MEDI AMBIENT


El tram de vies entre el port i Sant Adrià tindrà un tancat més segur contra els abocaments


Adif i Ajuntament invertiran més de 400.000 euros en recomposar i millorar el tancat d'un tram molt afectat pels abocaments incívics de residus


la-mora-bruticia-vies
 Abocament de residus al marge de les vies / Foto: Laura Cillero


S. Rodríguez | J. Torres - 11/01/19         

twitter share   facebook share

Badalona veurà reformat durant el proper 2019 les tanques de les vies del tren en el seu tram entre el port i l'estacio de Sant Adrià. Així ho ha acordat l'Ajuntament amb el ministre de Foment, José Luís Ábalos, que va visitar a principis de mes Badalona, i així se signarà en conveni amb Adif en unes setmanes, si no hi ha cap imprevist.

 

El futur conveni de col·laboració té com a objectiu millorar la seguretat i la permeabilitat de la línia ferroviària, i per això s'instal·larà un tancat millor i superior a la infraestructura convencional que hi ha a Badalona. L'objectiu? Evitar l'abocament de residus sòlids i que la gent creui per mig de les vies, un problema que ja ha causat diferents accidents els darrers anys.

 

L'actuació s'aproparà al mig milió d'euros, la major part dels quals seran sufragats per Adif. L'Ajuntament complementarà la inversió amb uns 38.000 euros, ja que ha requerit reforçar el tancat contra possibles actes incívics. La idea és signar l'acord a principis de 2019. Un cop fet, l'actuació podria desenvolupar-se durant el primer semestre.

 

Cap de les dues institucions ha concretat de moment quina serà la tanca que cobrirà el tram, molt reivindicat pel veïnat de la Mora, però fonts municipals han avançat que no serà un mur com el que es va aixecar a Sant Adrià els darrers anys.

 

Des de l’Associació de Veïns de la Mora esperen amb impaciència que s’acabi amb els abocaments. Segons reconeix Laura Cillero, presidenta de l’entitat, porten més d’un any denunciant a l’Ajun- tament la brutícia que s’acumula al costat de les vies del tren, just a l’altura del seu veïnat. “Portem un any envoltats de merda. Aquest és un problema de salut i mediam- biental, i des de l’entitat els hem fet una pregunta als responsables del consistori, i és si consentirien que aquesta brutícia estès al cos- tat de les vies a la zona del Carrer del Mar. Estem segurs que ja esta- ria solucionat el problema”, apun- ta la veïna.

 

L'alcalde Álex Pastor i el ministre també van conversar sobre la futura renovació de l'estació de Renfe: “S’avançarà en el projecte de millora de l’estació de ferrocarril de Badalona, dotant-la de més accessibilitat i orientant-la cap a la intermodalitat necessària per als pròxims anys”, va avançar Ábalos.


TEATRE I MÚSICA

16/06/19

inauguracio-muba-2019

El Muba, un nou espai per aprendre i gaudir de la música a Badalona

La inauguració de les noves instal·lacions es va celebrar divendres passat, 14 de juny, al vespre, amb una festa que va aplegar més d’una setantena de persones.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

15/06/19

image1

Álex Pastor revalida l’alcaldia de Badalona després de la renúncia de Dolors Sabater

Fins pocs minuts abans de la constitució del nou consistori, Xavier García Albiol acaronava l’alcaldia
Llegir l'article complet
HABITATGE

31/05/19

campament-badalona

Infants i famílies desnonades dormen al ras en un campament a Badalona

Quatre famílies, amb set infants en total d’entre 8 mesos i 10 anys, no han trobat cap altra alternativa que muntar un campament sota el Pavelló Olímpic de Badalona després de ser desnonades mentre l’administració no els dona cap resposta
Llegir l'article complet
SANITAT

30/05/19

addiccions-pantalles

Addictes a les pantalles?

L’Aula de Salut de l’Hospital Municipal de Badalona tracta de buscar solucions i informar sobre les addiccions a les pantalles per prevenir-ne l’abús
Llegir l'article complet