ACTUALITAT


Els temporals deixen al descobert un tram del col·lector de Llevant i precipita una actuació d'emergència


AMB i Ajuntament estan treballant per instal·lar roques que formin un dic, davant del Club Natació Badalona, i evitar que la infraestructura es trenqui


col-lector-llevant-badalona
 Treballs a l'alçada del Club Natació / Foto: Ajuntament


Redacció - 11/10/18         

twitter share   facebook share

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Badalona estan realitzant aquests dies una actuació d’emergència en el tram del col·lector de Llevant situat a la de la platja del Patí de Vela, davant de les instal·lacions del Club Natació Badalona.

 

El passat diumenge 7 d’octubre, els serveis de platges de l’Ajuntament de Badalona van detectar que el col·lector quedava al descobert en el tram de platja del Patí de Vela, a causa del temporal marí. L’incident es va comunicar immediatament a l’AMB, que és l’administració que s’encarrega del manteniment d’aquesta important infraestructura del sanejament metropolità.

 

A partir d’aquell moment es van començar a valorar totes aquelles actuacions encaminades tant a la protecció del col·lector existent com en poder actuar en cas del seu trencament. Els treballs que s’estan duent a terme consisteixen en protegir el col·lector amb blocs de pedra que es posaran a la sorra per tal de formar un dic de defensa contra les onades. També es disposa del material necessari en cas de ruptura del col·lector per poder efectuar un desviament provisional en el menor temps possible.

 

El col·lector de Llevant és una infraestructura del sanejament que recull totes les aigües residuals de Montgat i Badalona i Sant Adrià de Besòs i les condueix a la depuradora del Besòs. I que ja es va veure afectat per un fort temporal d'onades a principis de 2016, que el va trencar a l'alçada de la Mora. Un incident que va provocar greus problemes, a nivell ambiental i estructural.


TEATRE I MÚSICA

16/06/19

inauguracio-muba-2019

El Muba, un nou espai per aprendre i gaudir de la música a Badalona

La inauguració de les noves instal·lacions es va celebrar divendres passat, 14 de juny, al vespre, amb una festa que va aplegar més d’una setantena de persones.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

15/06/19

image1

Álex Pastor revalida l’alcaldia de Badalona després de la renúncia de Dolors Sabater

Fins pocs minuts abans de la constitució del nou consistori, Xavier García Albiol acaronava l’alcaldia
Llegir l'article complet
HABITATGE

31/05/19

campament-badalona

Infants i famílies desnonades dormen al ras en un campament a Badalona

Quatre famílies, amb set infants en total d’entre 8 mesos i 10 anys, no han trobat cap altra alternativa que muntar un campament sota el Pavelló Olímpic de Badalona després de ser desnonades mentre l’administració no els dona cap resposta
Llegir l'article complet
SANITAT

30/05/19

addiccions-pantalles

Addictes a les pantalles?

L’Aula de Salut de l’Hospital Municipal de Badalona tracta de buscar solucions i informar sobre les addiccions a les pantalles per prevenir-ne l’abús
Llegir l'article complet