies ‘escollides’ i aixetes trencades

 

L’AFA considera que l’objectiu de la reunió entre l’ajuntament i famílies escollides seria informar irregularment dels detalls corresponents a l’expedient del projecte de la nova escola. Cal recordar que l’AFA ha demanat oficialment diversos cops l’expedient sense obtenir cap resposta. Tant el president de l’entitat com els altres membres de la Junta s'han reunit en reiterades ocasions amb el govern local, l'oposició i, fins i tot, el síndic de greuges reclamant la informació esmentada. També s'han elaborat i enviat instàncies i reclamacions a la Generalitat demanant tenir accés a la informació.

 

Mentrestant l’escola, construïda el 1927, es degrada ostensiblement. L’AFA informava dijous passat que feia una setmana que l’aixeta de la cuina estava trencada i que tot i els avisos a l’ajuntament no s’havia reparat.


SANITAT

18/10/24

imatge-de-la-signatura-de-l-acord-foto-menarini

Acord de Menarini i l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol per impulsar projectes de recerca

Les entitats treballen plegades en dos estudis en l'àmbit de les infeccions greus per legionel·la i la resistència als antibiòtics.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

17/10/24

francesc-xavier-ramis-durant-una-de-les-seves-presentacions-foto-pablo-diaz-flores

Francesc Xavier Ramis “Cis”, l’ànima de la Setmana de Muntanyisme de Badalona

Apassionat per la natura, defensor dels valors originals de l’alpinisme, jugador d’escacs és el presentador habitual de les jornades de muntanyisme de la ciutat.
Llegir l'article complet
ESPORTS

16/10/24

cartell-de-les-jornades

Arriba a Badalona la 38a. Setmana de Muntanyisme

Organitzats per l'Agrupació Excursionista Bufalà els actes, projeccions i xerrades es fan al teatre Margarida Xirgu
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

14/10/24

xavier-garcia-albiol-alcalde-de-badalona

El ‘segon assalt’ d’Albiol a Badalona Comunicació

El polític conservador tira endavant canvis dràstics de contingut en la programació de Badalona Televisió després que el 2012 ja intentés aplicar una gran retallada de personal que hauria deixat els mitjans públics en una precarietat dramàtica.
Llegir l'article complet