ACTUALITAT


Guanyem Badalona en Comú i ERC demanen més negociació per donar un sí definitiu als Pressupostos 2019


Exigeixen garanties i accelerar la negociació amb el Govern d’Álex Pastor després d’haver-se manifestat a favor durant la votació inicial dels pressupostos, al darrer Ple de l’any


ajuntament-badalona-pressupost
 Imatge del darrer Ple de l'any, celebrat el 18 desembre / Silvia Rodríguez


Silvia Rodríguez Gómez - 11/01/19         

twitter share   facebook share

Avancen poc a poc les negociacions entre el Govern d’Álex Pastor i els grups de Guanyem Badalona en Comú i Esquerra Republicana, el quals van manifestar-se a favor de l’aprovació inicial dels pressupostos per al 2019, duta a terme durant l’últim Ple de l’any, el passat 18 de desembre.

 

Ambdós grups han posat sobre la taula diferents exigències per tal de tornar a donar un sí, aquest cop el definitiu, quan es torni a fer la votació per l’aprovació final dels pressupostos, ara mateix en procés d’exposició pública i encara sense una data concreta per portar-los de nou al Ple de l’Ajuntament. Per una banda, Guanyem Badalona ha posat com a condició per al seu vot favorable un “calendari efectiu i d’aplicació immediata” per reobrir el Punt d’Assessorament a Persones Nouvingudes i la resta de serveis tancats al barri de Sant Roc durant el més de desembre. “Sense saber perquè el govern va tancar aquests serveis i continuant desconeixent si els pensa obrir o no i quan, no podem ni tan sols seure a negociar”, ha declarat Maria Dolors Sabater. Així mateix, Guanyem Badalona ha comunicat la seva intenció de presentar en breu al·legacions de caràcter tècnic al pressupost, per incomplir la Llei de Transparència al no estar disponible a la pàgina web de l’Ajuntament.

 

Per altra banda, Esquerra Republicana ha confirmat que han mantingut dues reunions de treball amb el Govern i afirma que les negociacions estan avançant, i que seguiran treballant perquè Badalona tingui un nou pressupost després de dos anys. “Apliquem l’interès de ciutat i per això volem que hi hagin pressupostos”, ha indicat el regidor i portaveu d’ERC Oriol Lladó. Per als republicans, hi ha quatre exigències bàsiques per poder seguir endavant amb el sí. Per un costat, reforçar les polítiques d’ajut al lloguer i l’habitatge; millorar l’accessibilitat de la ciutat; garantir una nova escola bressol al Districte 1 i l’enderrocament de la fàbrica Mobba.

 

Recordem que els pressupostos van comptar amb els vots a favor d’ERC i Guanyem Badalona, amb les abstencions del Ciutadans, Partit Demòcrata i ICV-EUiA i amb el vot en contra del Partit Popular, els quals van retreure al Govern de Pastor, al poder gràcies a ells, que el seu grup havia de ser “soci prioritari en la negociació” tal com es va lamentar Xavier García Albiol. “Veiem que han negociat amb qui van portar el retrocés més gran a la ciutat. Tenen la síndrome d’Estocolm amb els partits independentistes” els va etzibar.

 

Les dades del nou pressupost

El nou pressupost està dotat amb 174,7 milions d’euros, el que suposa un increment del 9,2% respecte al pressupost actual. Aquest creixement es vol reflectir, entre d’altres, en millores en seguretat, atenció social i neteja. En aquest sentit, es preveu més de 100 contractacions d’oferta pública, entre elles 27 agents més de Guàrdia Urbana i 24 treballadors i treballadores al Departament de Serveis Socials, un servei desbordat que la ciutadania reclamava millorar. La neteja i el manteniment també han vist augmentada la seva partida fins als dos milions d’euros, contemplant la creació d’una nova brigada especial de manteniment per a actuacions ràpides.

 

Una de les novetats és l’aposta per incrementar la despesa en Acció i Promoció Social, amb més d’un milió d’euros que es destinaran, d’una banda, als Serveis Residencials d’Estada Limitada per habitatges en casos d’emergència, així com al Servei d’Intervenció Socioeducativa per a infants en situacions d’exclusió social.

 

Així mateix ha vist incrementada la seva partida el Servei d’Igualtat, per invertir en prevenció, serveis d’informació i punts liles. També creix l’aportació per la planificació educativa, per oferir més activitats extraescolars, i250.000 euros destinats a la tarifació social de les escoles bressol.

 

Els organismes municipals també veuran millores significatives. Badalona Serveis Assistencials podrà fer front al servei d’atenció domiciliària i el servei de teleassistència gràcies a un augment d'1,3 milions d’euros. El Consorci Badalona Sud també incrementa en un 50% la seva partida, i Badalona Cultura gairebé tindrà un 40% més per promocionar la cultura.

 

Altres partides destacables aniran a la remodelació del Passeig Marítim ( 2 milions d’euros), la rehabilitació d’escoles, nous equipaments municipals, o millores a la Guàrdia Urbana amb més càmeres de videovigilància, entre d’altres.


TEATRE I MÚSICA

16/06/19

inauguracio-muba-2019

El Muba, un nou espai per aprendre i gaudir de la música a Badalona

La inauguració de les noves instal·lacions es va celebrar divendres passat, 14 de juny, al vespre, amb una festa que va aplegar més d’una setantena de persones.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

15/06/19

image1

Álex Pastor revalida l’alcaldia de Badalona després de la renúncia de Dolors Sabater

Fins pocs minuts abans de la constitució del nou consistori, Xavier García Albiol acaronava l’alcaldia
Llegir l'article complet
HABITATGE

31/05/19

campament-badalona

Infants i famílies desnonades dormen al ras en un campament a Badalona

Quatre famílies, amb set infants en total d’entre 8 mesos i 10 anys, no han trobat cap altra alternativa que muntar un campament sota el Pavelló Olímpic de Badalona després de ser desnonades mentre l’administració no els dona cap resposta
Llegir l'article complet
SANITAT

30/05/19

addiccions-pantalles

Addictes a les pantalles?

L’Aula de Salut de l’Hospital Municipal de Badalona tracta de buscar solucions i informar sobre les addiccions a les pantalles per prevenir-ne l’abús
Llegir l'article complet