ACTUALITAT


Jose Téllez, condemnat a pagar una multa de 4.380 € pel delicte de desobediència


La sentència no contempla la inhabilitació, tal com demanava la Fiscalia General de l’Estat


tellez-cartels-omnium
 Jose Téllez, minuts abans d'entrar al judici / Facebook


Redacció - 16/01/19         

twitter share   facebook share

El regidor i portaveu de Guanyem Badalona en Comú José Tellez ha estat condemnat a pagar una multa 4.380 euros per delicte de desobediència per impedir decomissar a dos agents de la Policia local uns cartells a favor del referèndum del 1 d’Octubre. La sentència del Jutjat de lo Penal 7 de Barcelona que s’ha fet pública avui, no contempla la inhabilitació de càrrec públic del regidor tal com demanava la Fiscalia, que també sol·licitava sis mesos de presó en la seva acusació.

 

Els fets pels quals Téllez ha estat condemnat van produir-se al carrer Francesc Layret de Badalona la nit del 25 de setembre de l’any 2017 quan la Guàrdia Urbana de Badalona va identificar a un grup de cinc persones que estaven enganxant els citats cartells. Al lloc dels fets van començar a apropar-se una trentena de persones, entre elles Jose Téllez i el president d’Òmnium Jordi Cuixart, actualment a la presó de Lledoners. Va ser llavors quan Téllez, que en aquell moment era tinent d’alcalde, va intercedir per recuperar els cartells. Davant la negativa de la Guàrdia Urbana de tornar els cartells, segons l’escrit de la Fiscalia, Tellez va obrir el cotxe policial i els va repartir entre els congregats.

 

La magistrada cita en la sentència, recollida per Europa Press, que els cossos policials tenien ordres d’intervenir instruments per la celebració del referèndum de l’1 d’ octubre. Així mateix, la jutge considera que el regidor va actuar amb “propòsit de menyscabar el principi d’Autoritat que tenien els agents”.

 

El regidor no va negar els fets durant el judici celebrat el passat 10 de gener i va explicar davant la jutge que “ho tornaria a fer en les mateixes circumstàncies”, i va matisar que, com a càrrec públic, el seu paper va ser el de mediador entre la policia local i la resta de persones, perquè la situació no pugés de to. “Vaig dir-li a la policia que quan tinguéssim de nou els cartells marxaria tothom. Llavors els vaig avisar de que jo mateix agafaria els cartells del cotxe, es van repartir i la gent va marxar”, diu Téllez. “Estic amb la consciència molt tranquil·la, perquè com a càrrec públic vaig garantir el dret a la llibertat d’expressió”, va admetre el regidor hores abans el judici.


SANITAT

14/08/19

wildsouls

L’abraçada animal que cura

L’associació badalonina Wild Souls aconsegueix millorar la qualitat de vida de persones amb diversitat funcional i gent gran gràcies a teràpies amb gossos i gats, molts d’ells a la vegada rescatats de l’abandonament.
Llegir l'article complet
EDUCACIÓ

01/08/19

joves-per-l-exit-creu-roja

Joves per l’èxit, una segona oportunitat per estudiar

La Creu Roja posa en marxa un programa de suport a joves que van abandonar els estudis abans d’hora i ara ho volen tornar a intentar.
Llegir l'article complet
CULTURES

25/07/19

l-andrea-tarazon-i-la-sara-perez-amb-la-samarreta-de-donna-de-lotta

L’art fet per dones també forma part de la història

Les badalonines Sara Pérez i Andrea Tarazón reivindiquen el paper de les dones dins i fora del món artístic, a través del projecte creatiu Donna de lotta. Un espai on reflexionen i visibilitzen l’art amb perspectiva feminista.
Llegir l'article complet
CULTURES

18/07/19

presentacio-qui-crea-a-badalona

Neix un espai de treball conjunt del món de la cultura a Badalona

S’ha presentat la iniciativa “Qui crea a Badalona?” , amb què es vol donar visibilitat al món cultural de la ciutat, exposar quines són les necessitats dels projectes i experiències que s’hi impulsen i posar a debat el model de gestió cultural al municipi.
Llegir l'article complet