TEATRE I MÚSICA


El mestissatge musical, protagonista de la final del Concurs de Música de Badalona


El grup Balkumbia ha guanyat el premi a la millor banda del Concurs de Música de Badalona. Grups de la ciutat com Nicomac, Maní Picao i Màrius Alfambra també es fan amb diversos premis que ajudaran a projectar la seva carrera musical.


balkumbia-concurs-musica-badalona
 El grup Balkumbia ha guanyat el premi a la millor banda del XX Concurs de Música de Badalona


Silvia Rodríguez Gómez - 26/11/18         

twitter share   facebook share

La música mestissa ha estat aquest cap de setmana protagonista a Badalona amb la final del XX Concurs de Música, organitzat per l’Associació La Rotllana. El Teatre Principal va acollir divendres i dissabte els directes de les dotze bandes finalistes, i després d’un final de festa explosiu amb el concert dels Che Sudaka, es van donar a conèixer les bandes i propostes guanyadores de la nit.

 

El premi a la millor banda del concurs és per Balkumbia, un grup creat a Barcelona al 2015 i que amalgama sons de la música balcànica amb la cúmbia llatinoamericana. Pur mestissatge, també en els seus integrants, procedents de diversos orígens del món.

 

Per altre banda, el premi a millor banda de Badalona pel jurat ha anat a parar a Nicomac, un grup que fusiona el rock amb estils com el jazz, el swing o la música simfònica. Per votació popular, la millor banda de Badalona és Maní Picao, els quals barregen hip hop amb sons llatins. Així mateix, el badaloní Màrius Alfambra ha estat escollit el millor autor en llengua catalana.

 

El premi Esperanzah és per la cantautora Jabu Morales i el premi La Roda és pel grup Mascarats.

 

Des de l’Associació La Rotllana destaquen l’alt nivell de totes les bandes que van participar a la final, i asseguren estar contents perquè els premis s’han repartit entre estils de música molt diferents i bandes que “prometen molt”.

 

En quant als premis, tant el de millor banda, millor banda en llengua catalana, millor banda de Badalona per decisió del jurat i millor banda de Badalona per decisió popular tenen dotació econòmica i distribució musical. Els altres dos premis són actuacions remunerades, una al prestigiós Festival Esperanzah i l’altre a la Festa de la Tamborinada, premiada per la Fundació La Roda.


ACTUALITAT

24/05/19

juan-miguel-lopez-ciudadanos

“Volem un govern constitucionalista que deixi estar tot aquest cercle viciós de la independència”

Entrevistem a Juan Miguel López, candidat de Ciutadans a l'alcaldia de Badalona per les properes eleccions del 26 de maig
Llegir l'article complet
CONVIURE

24/05/19

casal-dels-infants

Més recursos per a les necessitats dels barris i més oportunitats pels seus infants

El Casal dels Infants ha elaborat un recull de propostes de cara a les eleccions municipals del 26 de maig que consideren prioritàries per poder aconseguir uns barris més justos i amb més oportunitats
Llegir l'article complet
CONVIURE

24/05/19

plataforma-sense-sostre

La plataforma Badalona Acull reclama a les candidatures més polítiques d'inclusió i cohesió

El col·lectiu de defensa dels drets de les persones migrades i refugiades va fer arribar les seves propostes als partits que es presenten a les eleccions d'aquest diumenge i conclou que només les recullen de forma integral Badalona en Comú Podem i la Badalona Valenta
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

23/05/19

david-torrents-badalona

“L’objectiu de ciutat hauria de ser que la Badalona Valenta, els Comuns i nosaltres poguéssim obtenir 14 regidors”

Entrevistem a David Torrents, candidat a l'alcaldia per Junts per Catalunya-Badalona en les properes eleccions municipals del 26 de maig
Llegir l'article complet