ACTUALITAT


Jose Téllez, acusat per la Fiscalia de desobediència greu a l’autoritat: “No negaré el que vaig fer i ho tornaria a fer en les mateixes circumstàncies”


El portaveu i regidor de Guanyem Badalona, anterior tinent d’alcalde, s’enfronta a una petició de la Fiscalia de sis mesos de presó i inhabilitació de càrrec públic per impedir requisar uns cartells d’Omnium que defensaven el referèndum de l’1 d’octubre


jose-tellez-badalona-judici
 Jose Téllez, durant una intervenció en el darrer Ple de l'Ajuntament /Guanyem Badalona


Silvia Rodríguez Gómez - 07/01/19         

twitter share   facebook share

El proper dijous dia 10, el regidor i portaveu de Guanyem Badalona Jose Téllez compareixerà a la Ciutat de la Justícia de Barcelona davant l’acusació de la Fiscalia General de l’Estat per un presumpte delicte de desobediència a l’autoritat greu per impedir decomissar uns cartells d’Òmnium Cultural favorables a la realització del referèndum de l’1 d’octubre. La Fiscalia demana sis mesos de presó i la seva inhabilitació com a càrrec públic.

 

Els fets van produir-se al carrer Francesc Layret de Badalona la nit del 25 de setembre de l’any 2017 quan la Guàrdia Urbana de Badalona va identificar a un grup de cinc persones que estaven enganxant els citats cartells. Al lloc dels fets van començar a apropar-se una trentena de persones, entre elles Jose Téllez i el president d’Òmnium Jordi Cuixart, actualment a la presó de Lledoners. Va ser llavors quan Téllez, que en aquell moment era tinent d’alcalde, va intercedir per recuperar els cartells. Davant la negativa de la Guàrdia Urbana de tornar els cartells, segons l’escrit de la Fiscalia, Tellez va obrir el cotxe policial i els va repartir entre els congregats.

 

El regidor no nega els fets, i assegura que durant el judici al·legarà que “ho tornaria a fer en les mateixes circumstàncies”, però matisa que, com a càrrec públic, el seu paper va ser el de mediador entre la policia local i la resta de persones, perquè la situació no pugés de to. “Vaig dir-li a la policia que quan tinguéssim de nou els cartells marxaria tothom. Llavors els vaig avisar de que jo mateix agafaria els cartells del cotxe, es van repartir i la gent va marxar”, diu Téllez. “Estic amb la consciència molt tranquil·la, perquè com a càrrec públic vaig garantir el dret a la llibertat d’expressió”, admet el regidor.

 

Téllez opina que aquest és un “judici polític i contra la llibertat d’expressió”, i encara que creu que “no són moments per tenir confiança en la justícia”, durant el judici defensarà “el dret a la llibertat d’expressió, un dret fonamental de qualsevol estat democràtic”, diu.  

 

La Fiscalia, qui només ha cridat a declarar com a testimonis als dos policies implicats en els fets, al·lega però que Téllez va “avivar la tensió amb consciència i voluntat d’oposar-se al compliment de l’ordre rebuda”.


TEATRE I MÚSICA

16/06/19

inauguracio-muba-2019

El Muba, un nou espai per aprendre i gaudir de la música a Badalona

La inauguració de les noves instal·lacions es va celebrar divendres passat, 14 de juny, al vespre, amb una festa que va aplegar més d’una setantena de persones.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

15/06/19

image1

Álex Pastor revalida l’alcaldia de Badalona després de la renúncia de Dolors Sabater

Fins pocs minuts abans de la constitució del nou consistori, Xavier García Albiol acaronava l’alcaldia
Llegir l'article complet
HABITATGE

31/05/19

campament-badalona

Infants i famílies desnonades dormen al ras en un campament a Badalona

Quatre famílies, amb set infants en total d’entre 8 mesos i 10 anys, no han trobat cap altra alternativa que muntar un campament sota el Pavelló Olímpic de Badalona després de ser desnonades mentre l’administració no els dona cap resposta
Llegir l'article complet
SANITAT

30/05/19

addiccions-pantalles

Addictes a les pantalles?

L’Aula de Salut de l’Hospital Municipal de Badalona tracta de buscar solucions i informar sobre les addiccions a les pantalles per prevenir-ne l’abús
Llegir l'article complet