TEATRE I MÚSICA


El mestissatge musical, protagonista de la final del Concurs de Música de Badalona


El grup Balkumbia ha guanyat el premi a la millor banda del Concurs de Música de Badalona. Grups de la ciutat com Nicomac, Maní Picao i Màrius Alfambra també es fan amb diversos premis que ajudaran a projectar la seva carrera musical.


balkumbia-concurs-musica-badalona
 El grup Balkumbia ha guanyat el premi a la millor banda del XX Concurs de Música de Badalona


Silvia Rodríguez Gómez - 26/11/18         

twitter share   facebook share

La música mestissa ha estat aquest cap de setmana protagonista a Badalona amb la final del XX Concurs de Música, organitzat per l’Associació La Rotllana. El Teatre Principal va acollir divendres i dissabte els directes de les dotze bandes finalistes, i després d’un final de festa explosiu amb el concert dels Che Sudaka, es van donar a conèixer les bandes i propostes guanyadores de la nit.

 

El premi a la millor banda del concurs és per Balkumbia, un grup creat a Barcelona al 2015 i que amalgama sons de la música balcànica amb la cúmbia llatinoamericana. Pur mestissatge, també en els seus integrants, procedents de diversos orígens del món.

 

Per altre banda, el premi a millor banda de Badalona pel jurat ha anat a parar a Nicomac, un grup que fusiona el rock amb estils com el jazz, el swing o la música simfònica. Per votació popular, la millor banda de Badalona és Maní Picao, els quals barregen hip hop amb sons llatins. Així mateix, el badaloní Màrius Alfambra ha estat escollit el millor autor en llengua catalana.

 

El premi Esperanzah és per la cantautora Jabu Morales i el premi La Roda és pel grup Mascarats.

 

Des de l’Associació La Rotllana destaquen l’alt nivell de totes les bandes que van participar a la final, i asseguren estar contents perquè els premis s’han repartit entre estils de música molt diferents i bandes que “prometen molt”.

 

En quant als premis, tant el de millor banda, millor banda en llengua catalana, millor banda de Badalona per decisió del jurat i millor banda de Badalona per decisió popular tenen dotació econòmica i distribució musical. Els altres dos premis són actuacions remunerades, una al prestigiós Festival Esperanzah i l’altre a la Festa de la Tamborinada, premiada per la Fundació La Roda.


ECONOMIA SOCIAL

17/12/18

cooperativisme-badalona-la-moral

Una aplicació mòbil rescata la història cooperativista de Badalona

L’aplicació Ruta Coop BDN ha estat ideada per l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord amb la col·laboració de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo. A través d’un mapa, ens mostra set edificis on es situaven les cooperatives
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

14/12/18

activitats-nadal

Nadal omple d'activitats els carrers de Badalona

Fem un recull d'algunes de les principals activitats i atraccions lúdiques que hi haurà les properes setmanes a la ciutat
Llegir l'article complet
OCUPACIÓ

14/12/18

ocupacions-badalona

Sense cap alternativa més enllà de l’ocupació

L’ocupació d’habitatges buits és la única opció per dormir sota un sostre per a moltes famílies que viuen a Badalona i que han patit desnonaments o pujades abusives en el lloguer dels seus pisos
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

13/12/18

casa-de-la-vila

La Casa de la Vila es transforma en un 'Escape Room'

Es tracta d'una de les activitats del programa de Nadal, encaminada a donar a conèixer la història de l'edifici, entre d'altres qüestions
Llegir l'article complet