MOVIMENTS SOCIALS


Tancat sense previ avís el punt d'assessorament als nouvinguts


Entrebancs administratius tallen fins a nova ordre la continuïtat del servei, que atenia un centenar de persones al mes


punt-nouvinguts-sant-roc
 Cartells fa uns dies al punt de nouvinguts / Foto: Sant Roc Som Badalona


Javier Torres - 05/12/18         

twitter share   facebook share

Divendres passat, el punt d'informació i assessorament als nouvinguts de Badalona, ubicat al barri de Sant Roc, va haver de tancar portes de forma immediata i sense previ avís. El servei, prestat per la Fundació Surt a través d'un contracte públic, ha quedat interromput per manca de renovació i ha deixat sense assessorament i amb els tràmits a mig fer a desenes de persones d'un dia per l'altre. Funcionava des de 2007.

 

El punt de nouvinguts, sota el nom de 'De tot arreu', s'impulsa des del Consorci Badalona Sud -participat per Generalitat i Ajuntament-. El passat 4 de novembre finalitzava el contracte que hi havia fins ara, i, atès que no es va fer una renovació del mateix, l'Ajuntament ho va resoldre temporalment amb una pròrroga. 'Un pedaç que ara l'interventor municipal ha dit que no estava ben fet i que s'havia de tancar', explica l'advocat del servei, Albert Pares.

 

Tres persones treballaven fins ara al punt, per dur a terme l'acollida, la mediació i assessorament i el servei jurídic, i estaven atenent a una mitjana de 100 usuaris i usuàries mensuals que s'han quedat sense referent. 'Hi ha molta gent que estava en procés de renovació de permisos, demanar cita, aconseguir la nacionalitat...són tràmits que triguen molts mesos i diners, i que ara es quedaran penjats sense saber què ha passat', avisa l'advocat, que etziba que ningú des de l'Ajuntament ha fet res per evitar-ho.

 

El regidor de Serveis Socials, Jordi Subirana, s'ha reunit aquest dimarts amb el Consorci Badalona Sud, després de la marxa de la seva ja exgerent, Pilar Vallès, per 'posar ordre als expedients pendents i evitar que això torni a passar'. Subirana argumenta que s'ha tractat d'un problema administratiu i que, en cap cas, el govern ha donat cap ordre de tancar el servei. Afirma que s'està treballant per tornar a posar-lo en marxa al més aviat possible, però de moment no hi ha data.

 

'El govern anterior va tenir temps suficient per fer un nou contracte i no ha posat les eines necessàries', ha etzibat Subirana, que ha respost a la denúncia d'aquests dies, encapçalada per Guanyem i ERC, que reclamaven la reobertura del servei com a element fonamental a la zona sud. 'No es pot posar en perill la cohesió social i la convivència als barris més necessitats de la ciutat amb excuses burocràtiques i administratives', argumenta l'exalcaldessa Dolors Sabater.


EDUCACIÓ

24/04/19

escape-room-badalona

Les biblioteques de Badalona es transformen en 'escape rooms'

Biblioteques i Fura dels Baus impulsen un projecte per apropar la lectura i els llibres als joves a través de les noves tecnologies i l'entreteniment
Llegir l'article complet
CULTURES

23/04/19

quinze-aniversari-saltamarti

“El negoci digital va contra la nostra manera d’entendre la vida i la societat”

Saltamartí celebra els quinze anys amb optimisme, perquè “les llibreries som necessàries”, malgrat que a Badalona “falten polítiques en suport del llibre i la lectura”
Llegir l'article complet
CULTURES

23/04/19

image1

L'Independent celebra Sant Jordi

Celebrem la diada de Sant Jordi apostant pel periodisme compromès i de proximitat i amb els autors i autores locals
Llegir l'article complet
OCUPACIÓ

23/04/19

image1

Deu anys amb el finançament congelat

La Fundació Badalona Capaç reclama que les administracions moguin fitxa per garantir la continuïtat dels Centres Especials de Treball
Llegir l'article complet