LITERATURA


Dues badalonines, una barcelonina i un tortosí, guanyadores dels Premis Literaris 2018


El jurat ha emés aquest dimecres el seu veredicte sobre l'edició amb més participació dels darrers anys


premis-literaris-badalona
 Entrega de premis, l'any passat / Foto: Lluís Andú


Redacció - 26/07/18         

twitter share   facebook share

Marta Carreras, Lluís Gea, Yolanda Esteve i Rafael J. Fabregat són els noms dels quatre ganyadors dels Premis Literaris Ciutat de Badalona 2018. La present edició s'encarava com la més concorreguda de la història, amb una participació rècord, cosa que el jurat ha valorat molt positivament, ja que, a més, s'ha fet amb bona qualitat en les diferents categories.

 

27è Premi Literari Ciutat de Badalona de Narrativa. 31è Premi Països Catalans Solstici d’Estiu

D’un total de 46 obres presentades ha resultat guanyadora l’obra que du per títol 'Tot el que no t’he dit', un recull de contes que mostra “una maduresa narrativa, una estructura ben travada i una unitat temàtica que el fan mereixedor del guardó”. L’autora de l’obra és Marta Carreras Aznar (Badalona, 1977), llicenciada en comunicació audiovisual. Carreras ha estat cap d’Esports a Badalona Comunicació durant 12 anys i actualment es dedica a la creació i gestió de continguts digitals i audiovisuals. Aquest és el seu debut en el món literari.

 

18è Premi Literari Betúlia de Poesia Memorial Carme Guasch

D’un total de 67 obres presentades el jurat qualificador ha decidit premiar el poemari 'Zero' de la barcelonina Yolanda Esteve (1970). El jurat ha valorat positivament “la sobrietat d'uns versos escrits sense grans floritures però alhora molt potents” i ha destacat “l'aposta formal per una poesia amb consciència de trajecte literari que reescriu la tradició des d'una mirada fresca i contemporània”. El veredicte ha sigut unànime. L’autora és llicenciada en Geografia i Història i treballa com a tècnica de cultura a l’Ajuntament de Manresa.

 

20è Premi Literari Ciutat de Badalona de Narrativa Juvenil

'Escrivia flor a la Júlia', del badaloní Lluís Gea, ha estat la guanyadora entre un total d’11 obres aspirants. Es tracta d’una novel·la històrica d'amor i aventura situada al voltant de l'any 1900 a la comarca del Ripollès. El jurat destaca “l’estil planer però acurat que serveix com a iniciació a la novel·la històrica als joves lectors”. L’autor, nascut a Badalona l’any 1977 és diplomat en turisme, que ha estat la seva activitat professional fins al moment. Aquest serà el seu primer llibre.

 

11è Premi Literari de Teatre Breu Inicia’t

De les 23 obres que aspiraven al premi en la categoria teatral, ha resultat guanyador l’original titulat 'Cendres al llac', de Rafael. J. Fabregat. El jurat destaca que és “una obra molt ben construïda teatralment, amb uns personatges que estan ben definits, i que es podria dur fàcilment a escena”. Fabregat (Tortosa, 1963), és professor de violí al Conservatori de Música de Vila-seca (Tarragona) des de l'any 1991. L’any 2016 va resultar guanyador del Premi de teatre del Certamen literario Isabel Agüera. L’any passat va guanyar també el premi Agustín González per a autors novells de Madrid amb l'obra 'Jardín oscuro'.


CONVIURE

24/05/20

centre-diurn-folre

404 persones sense llar dormen en centres d'acollida, habitacions de relloguer o espais considerats d'infrahabitatge a Badalona

La Taula Sense Llar de Badalona no ha pogut fer aquest any el recompte de persones sense llar als carrers a causa del Covid-19, però n'ha comptabilitat el nombre de persones que dormen actualment a diferents espais de la ciutat
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

19/05/20

escoles-publiques-badalona

Últims dies per fer la preinscripció escolar a Badalona

Fampas ha publicat una guia per facilitar els tràmits a les famílies
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

12/05/20

xavier-garcia-albiol-partit-popular

Xavier García Albiol torna a ocupar l’alcaldia de Badalona

No s'ha consolidat cap acord entre les forces d'esquerra
Llegir l'article complet
CULTURES

10/05/20

badalona-balla

El Muba publica una cançó amb motiu de les Festes de Maig 2020

Grava't ballant la cançó i guanya dos mesos de classes al Muba!
Llegir l'article complet