El número 1 de Vox Andalusia va ser jutge de família a Badalona


Francisco Serrano, integrant de la formació d'ultradreta, va estar destinat al jutjat de primera instància nº 7, especialitzat en família


francisco-serrano-vox
 Serrano, als jutjats de Badalona / Foto: Twitter - Francisco Serrano


Redacció - 04/12/18         

twitter share   facebook share

El partit d'ultradreta Vox ha sorprès aquest cap de setmana a Andalusia després d'irrompre amb una dotzena de diputats al parlament andalús, la seva primera entrada en un hemicicle autonòmic. I ho ha fet amb Francisco Serrano al capdavant, un jutge que va ser inhabilitat el 2011 per un delicte de prevaricació dolosa. I que aquest 2018 va ser destinat a Badalona, després de recuperar el seu càrrec.

 

Serrano, polèmic pel seu posicionament contrari al feminisme i comentaris incendiaris a les xarxes socials, va liderar durant un mes, aproximadament, el jutjat d'instrucció nº 7 de Badalona, especialitzat en família, l'àmbit en el qual sempre havia desenvolupat la seva tasca. Les seves decisions sobre violència de gènere i custòdia de menors han generat molta contrarietat durant la seva carrera, segons relaten diferents mitjans de comunicació.

 

Després de diverses setmanes a Badalona, Serrano va demanar l'excedència en la qual es troba avui dia per exercir d'advocat al seu despatx, Serrano Advocats, a Sevilla. El lletrat es va afiliar a Vox el 2014, i es va presentar com a candidat el 2015. I va ser escollit cap de llista de la formació a Andalusia per a les eleccions d'enguany.

 

El 2011, com a jutge, va modificar el règim de visites d'un menor perquè pogués sortir de natzarè amb el seu pare durant la Setmana Santa de Sevilla. La mare el va denunciar, a ell i al pare, per no atorgar-li audiència a ella i acceptar únicament la petició de l'avi patern. El Suprem va acusar-lo de prevaricació dolosa i li va imposar una inhabilitació de dos anys. Una pena que ell va denunciar a Estrasburg. Inhabilitat, segons explica 'El País', va fundar el diari digital XYZ, altaveu de missatges radicals en matèria d'immigració, política territorial i temes de gènere.


EDUCACIÓ

24/04/19

escape-room-badalona

Les biblioteques de Badalona es transformen en 'escape rooms'

Biblioteques i Fura dels Baus impulsen un projecte per apropar la lectura i els llibres als joves a través de les noves tecnologies i l'entreteniment
Llegir l'article complet
CULTURES

23/04/19

quinze-aniversari-saltamarti

“El negoci digital va contra la nostra manera d’entendre la vida i la societat”

Saltamartí celebra els quinze anys amb optimisme, perquè “les llibreries som necessàries”, malgrat que a Badalona “falten polítiques en suport del llibre i la lectura”
Llegir l'article complet
CULTURES

23/04/19

image1

L'Independent celebra Sant Jordi

Celebrem la diada de Sant Jordi apostant pel periodisme compromès i de proximitat i amb els autors i autores locals
Llegir l'article complet
OCUPACIÓ

23/04/19

image1

Deu anys amb el finançament congelat

La Fundació Badalona Capaç reclama que les administracions moguin fitxa per garantir la continuïtat dels Centres Especials de Treball
Llegir l'article complet