SANITAT


Campus Can Ruti: centres de referència units en la recerca i la innovació biomèdica


En total al campus treballen uns 3.000 professionals de pràcticament totes les disciplines d’assistència mèdica


can-ruti-campus-recerca
 Campus de Salut i Recerca Can Ruti / Javi Torres


S. Rodríguez Gómez - 08/02/19         

twitter share   facebook share

Al Campus de Salut i Recerca de Can Ruti conviuen alguns dels centres més punters en quant a innovació, formació i recerca mèdica de tota Catalunya. És el cas del Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP), un centre de recerca biomèdic públic associat a l’Hospital Germans Trias i Pujol (HUGTP). Acreditat com a centre d’excel·lència per l’Institut Carlos III, s’encarrega de la coordinació de la investigació científica amb els altres centres del campus. La investigació s’estructura en nou àrees de recerca, que donen cobertura a pràcticament totes les disciplines d’assistència mèdica, abarcant gran quantitat de malalties. Les dades són determinants per entendre la magnitud del centre: hi ha 54 grups de recerca i 153 investigadors principals. Tenen 430 assaigs clínics en actius. Ara mateix, l’IGTP es troba entre les 10 institucions de l’àmbit hospitalari a Espanya en innovació. El seu pressupost ascendeix gairebé als 13 milions d’euros.

 

Altre centre punter que es troba al campus és l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, fundat l’any 1995 per investigar el VIH/sida i les seves malalties relacionades. Gràcies al coneixement sobre el sistema immunitari acumulat al llarg dels anys el centre ha diversificat la seva recerca i ara treballa també en l’estudi d’altres malalties infeccioses, oncològiques, neurodegeneratives i de l’envelliment. Són 97 els investigadors que treballen al IrsiCaixa i el seu pressupost anual es de 6,4 milions d’euros.

 

L’Hospital Germans Trias i Pujol, l’Institut Català d’Oncologia (ICO), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l’Institut Guttmann, la Fundació Lluita contra la Sida (FLS), el Banc de Sang i Teixits de Catalunya (BST) i el Centre d’Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya (CEEISCAT), i l’Institut de Recerca Contra la Leucèmia Josep Carreras són la resta de centres situats al Campus Can Ruti, on en total treballen uns tres mil professionals que ofereixen una assistència puntera estretament lligada a la recerca, la innovació, la docència i la formació.


EDUCACIÓ

24/04/19

escape-room-badalona

Les biblioteques de Badalona es transformen en 'escape rooms'

Biblioteques i Fura dels Baus impulsen un projecte per apropar la lectura i els llibres als joves a través de les noves tecnologies i l'entreteniment
Llegir l'article complet
CULTURES

23/04/19

quinze-aniversari-saltamarti

“El negoci digital va contra la nostra manera d’entendre la vida i la societat”

Saltamartí celebra els quinze anys amb optimisme, perquè “les llibreries som necessàries”, malgrat que a Badalona “falten polítiques en suport del llibre i la lectura”
Llegir l'article complet
CULTURES

23/04/19

image1

L'Independent celebra Sant Jordi

Celebrem la diada de Sant Jordi apostant pel periodisme compromès i de proximitat i amb els autors i autores locals
Llegir l'article complet
OCUPACIÓ

23/04/19

image1

Deu anys amb el finançament congelat

La Fundació Badalona Capaç reclama que les administracions moguin fitxa per garantir la continuïtat dels Centres Especials de Treball
Llegir l'article complet