ESPORTS


Arriba a Badalona la 38a. Setmana de Muntanyisme


Organitzats per l'Agrupació Excursionista Bufalà els actes, projeccions i xerrades es fan al teatre Margarida Xirgu


cartell-de-les-jornades
 


Pablo Díaz-Flores - 16/10/24         

twitter share   facebook share

Quan encara ressonen les emocions i vivències de la 37a setmana, on els assistents vam poder compartir cordada amb Ferran Latorre, Javier Campos i Stefi Troguet, Badalona es prepara de nou per ser l’epicentre del muntanyisme català.

 

L’esperit de superació, de noves sensacions i obrir noves vies han portat a l’Agrupació excursionista de Bufalà a preparar un cartell molt atractiu i divers.

 

En primer lloc, ens acompanyarà l’escalador Edu Marín que presentarà la seva nova pel·lícula dirigida per Guillaume Broust. Es tracta de l’escalada de vint-i-vuit dies d’Eternal Flame, la monumental escalada del Karakorum, de nivell de dificultat 7c+. La situada en la Torre Sin Nombre, grup del Trango, a 6.200 m d’altitud. Marín, junt amb el seu pare i el seu germà es van convertir en els tercers escaladors en aconseguir-ho.

 

El dimecres 16 d’octubre gaudirem amb José Isidro, ‘Josito’, un enamorat de l’alpinisme i de l’escalada en gel que ens mostrarà imatges increïbles com a pilot de parapent, i com es diu en aquest món: ‘si pots córrer saps volar’. Josito Prefereix les fórmules pures com la de X-Pyr, una competició que travessa el Pirineu de costa a costa, tot combinant el desplaçament a peu i el parapent.

 

I com a cloenda, l’Agrupació Excursionista Bufalà sempre ret homenatge als pioners i figures importants del muntanyisme de casa nostra. En aquesta ocasió ho farà amb Carlos Soria Fontan, posseïdor d’una trajectòria inigualable de setanta anys a la muntanya. A més de fer les set muntanyes més altes dels set continents, a partir dels seixanta anys és quan ha començat a superar més records i encara li queden ganes i forces.

 

De segur que aquests dies el teatre Margarida Xirgu, s’omplirà de socis, aficionats, i sobretot d’il·lusions i somnis.


SANITAT

18/10/24

imatge-de-la-signatura-de-l-acord-foto-menarini

Acord de Menarini i l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol per impulsar projectes de recerca

Les entitats treballen plegades en dos estudis en l'àmbit de les infeccions greus per legionel·la i la resistència als antibiòtics.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

17/10/24

francesc-xavier-ramis-durant-una-de-les-seves-presentacions-foto-pablo-diaz-flores

Francesc Xavier Ramis “Cis”, l’ànima de la Setmana de Muntanyisme de Badalona

Apassionat per la natura, defensor dels valors originals de l’alpinisme, jugador d’escacs és el presentador habitual de les jornades de muntanyisme de la ciutat.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

14/10/24

xavier-garcia-albiol-alcalde-de-badalona

El ‘segon assalt’ d’Albiol a Badalona Comunicació

El polític conservador tira endavant canvis dràstics de contingut en la programació de Badalona Televisió després que el 2012 ja intentés aplicar una gran retallada de personal que hauria deixat els mitjans públics en una precarietat dramàtica.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

11/10/24

concentracio-de-l-escola-ventos-mir-davant-la-casa-de-la-vila-foto-afa-ventos-mir

L’ajuntament munta reunions amb famílies escollides per explicar l’expedient de l’Escola Ventós Mir mentre evita fer-ho amb l’AFA.

L’Associació de Familiars d’Alumnes ha reclamat oficialment diversos cops rebre la informació del dossier de construcció de la nova escola, pendent d’una licitació aturada per un error administratiu.
Llegir l'article complet