TEATRE I MÚSICA


El mestissatge musical, protagonista de la final del Concurs de Música de Badalona


El grup Balkumbia ha guanyat el premi a la millor banda del Concurs de Música de Badalona. Grups de la ciutat com Nicomac, Maní Picao i Màrius Alfambra també es fan amb diversos premis que ajudaran a projectar la seva carrera musical.


balkumbia-concurs-musica-badalona
 El grup Balkumbia ha guanyat el premi a la millor banda del XX Concurs de Música de Badalona


Silvia Rodríguez Gómez - 26/11/18         

twitter share   facebook share

La música mestissa ha estat aquest cap de setmana protagonista a Badalona amb la final del XX Concurs de Música, organitzat per l’Associació La Rotllana. El Teatre Principal va acollir divendres i dissabte els directes de les dotze bandes finalistes, i després d’un final de festa explosiu amb el concert dels Che Sudaka, es van donar a conèixer les bandes i propostes guanyadores de la nit.

 

El premi a la millor banda del concurs és per Balkumbia, un grup creat a Barcelona al 2015 i que amalgama sons de la música balcànica amb la cúmbia llatinoamericana. Pur mestissatge, també en els seus integrants, procedents de diversos orígens del món.

 

Per altre banda, el premi a millor banda de Badalona pel jurat ha anat a parar a Nicomac, un grup que fusiona el rock amb estils com el jazz, el swing o la música simfònica. Per votació popular, la millor banda de Badalona és Maní Picao, els quals barregen hip hop amb sons llatins. Així mateix, el badaloní Màrius Alfambra ha estat escollit el millor autor en llengua catalana.

 

El premi Esperanzah és per la cantautora Jabu Morales i el premi La Roda és pel grup Mascarats.

 

Des de l’Associació La Rotllana destaquen l’alt nivell de totes les bandes que van participar a la final, i asseguren estar contents perquè els premis s’han repartit entre estils de música molt diferents i bandes que “prometen molt”.

 

En quant als premis, tant el de millor banda, millor banda en llengua catalana, millor banda de Badalona per decisió del jurat i millor banda de Badalona per decisió popular tenen dotació econòmica i distribució musical. Els altres dos premis són actuacions remunerades, una al prestigiós Festival Esperanzah i l’altre a la Festa de la Tamborinada, premiada per la Fundació La Roda.


ACTUALITAT

19/02/19

radar-tram-badalona

Trànsit comença a instal·lar el radar per tram a Badalona

La mesura, de la qual es parla des de fa mesos, es farà efectiva les properes setmanes, quan els aparells s'acabin de verificar
Llegir l'article complet
CONVIURE

18/02/19

cicle-debat-badalona

‘Qui pensa Badalona?’, reflexions entorn la ciutat que volem

L’Associació Cultural L’Independent de Badalona ha organitzat un cicle de debats per pensar i repensar temes de ciutat com l’habitatge, la mobilitat o el consum responsable
Llegir l'article complet
MOBILITAT

15/02/19

som-mobilitat

El primer vehicle elèctric de propietat compartida arribarà a l’abril a Badalona

La cooperativa Som Mobilitat ha aconseguit el finançament necessari per comprar un vehicle sostenible a la ciutat que es posa a disposició de les persones sòcies de l’entitat
Llegir l'article complet
CONVIURE

14/02/19

taxi-badalona

Taxis “liles” gratuïts contra la violència masclista

Uns dos-cents taxis de Badalona identificats amb un llaç lila s’adhereixen a una iniciativa per transportar gratis a dones que hagin patit qualsevol tipus de violència masclista o situacions de perill
Llegir l'article complet