SANITAT


Acord de Menarini i l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol per impulsar projectes de recerca


Les entitats treballen plegades en dos estudis en l'àmbit de les infeccions greus per legionel·la i la resistència als antibiòtics.


imatge-de-la-signatura-de-l-acord-foto-menarini
 Imatge de la signatura de l'acord foto:: Menarini


Redacció - 18/10/24         

twitter share   facebook share

La farmacèutica Menarini i l'Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP) han establert un acord de col·laboració per dur a terme dos projectes de recerca centrats en les infeccions greus i la resistència als antibiòtics. Aquest acord ressalta el compromís de la companyia amb la innovació i la col·laboració científica en el camp de la salut. L'acte de signatura ha estat presidit per Ignacio González, director general de Menarini Espanya, i Jordi Barretina, director general de l'IGTP.

 

L'acord actual, promogut per 'Amics de Can Ruti', inclou dos projectes: el primer, 'Estudi de l'activitat intracel·lular de delafloxacina comparada amb levofloxacina', busca analitzar les diferències en l'eficàcia de delafloxacina respecte a altres quinolones (antibiòtics sintètics utilitzats per al tractament d’un ampli espectre de bacteris), com per exemple en el tractament d'infeccions causades per Legionel·la spp. Aquest patogen, que presenta una alta complexitat, està associat a infeccions greus i té opcions terapèutiques limitades.

 

El segon projecte s'insereix dins del concepte de 'One Health', un enfocament integral que reconeix la interconnexió entre la salut humana, animal i mediambiental, abordant les conseqüències de l'ús inadequat d'alguns antimicrobians i les resistències que sorgeixen. L'objectiu d'aquest projecte és investigar la presència d'aquests bacteris resistents tant en humans com en l'entorn aquàtic i en animals.

 

Infeccions greus

 

Ignacio González, director general de Menarini, ha afirmat: “en l'actualitat, amb l'augment constant de les infeccions greus i la creixent morbimortalitat associada, aquesta col·laboració resulta essencial per trobar solucions innovadores contra les resistències antimicrobianes”.

 

D'altra banda, Jordi Barretina, director general de l'IGTP, ha assenyalat que aquest acord amb Menarini “fortifica el nostre compromís amb la recerca d'excel·lència en àrees fonamentals com les infeccions greus i la resistència als antibiòtics. Aquesta col·laboració entre el sector públic i privat ens ofereix una oportunitat valuosa per continuar avançant en la lluita contra els reptes sanitaris globals”.

 

Ambdós estudis es van presentar durant el programa Scientific exchanges: join us, una sèrie de reunions internes que donen a conèixer les col·laboracions científiques de Menarini. La doctora. Maria Lluïsa Pedro-Botet, cap de secció del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i responsable del Grup d'Estudi Clínic i Ambiental de Malalties Infeccioses (CEID) de l'IGTP, juntament amb Roger Cortés, tècnic de recerca, van presentar l''Estudi de l'activitat intracel·lular de delafloxacina comparada amb levofloxacina'. Al seu torn, la doctora. Noemi Párraga, responsable de la part experimental del CEID, i el doctor Esteban Reynaga, adjunt del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, van introduir el segon projecte.

 


ACTUALITAT

17/10/24

francesc-xavier-ramis-durant-una-de-les-seves-presentacions-foto-pablo-diaz-flores

Francesc Xavier Ramis “Cis”, l’ànima de la Setmana de Muntanyisme de Badalona

Apassionat per la natura, defensor dels valors originals de l’alpinisme, jugador d’escacs és el presentador habitual de les jornades de muntanyisme de la ciutat.
Llegir l'article complet
ESPORTS

16/10/24

cartell-de-les-jornades

Arriba a Badalona la 38a. Setmana de Muntanyisme

Organitzats per l'Agrupació Excursionista Bufalà els actes, projeccions i xerrades es fan al teatre Margarida Xirgu
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

14/10/24

xavier-garcia-albiol-alcalde-de-badalona

El ‘segon assalt’ d’Albiol a Badalona Comunicació

El polític conservador tira endavant canvis dràstics de contingut en la programació de Badalona Televisió després que el 2012 ja intentés aplicar una gran retallada de personal que hauria deixat els mitjans públics en una precarietat dramàtica.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

11/10/24

concentracio-de-l-escola-ventos-mir-davant-la-casa-de-la-vila-foto-afa-ventos-mir

L’ajuntament munta reunions amb famílies escollides per explicar l’expedient de l’Escola Ventós Mir mentre evita fer-ho amb l’AFA.

L’Associació de Familiars d’Alumnes ha reclamat oficialment diversos cops rebre la informació del dossier de construcció de la nova escola, pendent d’una licitació aturada per un error administratiu.
Llegir l'article complet