SANITAT


Campus Can Ruti: centres de referència units en la recerca i la innovació biomèdica


En total al campus treballen uns 3.000 professionals de pràcticament totes les disciplines d’assistència mèdica


can-ruti-campus-recerca
 Campus de Salut i Recerca Can Ruti / Javi Torres


S. Rodríguez Gómez - 08/02/19         

twitter share   facebook share

Al Campus de Salut i Recerca de Can Ruti conviuen alguns dels centres més punters en quant a innovació, formació i recerca mèdica de tota Catalunya. És el cas del Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP), un centre de recerca biomèdic públic associat a l’Hospital Germans Trias i Pujol (HUGTP). Acreditat com a centre d’excel·lència per l’Institut Carlos III, s’encarrega de la coordinació de la investigació científica amb els altres centres del campus. La investigació s’estructura en nou àrees de recerca, que donen cobertura a pràcticament totes les disciplines d’assistència mèdica, abarcant gran quantitat de malalties. Les dades són determinants per entendre la magnitud del centre: hi ha 54 grups de recerca i 153 investigadors principals. Tenen 430 assaigs clínics en actius. Ara mateix, l’IGTP es troba entre les 10 institucions de l’àmbit hospitalari a Espanya en innovació. El seu pressupost ascendeix gairebé als 13 milions d’euros.

 

Altre centre punter que es troba al campus és l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, fundat l’any 1995 per investigar el VIH/sida i les seves malalties relacionades. Gràcies al coneixement sobre el sistema immunitari acumulat al llarg dels anys el centre ha diversificat la seva recerca i ara treballa també en l’estudi d’altres malalties infeccioses, oncològiques, neurodegeneratives i de l’envelliment. Són 97 els investigadors que treballen al IrsiCaixa i el seu pressupost anual es de 6,4 milions d’euros.

 

L’Hospital Germans Trias i Pujol, l’Institut Català d’Oncologia (ICO), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l’Institut Guttmann, la Fundació Lluita contra la Sida (FLS), el Banc de Sang i Teixits de Catalunya (BST) i el Centre d’Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya (CEEISCAT), i l’Institut de Recerca Contra la Leucèmia Josep Carreras són la resta de centres situats al Campus Can Ruti, on en total treballen uns tres mil professionals que ofereixen una assistència puntera estretament lligada a la recerca, la innovació, la docència i la formació.


CULTURES

13/07/19

lectures-d-estiu

Hi ha lectures d'estiu?

El llibreter Gerard Remendo, de Saltamartí Llibres, ens convida a trobar temps per llegir i ens proposa una lectura d'estiu: 'Persecució' de Toni Sala. L'obra explora l'ànima humana, plantejant la següent pregunta a partir d'una de les protagonistes: què faries tu si sabessis que la teva parella, que fa un any que coneixes, et confessa que ha matat la seva dona?
Llegir l'article complet
CULTURES

07/07/19

pintant

“Qui crea a Badalona?”, un procés de debat sobre el model cultural de la ciutat

El proper dimecres 17 de juliol, se celebra la primera trobada “Qui crea a Badalona?”, una iniciativa impulsada per diverses entitats i creadores culturals de la ciutat. L’objectiu: debatre sobre el model cultural de Badalona i visibilitzar experiències i necessitats en aquest àmbit, entenent la intercooperació com a eina d'enfortiment i transformació social.
Llegir l'article complet
ESPORTS

05/07/19

travessia-nedant-de-badalona-de-2018

69 edicions de la Travessia nedant a Badalona

El proper 21 de juliol, tindrà lloc la Travessia nedant a Badalona, que arribarà a la seva edició número 69 i estarà organitzada, com des del seu inici, pel Club Natació Badalona. Un club que enguany fa 90 anys.
Llegir l'article complet
ECONOMIA SOCIAL

04/07/19

carreguemli

A l'estiu, Carreguem-L'I

Després de més d'un any sortint al carrer, L'Independent de Badalona llança aquesta campanya per enfortir el projecte i reimpulsar la publicació a partir del setembre.
Llegir l'article complet