ESPORTS


Travessar el Sàhara i l'Atles amb un cotxe de 26 anys


El badaloní Joan Haro i el tianenc Marc Ruzafa afrontaran a principis d'any un ral·li on el que compta és l'experiència i arribar al final, no arribar el primer


uniraid-badalona
 Imatge de la Uniraid / Foto: Uniraid


Javier Torres - 04/10/18         

twitter share   facebook share

Qui diu que un cotxe amb més de 20 anys no pot travessar el desert? Desmentir aquesta creença, entre moltíssimes altres coses, és l'objectiu de la UniRaid, una cursa per nois i noies joves en edat universitària que recorreran a principis d'any el Marroc, i en la qual participaran un veí de Badalona i un altre de Tiana. Són el Joan Haro i en Marc Ruzafa, estudiants de 3r d'Enginyeria Industrial a la Universitat Politècnica de Catalunya que fa uns mesos es va assabentar per primer cop d'aquest certamen i que aquest 2019 es llançaran a l'aventura.

 

Amb 22 anys cadascun, porten des de principis d'estiu preparant el terreny per viure una cursa que, en realitat, no és una cursa. 'El més important no és córrer o arribar primer, perquè no guanya ningú, sinó el que aprens durant el trajecte i l'experiència que t'emportes coneixent el territori', explica en Joan. I és que un dels objectius de la cita és dur com a mínim 30 quilos de material solidari per repartir a pobles i petits nuclis pels quals aniran passant durant el transcurs del ral·li.

 

Solidaritat, i evidentment automobilisme seran dues de les qüestions que hauran de dur més interioritzades. I que ja duen, de fet. En Joan i en Marc ja tenen el vehicle amb el qual viatjaran el mes vinent de febrer al Marroc. Es tracta d'un Citroen AX amb 26 anys d'antiguitat, ni més ni menys, que van adquirir per Wallapop per 350 euros i que ara estan preparant per poder travessar el desert i no quedar-se 'tirats' en l'intent. 'Vam preguntar tant a l'organització com a persones que entenen de cotxes i ral·lis quins podien ser els models més adients'.


image1

En Joan i en Marc amb el seu cotxe / Foto: Raidkids

 

Ja han començat a fer revisions, consultant mecànics i reparant o canviant ells mateixos coses senzilles, com ara posar rodes especials, arreglar frens i altres elements. 'Una de les úniques coses que no volíem fer era tocar el motor, perquè és molt complicat i costós'. En qualsevol cas, no els hi fa por que el cotxe no resisteixi sencer tots els dies de trajecte, ja que, avancen, Uniraid t'ajuda en tot allò que necessites, et porta peces o recanvis i sempre acabes la cursa.

 

Un altre dels reptes és que viatjaran sense GPS ni dispositius els 9 dies de la cursa. Tot el que porten com a guia és un mapa, una brúixola i 'roadbook', un document amb indicacions de l'organització amb hauran de seguir per avançar pel desert del Sàhara, el camp i les muntanyes de l'Atles. 'Serà un gran aprenentatge en orientació'. A més, per primer cop, faran una ruta nocturna, una de les novetats de la Uniraid d'aquest 2019. Tot i això, el que més els hi preocupa no és perdre's o que s'espatlli el cotxe; és aconseguir els diners per costejar-se la participació.

 

La inscripció del cotxe i dels dos participants puja fins als 2.000 euros, una quantitat a la qual se li han d'afegir uns altres 2.000, més o menys, que en Joan i en Marc han calculat com a inversió per posar a punt el cotxe, la benzina i preparar el viatge. Per poder aconseguir els diners, han elaborat un pla empresarial buscar patrocinadors. 'Oferim publicitat al cotxe amb vinils i fer difusió dels patrocinadors a les xarxes. Entre 50 i 400 euros. De moment portem uns 1.600', apunta. Aquells que els hi vulguin donar un cop de mà, poden contactar amb la parella d'aventurers a raidkids@gmail.com i a través d'Instagram: @Raidkids.

ACTUALITAT

15/06/19

image1

Álex Pastor revalida l’alcaldia de Badalona després de la renúncia de Dolors Sabater

Fins pocs minuts abans de la constitució del nou consistori, Xavier García Albiol acaronava l’alcaldia
Llegir l'article complet
HABITATGE

31/05/19

campament-badalona

Infants i famílies desnonades dormen al ras en un campament a Badalona

Quatre famílies, amb set infants en total d’entre 8 mesos i 10 anys, no han trobat cap altra alternativa que muntar un campament sota el Pavelló Olímpic de Badalona després de ser desnonades mentre l’administració no els dona cap resposta
Llegir l'article complet
SANITAT

30/05/19

addiccions-pantalles

Addictes a les pantalles?

L’Aula de Salut de l’Hospital Municipal de Badalona tracta de buscar solucions i informar sobre les addiccions a les pantalles per prevenir-ne l’abús
Llegir l'article complet
EDUCACIÓ

28/05/19

que-l-escola-t-acompanyi

L'escola com a espai per descobrir-se i compartir

El Centre Sant Jaume implica col·legis, entitats i teixit comunitari en el projecte ‘Que l’escola t’acompanyi’ per lluitar contra l’absentisme
Llegir l'article complet