ACTUALITAT


Pastor demana als bancs que blindin les portes per evitar ocupacions


Anuncia també que el seu govern perseguirà per la via del contenciós-administratiu al pisos ocupats que pugin generar perill. Diverses entitats critiquen les mesures


badalona-ocupacio-incendi-sant-roc
 L'alcalde, reunit amb la Junta de Seguretat Local / Ajuntament


Redacció - 24/01/19         

twitter share   facebook share

Comencen a concretar-se les primeres mesures que el Govern d’Álex Pastor posarà en marxa arran de l’incendi de Sant Roc que el passat 5 de gener va cobrar-se tres vides. Segons ha anunciat l’alcalde Álex Pastor després d’una reunió extraordinària de la Junta Local de Seguretat, celebrada el passat dimecres, demanarà col·laboració als bancs, fons voltors i gran tenidors, propietaris del 80% dels pisos ocupats, segons ha destacat l’alcalde, per tal de que blindin amb portes de metall o alarmes de seguretat els pisos buits. Pastor enviarà cartes a aquestes entitats per “exigir” la seva col·laboració, ha anunciat.

 

Així mateix, també ha comunicat que l’Ajuntament utilitzarà la via del contenciós-administratiu (i no la penal, més lenta) contra els pisos ocupats que puguin posar en perill la resta del veïnat.

 

D’altra banda, va anunciar que s’inspeccionaran un centenar de punts de la ciutat on Endesa ha detectat sobreconsum elèctric per determinar si poden suposar un risc en la seguretat. Aquests primers cent “punts calents” formen part del mapa que els tècnics d’Endesa i de l’Ajuntament estan elaborant.

 

En un termini d’unes sis setmanes es tornarà a convocar una nova Junta Local de Seguretat per avaluar i fer seguiment de les mesures acordades.

 

Les reaccions a l’anunci de Pastor no s’han fet esperar. Les organitzacions que treballen per prevenir desnonaments i que coneixen la realitat de les ocupacions l’acusen de criminalitzar la pobresa i no buscar solucions en aquest sentit. “Demani als bancs que posin a la disposició de les persones en risc social els pisos buits i no que posin planxes i alarmes; i demani a Endesa que regularitzi les punxades de persones que volen regularitzar la seva situació”, diuen des de la PAC.


EDUCACIÓ

24/04/19

escape-room-badalona

Les biblioteques de Badalona es transformen en 'escape rooms'

Biblioteques i Fura dels Baus impulsen un projecte per apropar la lectura i els llibres als joves a través de les noves tecnologies i l'entreteniment
Llegir l'article complet
CULTURES

23/04/19

quinze-aniversari-saltamarti

“El negoci digital va contra la nostra manera d’entendre la vida i la societat”

Saltamartí celebra els quinze anys amb optimisme, perquè “les llibreries som necessàries”, malgrat que a Badalona “falten polítiques en suport del llibre i la lectura”
Llegir l'article complet
CULTURES

23/04/19

image1

L'Independent celebra Sant Jordi

Celebrem la diada de Sant Jordi apostant pel periodisme compromès i de proximitat i amb els autors i autores locals
Llegir l'article complet
OCUPACIÓ

23/04/19

image1

Deu anys amb el finançament congelat

La Fundació Badalona Capaç reclama que les administracions moguin fitxa per garantir la continuïtat dels Centres Especials de Treball
Llegir l'article complet