ESPORTS


Tornar a fer del Palau Olímpic escenari de grans concerts


Club i Ajuntament treballen per poder fer els tràmits i adequacions necessàries perquè l'equipament torni a acollir grans esdeveniments


palau-olimpic-badalona
 Imatge d'arxiu del Palau Olímpic de Badalona / Foto: J. Torres


Javier Torres - 08/10/18         

twitter share   facebook share

Durant molts anys, el Palau Olímpic de Badalona va destacar no només pel bàsquet que s'hi viu, sinó també pels concerts multitudinaris d'artistes de renom. La seva explotació en aquest sentit, però, es va truncar a finals de 2015, quan l'Ajuntament va instar a què no se celebressin més esdeveniments perquè les instal·lacions no estaven adequades a la normativa de seguretat preceptiva. Des de llavors, el pavelló ha estat tancat en aquest sentit i no hi ha hagut gaire més celebració, a banda del bàsquet, i no hi ha hagut fins ara gaire acord sobre qui s'havia de fer càrrec de les reformes pertinents.

 

'Estem fent passes en aquest sentit perquè a totes les parts ens interessa que Bruce Springsteen vingui al Palau Olímpic', diu, mig de broma, el president de la Penya. Morales destaca la bona ubicació de l'equipament, la seva qualitat i el seu caliu emblemàtic, que, recorda, li van valer ser Premi Mies Van der Rohe. 'Ho estem parlant amb l'Ajuntament', assegura.

 

Juanan Morales explica que s'han de fer adequacions d'algunes qüestions, bàsicament relatives a la seguretat de les persones que haguessin d'accedir al recinte, quelcom prioritari, diu. Però el problema no és fer les obres, subratlla. 'Hi ha d'haver una enginyeria que certifiqui els treballs, s'han de fer sol·licituds a la Generalitat. És un procés que requereix el seu temps', lamenta, tot i que es mostra confiat: 'Esperem que durant aquesta temporada puguem avançar perquè, més aviat que tard, es puguin reprendre els esdeveniments no esportius'.

 

Fonts municipals coincideixen en què s'està parlant dels passos a fer per poder recuperar l'estadi com a pol d'atracció d'esdeveniments, quelcom positiu per a la Penya, però també per a la ciutat. El problema principal resideix en l'evacuació de la pista, pensada originàriament per a unes desenes de persones, no per a centenars o milers. En aquest sentit, cal 'recalcular i ampliar les vies' d'evacuació.

 

La idea seria poder obtenir una llicència d'usos permanent que permetés al palau celebrar concerts i esdeveniments sense necessitat de presentar projectes i plans d'evacuació individuals per a cada celebració, com s'havia de fer anys enrere. Es tracta d'un procés que demana molts requeriments i que també ha de tenir el vistiplau dels Bombers, però es pot fer mitjançant una 'inversió raonable' que, tanmateix, s'ha de definir encara, i veure com es distribueix la despesa, ja que l'equipament és de l'Ajuntament però la gestió està cedida al Joventut, a través de la Fundació Capital Europea del Bàsquet.

 

Des de l'Ajuntament consideren que seria un pas que interessa tant al club com a la ciutat, i que també servirà per atraure promotors d'esdeveniments, ja que el fet d'haver d'aconseguir llicències puntuals, diuen, era quelcom que podia tirar enrere molts organitzadors, atès que es tracta de processos molt lents, amb molts requeriments i que podien no resultar fructífers.


ACTUALITAT

16/10/18

irsicaixa-sida-vih-medula-trasplantament

Investigadors de l’IrsiCaixa troben un possible tractament per erradicar el VIH

L'institut de recerca amb seu a Can Ruti ha participat en un estudi que revela factors del trasplantament de cèl·lules mare que podrien tornar indetectable el virus de la sida
Llegir l'article complet
MOBILITAT

16/10/18

passeig-maritim-pacificacio-cotxes

Els cotxes podran tornar a la platja fins que comencin les obres d'un nou passeig

El govern posa sobre la taula un projecte d'urbanització amb calendari d'obres; provisionalment, els vehicles podran tornar a estacionar, però només de 20 a 8h, de moment
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

15/10/18

placa-roja-sant-roc-badalona-tharrats-fornells-pla-papallona

Finalitzen les obres de restauració de la plaça Roja de Sant Roc

Aquest 13 d'octubre s'ha reinaugurat la plaça després de gairebé deu mesos de reformes profundes. L'indret té un gran valor patrimonial per la presència de les obres de Tharrats i Fornells-Pla
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

15/10/18

camio-incendi-badalona-llefia

Incendiat un camió d'escombraries a Llefià

La circulació es va haver de tallar durant una estona, mentre les autoritats apagaven les flames i retiraven el vehicle
Llegir l'article complet