ACTUALITAT


Pastor demana als bancs que blindin les portes per evitar ocupacions


Anuncia també que el seu govern perseguirà per la via del contenciós-administratiu al pisos ocupats que pugin generar perill. Diverses entitats critiquen les mesures


badalona-ocupacio-incendi-sant-roc
 L'alcalde, reunit amb la Junta de Seguretat Local / Ajuntament


Redacció - 24/01/19         

twitter share   facebook share

Comencen a concretar-se les primeres mesures que el Govern d’Álex Pastor posarà en marxa arran de l’incendi de Sant Roc que el passat 5 de gener va cobrar-se tres vides. Segons ha anunciat l’alcalde Álex Pastor després d’una reunió extraordinària de la Junta Local de Seguretat, celebrada el passat dimecres, demanarà col·laboració als bancs, fons voltors i gran tenidors, propietaris del 80% dels pisos ocupats, segons ha destacat l’alcalde, per tal de que blindin amb portes de metall o alarmes de seguretat els pisos buits. Pastor enviarà cartes a aquestes entitats per “exigir” la seva col·laboració, ha anunciat.

 

Així mateix, també ha comunicat que l’Ajuntament utilitzarà la via del contenciós-administratiu (i no la penal, més lenta) contra els pisos ocupats que puguin posar en perill la resta del veïnat.

 

D’altra banda, va anunciar que s’inspeccionaran un centenar de punts de la ciutat on Endesa ha detectat sobreconsum elèctric per determinar si poden suposar un risc en la seguretat. Aquests primers cent “punts calents” formen part del mapa que els tècnics d’Endesa i de l’Ajuntament estan elaborant.

 

En un termini d’unes sis setmanes es tornarà a convocar una nova Junta Local de Seguretat per avaluar i fer seguiment de les mesures acordades.

 

Les reaccions a l’anunci de Pastor no s’han fet esperar. Les organitzacions que treballen per prevenir desnonaments i que coneixen la realitat de les ocupacions l’acusen de criminalitzar la pobresa i no buscar solucions en aquest sentit. “Demani als bancs que posin a la disposició de les persones en risc social els pisos buits i no que posin planxes i alarmes; i demani a Endesa que regularitzi les punxades de persones que volen regularitzar la seva situació”, diuen des de la PAC.


SANITAT

14/08/19

wildsouls

L’abraçada animal que cura

L’associació badalonina Wild Souls aconsegueix millorar la qualitat de vida de persones amb diversitat funcional i gent gran gràcies a teràpies amb gossos i gats, molts d’ells a la vegada rescatats de l’abandonament.
Llegir l'article complet
EDUCACIÓ

01/08/19

joves-per-l-exit-creu-roja

Joves per l’èxit, una segona oportunitat per estudiar

La Creu Roja posa en marxa un programa de suport a joves que van abandonar els estudis abans d’hora i ara ho volen tornar a intentar.
Llegir l'article complet
CULTURES

25/07/19

l-andrea-tarazon-i-la-sara-perez-amb-la-samarreta-de-donna-de-lotta

L’art fet per dones també forma part de la història

Les badalonines Sara Pérez i Andrea Tarazón reivindiquen el paper de les dones dins i fora del món artístic, a través del projecte creatiu Donna de lotta. Un espai on reflexionen i visibilitzen l’art amb perspectiva feminista.
Llegir l'article complet
CULTURES

18/07/19

presentacio-qui-crea-a-badalona

Neix un espai de treball conjunt del món de la cultura a Badalona

S’ha presentat la iniciativa “Qui crea a Badalona?” , amb què es vol donar visibilitat al món cultural de la ciutat, exposar quines són les necessitats dels projectes i experiències que s’hi impulsen i posar a debat el model de gestió cultural al municipi.
Llegir l'article complet