PERFIL


Francesc Xavier Ramis “Cis”, l’ànima de la Setmana de Muntanyisme de Badalona


Apassionat per la natura, defensor dels valors originals de l’alpinisme, jugador d’escacs és el presentador habitual de les jornades de muntanyisme de la ciutat.


francesc-xavier-ramis-durant-una-de-les-seves-presentacions-foto-pablo-diaz-flores
 Francesc Xavier Ramis, durant una de les seves presentacions foto: Pablo Díaz-Flores.


Pablo Díaz-Flores - 17/10/24         

twitter share   facebook share

Des de l’any 2001, i ja porta 22 edicions, Francesc Xavier Ramis ‘Cis’ ha fet el pas més difícil, pujar el metre i encaix que separa les butaques de la platea, de l’escenari del Teatre Margarida Xirgu.

 

Al llarg d’aquestes edicions ‘Cis’ se sent molt orgullós d’haver compartit espai amb grans figures del muntanyisme en les seves diferents variants, és un honor, ens comenta, poder presentar-les i conversar amb totes elles davant d’una sala sempre plena d’espectadors, aficionats i amics.

 

La forma tan personal amb la qual ‘Cis’ de fer les presentacions, amb un llenguatge planer, proper i molt entenedor és fruit de mesos de preparació, d’escriure-ho i reescriure-ho tot; d’estudiar el personatge o el fet d’una manera metòdica i d’expressar-ho d’una forma fàcil i agradable, sempre posant una cirereta d’humor, ja que no ho hem dit abans. Això no sobta a molts excursionistes, perquè en ‘Cis’ també fa aquest tipus d’explicacions i anècdotes, arrencant-nos un somriure, durant les caminades i sortides a la muntanya.

 

Els reptes i els hàndicaps sempre són presents en unes jornades com les de la Setmana del Muntanyisme. Unes diades que des del primer moment posen la superació i l’esforç en primer pla. Ell, el ‘Cis’ és la cara visible de tota una cordada de persones de l’Agrupació Excursionista de Bufalà, que edició rere edició busquen les persones més rellevants i representatives de l’any per portar-les a casa nostra.

 

Canviar les jornades de dates de celebració: de maig a l’octubre, va ser un encert i així ho demostra l’assistència de cada dia.

 

Avui us convidem a gaudir del segon dia de La Setmana, amb José Isidro Gordito “Josito” i del toc informal, dintre de la formalitat, de la presentació de l’amic “Cis”.

 


SANITAT

18/10/24

imatge-de-la-signatura-de-l-acord-foto-menarini

Acord de Menarini i l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol per impulsar projectes de recerca

Les entitats treballen plegades en dos estudis en l'àmbit de les infeccions greus per legionel·la i la resistència als antibiòtics.
Llegir l'article complet
ESPORTS

16/10/24

cartell-de-les-jornades

Arriba a Badalona la 38a. Setmana de Muntanyisme

Organitzats per l'Agrupació Excursionista Bufalà els actes, projeccions i xerrades es fan al teatre Margarida Xirgu
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

14/10/24

xavier-garcia-albiol-alcalde-de-badalona

El ‘segon assalt’ d’Albiol a Badalona Comunicació

El polític conservador tira endavant canvis dràstics de contingut en la programació de Badalona Televisió després que el 2012 ja intentés aplicar una gran retallada de personal que hauria deixat els mitjans públics en una precarietat dramàtica.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

11/10/24

concentracio-de-l-escola-ventos-mir-davant-la-casa-de-la-vila-foto-afa-ventos-mir

L’ajuntament munta reunions amb famílies escollides per explicar l’expedient de l’Escola Ventós Mir mentre evita fer-ho amb l’AFA.

L’Associació de Familiars d’Alumnes ha reclamat oficialment diversos cops rebre la informació del dossier de construcció de la nova escola, pendent d’una licitació aturada per un error administratiu.
Llegir l'article complet