CONVIURE


Artigues demana pacificar el carrer Xile per acabar amb carreres de cotxes al barri


L'associació de veïns assegura que hi ha alguns vehicles que circulen a tota velocitat competint entre ells i que ja hi ha hagut algun ensurt


artigues-badalona
 Carrer Xile / Foto: AV Artigues


Silvia Rodríguez | Javier Torres - 29/01/19         

twitter share   facebook share

Els estrets carrers d'Artigues veuen alterat el seu dia a dia a causa d'una sèrie de cotxes que hi circulen a tota velocitat i fan maniobres arriscades, com si es tractés d'una pel·lícula. Això asseguren des de l'associació veïnal, que demana el tancament al trànsit del carrer Xile, l'artèria principal del barri que connecta avui dia amb tots els vials de la zona: Simancas, Balmes, Santiago, Rafael de Casanova.

 

'Els cotxes entren des de Sant Roc, des de Simancas, a molta velocitat. No són molts cotxes, són alguns que més o menys ja coneixem, però passa pràcticament cada dia', afirma el president de l'entitat, Àngel Vendrell. Sosté que els implicats arriben sovint a velocitats de 100 km/h, tranquil·lament, i que ja han tingut algun ensurt, picant contra pilones de la via pública i tombant-les, o amb algun altre element. Sortosament, cap incident greu ni amb ciutadans implicats.

 

'De moment no hem hagut de lamentar desgràcies, però si això es continua repetint, algun dia tindrem un disgust. La gent està molt enfadada amb el tema'. Des de l'Ajuntament argumenten que 'alguns veïns han fet arribar aquesta queixa a l'Ajuntament, però es creu que es tracta més d'un cas puntual, no una problemàtica generalitzada'.

 

En qualsevol cas, des d'Artigues insisteixen des de fa uns mesos en l'opció de pacificar el carrer Xile i tancar-lo al trànsit, una realitat que ja va existir en aquest carrer fa molts anys. Seria la forma millor forma, considera Vendrell, d'evitar aquestes conduccions a l'interior del barri i millorar la seguretat viària de la zona. Subratlla que ja han entrat per registre i han posat sobre la taula del Consistori propostes per dur a terme la mesura, que, segons els han informat, s'estan estudiant.

 

Fonts municipals apunten que s'està analitzant 'la possibilitat de reduir les entrades de cotxes a alta velocitat pel carrer de Simancas cap al carrer de Xile', i que 's'instal·laran elements reductors de velocitat en aquesta zona.'


SANITAT

14/08/19

wildsouls

L’abraçada animal que cura

L’associació badalonina Wild Souls aconsegueix millorar la qualitat de vida de persones amb diversitat funcional i gent gran gràcies a teràpies amb gossos i gats, molts d’ells a la vegada rescatats de l’abandonament.
Llegir l'article complet
EDUCACIÓ

01/08/19

joves-per-l-exit-creu-roja

Joves per l’èxit, una segona oportunitat per estudiar

La Creu Roja posa en marxa un programa de suport a joves que van abandonar els estudis abans d’hora i ara ho volen tornar a intentar.
Llegir l'article complet
CULTURES

25/07/19

l-andrea-tarazon-i-la-sara-perez-amb-la-samarreta-de-donna-de-lotta

L’art fet per dones també forma part de la història

Les badalonines Sara Pérez i Andrea Tarazón reivindiquen el paper de les dones dins i fora del món artístic, a través del projecte creatiu Donna de lotta. Un espai on reflexionen i visibilitzen l’art amb perspectiva feminista.
Llegir l'article complet
CULTURES

18/07/19

presentacio-qui-crea-a-badalona

Neix un espai de treball conjunt del món de la cultura a Badalona

S’ha presentat la iniciativa “Qui crea a Badalona?” , amb què es vol donar visibilitat al món cultural de la ciutat, exposar quines són les necessitats dels projectes i experiències que s’hi impulsen i posar a debat el model de gestió cultural al municipi.
Llegir l'article complet