RESTAURACIÓ


Els restauradors pateixen la pacificació del passeig marítim


Els restaurants asseguren haver experimentat un descens en la facturació, però temen que la pitjor part arribi ara, amb el final de l'estiu


turismo-rambla-badalona
 Terrasses a la Rambla de Badalona / Foto: J.T.


Javier Torres - 01/10/18         

twitter share   facebook share

Un dels focus d'atenció de la restauració i l'hostaleria aquest estiu a Badalona ha estat al voltant del passeig Marítim, entre la Donzella i Canyadó, arran de la pacificació d'aquest tram. El dels restauradors ha estat un dels sectors de la societat civil més crítics amb la mesura, sobretot amb les formes. En això insisteix el president de Forquilla Badalona, l'associació que agrupa a desenes de restaurants de la ciutat, Edgar Sánchez, qui posa de manifest que el pas es va donar de forma precipitada, sense avisar amb marge als negocis per poder maniobrar.

 

L'entitat assegura que les pèrdues d'alguns dels negocis associats de la zona han oscil·lat aquest estiu entre el 20 i el 40%, més o menys. A més, afegeix que aquest descens en la facturació se suma al fet que els locals d'altres zones de la ciutat han viscut una temporada estiuenca més favorable que la de 2017, així que la diferència és força significativa, consideren.

 

El Mexclat és un dels restaurants amb més tradició a aquesta zona del passeig marítim, amb més d'una dècada de vida, i assegura que les primeres setmanes després de prohibir aparcar i circular, sobretot, es va notar molt, amb un descens del 25% en comparació amb les mateixes dates de l'any anterior. 'La gent encara no estava de vacances i ho vam patir. Quan tothom començava a estar de festa, va millorar. Tot i això ens ha suposat baixades en la facturació d'un 10% ben bé', explica en Ferran Llibre, del restaurant de cuina mexicana, que ha funcionat amb dues persones menys en plantilla que el passat estiu.

 

Apunta que hi ha clientela que ha marxat perquè venia de fora de la ciutat i li costava trobar aparcament. També s'ha notat en la platja, diu en Ferran Llibre, que estava molt més buida que de costum 'Hi ha dies que la platja del Pont d'en Botifarreta semblava una platja privada per als veïns'. No obstant això, des del restaurant temen que la pitjor part arribi ara, quan el bon temps acaba i deixi de venir tant de gust passejar i anar caminant als llocs. 'No estem en contra del projecte, però sí que creiem que s'ha de fer bé, amb alternatives'.

 

També preparant-se per afrontar la tardor i l'hivern estan a l'Autèntik, ubicat al Club Nàutic de Badalona, on la plantilla, diuen, s'haurà de reduir perquè la situació pinta malament. 'Si a l'estiu, quan aquesta zona havia d'estar 'a tope', hem perdut clientela, a partir d'ara serà pitjor'. Els responsables sostenen que part de la seva clientela, com ara gent d'edat avançada o famílies amb gent gran, ha penalitzat no poder arribar amb cotxe, i han deixat d'anar-hi. 'Entenem que es pot fer una bona actuació ben consensuada amb un passeig que sigui l'enveja del Maresme, però ens van avisar sense marge, amb contractes i previsions fetes'.

 

Les guinguetes, un altre dels negocis propers a la zona del passeig, començaven nova concessió aquest estiu i no coneixien la voluntat de pacificar el passeig quan es van presentar al concurs, diuen alguns dels consultats. Els responsables del Kailua, a tocar de la Donzella, afirmen que la pacificació no ha afectat massa. Sí que es mostren perjudicats pel descens de l'afluència a la platja del Cristall els responsables del LandBeach, que han vist afectades les previsions.


ACTUALITAT

16/10/18

irsicaixa-sida-vih-medula-trasplantament

Investigadors de l’IrsiCaixa troben un possible tractament per erradicar el VIH

L'institut de recerca amb seu a Can Ruti ha participat en un estudi que revela factors del trasplantament de cèl·lules mare que podrien tornar indetectable el virus de la sida
Llegir l'article complet
MOBILITAT

16/10/18

passeig-maritim-pacificacio-cotxes

Els cotxes podran tornar a la platja fins que comencin les obres d'un nou passeig

El govern posa sobre la taula un projecte d'urbanització amb calendari d'obres; provisionalment, els vehicles podran tornar a estacionar, però només de 20 a 8h, de moment
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

15/10/18

placa-roja-sant-roc-badalona-tharrats-fornells-pla-papallona

Finalitzen les obres de restauració de la plaça Roja de Sant Roc

Aquest 13 d'octubre s'ha reinaugurat la plaça després de gairebé deu mesos de reformes profundes. L'indret té un gran valor patrimonial per la presència de les obres de Tharrats i Fornells-Pla
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

15/10/18

camio-incendi-badalona-llefia

Incendiat un camió d'escombraries a Llefià

La circulació es va haver de tallar durant una estona, mentre les autoritats apagaven les flames i retiraven el vehicle
Llegir l'article complet