ACTUALITAT


La reforma de la plaça de Trafalgar començarà en dues setmanes


Les obres, dotades amb 1,2 milions d’euros de pressupost, aposten per la centralitat i l’accessibilitat de l’espai i han estat consensuades amb el veïnat a través d’un procés participatiu


placa-trafalgar-llefia
 Futura plaça de Trafalgar


Redacció - 01/02/19         

twitter share   facebook share

Tot a punt per enllestir una de les reformes més demandades pel veïnat dels barris de Sant Mori i Sant Antoni de Llefià. Les obres a la plaça de Trafalgar començaran el proper 18 de febrer, segons van informar ahir a la tarda l’alcalde de Badalona Álex Pastor i el regidor de l’Àmbit de Govern i Territori, Rubén Guijarro, i tècnics municipals en una reunió mantinguda a la Torre Mena amb diferents entitats i veïns i veïnes del barri.

 

Es tracta de la primera fase de les obres un cop l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), qui executa l’obra, hagi finalitzat el projecte d’execució, que ha comptat amb un procés participatiu amb veïns i entitats del barri iniciat durant l’anterior govern. Segons es va apuntar a la reunió, les obres, adjudicades a l’empresa constructora Benjumea S.A. per un import d’ d’1.238.580 €, duraran aproximadament vuit mesos. A la primera fase, es preveu la creació d’un espai lliure dissenyat pel descans i el  passeig dels vianants, però també hi ha zones per realitzar altres activitats.

 

Una de les qüestions que posaven urgència a la reforma de la plaça actual és la falta d’accessibilitat, que, quedarà resolta amb una grada que desfarà el desnivell amb l’avinguda del Marquès de Sant Mori i que comptarà amb una part enjardinada i una altra adequada per a asseure’s, la qual cosa convertirà aquest espai en un possible escenari.

 

Així mateix, altra de les demandes del veïnat era reforçar la centralitat de la plaça, i segons es va donar a conèixer, quedarà resolta millorant la connectivitat i l’accessibilitat urbana amb els diferents carrers de l’entorn. A l’interior de la plaça es crearan diverses zones d’estar i espais enjardinats amb una nova àrea de jocs infantils. El projecte inclou la recol·locació de les pistes de petanca i la reforma del bar existent.

 

En fases posteriors de l’obra, actualment en fase de projecte, s’habilitarà la pèrgola de la plaça de manera que serveixi d’escenari a l’aire lliure per a esdeveniments, espectacles o concerts. Així mateix es milloraran els espais necessaris que planteja l’equipament de l’escenari; lavabos públics; quadres elèctrics, etc. Aquestes actuacions estan inicialment pressupostades en uns 350.000 euros.

 

Des de l’Associació de Veïns de Sant Antoni de Llefià valoren positivament que s’hagin recollit les demandes del veïnat, i recorden que han estat “dècades” reclamant la remodelació d’una plaça que els ha generat “grans problemes de mobilitat i accessibilitat”. Ara, però, seguiran vigilants per tal que la segona fase de l’obra no s’eternitzi i pressionaran perquè es faci el projecte tècnic quant abans millor.

 

A més de les obres a la plaça Trafalgar, durant la reunió d’ahir també es va informar de les obres previstes per aquest any a la places les Palmeres i Azorín. El veïnat, però, admet que hi ha “preocupació” pel retard. Les obres de la plaça Azorín començaran aproximadament al novembre, ja que s’han de realitzar diversos tràmits administratius. L’A.V. de Sant Antoni creu que aquests tràmits ja es podien haver començat fa mesos. Així mateix, la reforma de la plaça de les Palmeres pot demorar-se al 2020, perquè encara manca del projecte executiu, segons lamenten des de l’associació. “Veiem certa desídia en no començar obres pactades amb l’anterior govern”, opinen.  


SANITAT

14/08/19

wildsouls

L’abraçada animal que cura

L’associació badalonina Wild Souls aconsegueix millorar la qualitat de vida de persones amb diversitat funcional i gent gran gràcies a teràpies amb gossos i gats, molts d’ells a la vegada rescatats de l’abandonament.
Llegir l'article complet
EDUCACIÓ

01/08/19

joves-per-l-exit-creu-roja

Joves per l’èxit, una segona oportunitat per estudiar

La Creu Roja posa en marxa un programa de suport a joves que van abandonar els estudis abans d’hora i ara ho volen tornar a intentar.
Llegir l'article complet
CULTURES

25/07/19

l-andrea-tarazon-i-la-sara-perez-amb-la-samarreta-de-donna-de-lotta

L’art fet per dones també forma part de la història

Les badalonines Sara Pérez i Andrea Tarazón reivindiquen el paper de les dones dins i fora del món artístic, a través del projecte creatiu Donna de lotta. Un espai on reflexionen i visibilitzen l’art amb perspectiva feminista.
Llegir l'article complet
CULTURES

18/07/19

presentacio-qui-crea-a-badalona

Neix un espai de treball conjunt del món de la cultura a Badalona

S’ha presentat la iniciativa “Qui crea a Badalona?” , amb què es vol donar visibilitat al món cultural de la ciutat, exposar quines són les necessitats dels projectes i experiències que s’hi impulsen i posar a debat el model de gestió cultural al municipi.
Llegir l'article complet