INTERCULTURALITAT


'Som i Pintem' per posar-li color al barri


Desenes de persones van participar divendres en la pintada col·lectiva d'un mural a tocar de l'Escola Joan Coret, una iniciativa de la Xarxa Entitats 8 emmarcada en el Pla de Desenvolupament Comunitari de La Pau


som-i-pintem
 Adults i canalla van contribuir a enllestir el mural / Foto: B. Recacha


Benjamín Recacha García - 07/02/19         

twitter share   facebook share

“Volem donar-li color al barri, fer un espai públic més alegre a través de l’art”. Ho afirma Daniel Dusio, coordinador del Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) de La Pau, mentre una colla d’infants i alguns adults pinten el mur de la plaça dels Voluntaris Olímpics, a tocar de l’Escola Joan Coret.

 

La tarda de divendres 1 de febrer hi havia molt ambient a la zona gràcies a la nova acció de la Xarxa Entitats 8 emmarcada en el projecte ‘Som i Pintem’. L’associació cultural AMICS, l’Esplai Buenoyqué...!, el CD Los Planos Skate Plaça, la Fundació Amiba, la Fundació Germina i l’Associació de Veïns Fondo Sistrells van tornar a confabular per implicar la gent del barri a dibuixar-li un somriure a l’espai públic, aquest cop amb la col·laboració de KREAR-T i l’Escola Joan Coret i la seva AMPA.

 

Abans ja havien organitzat iniciatives semblants a altres punts de la zona alta del Districte 2 de Badalona, com la plaça de l’Illa dels músics o el carrer Torrent d’en Grau, i de cara a la primavera, en data per concretar, ja estan preparant un altre mural popular al carrer Liszt, en un mur al costat de l’Escola Miguel Hernández, segons avança Daniel Dusio.

 

Les entitats dels barris que pertanyien a l’antiga configuració del Districte 8 (d’aquí el nom que ha adoptat la xarxa) es van posar d’acord que calia “millorar els espais de relació als nostres carrers. N’hi ha pocs i són molt grisos, d’aquí la idea de pintar murals en què pugui participar tothom”, explica el coordinador del PDC.

 

El dibuix a pintar a la plaça dels Voluntaris Olímpics va sorgir d’uns tallers infantils, en què els joves graffiters de KREAR-T van guiar tres grups de quinze nanos. La comissió organitzadora de ‘Som i Pintem’ els va proporcionar el lema inspirador: ‘Portem un món nou als nostres cors’, del qual va sortir la proposta final.

 

El mural consta de dues parts. La més extensa la compon un gran trencadís d’estil gaudinià, ple de color, en l’elaboració del qual va poder participar tothom, sense haver de tenir una habilitat artística especial. L’element que més crida l’atenció és el dibuix dissenyat al taller previ: dues nenes i un nen que acaricien un gos i una flor i que ens ofereixen un cor.

 

Missatges positius —al mural de l’Illa dels músics ens demanen ‘Fem La Pau’— mitjançant activitats lúdiques i cooperatives que afavoreixin la convivència en la diversitat.

 

La tarda va donar per a molt més, pintura a banda: jocs, música i esports al pati de l’escola, i una xocolatada per a tothom.


EDUCACIÓ

24/04/19

escape-room-badalona

Les biblioteques de Badalona es transformen en 'escape rooms'

Biblioteques i Fura dels Baus impulsen un projecte per apropar la lectura i els llibres als joves a través de les noves tecnologies i l'entreteniment
Llegir l'article complet
CULTURES

23/04/19

quinze-aniversari-saltamarti

“El negoci digital va contra la nostra manera d’entendre la vida i la societat”

Saltamartí celebra els quinze anys amb optimisme, perquè “les llibreries som necessàries”, malgrat que a Badalona “falten polítiques en suport del llibre i la lectura”
Llegir l'article complet
CULTURES

23/04/19

image1

L'Independent celebra Sant Jordi

Celebrem la diada de Sant Jordi apostant pel periodisme compromès i de proximitat i amb els autors i autores locals
Llegir l'article complet
OCUPACIÓ

23/04/19

image1

Deu anys amb el finançament congelat

La Fundació Badalona Capaç reclama que les administracions moguin fitxa per garantir la continuïtat dels Centres Especials de Treball
Llegir l'article complet