CONVIURE


Nou mesos sense l’ascensor que connecta Bufalà i Dalt la Vila


Els veïnats dels dos barris es manifestaran avui per exigir la reparació de l’ascensor del Pont del Carrer Felip i d’en Rosés que permet creuar la C-31


ascensor-pont-del-carrer-felip
 L'ascensor, al fons del pont que creua la C-31 / Cedida


Silvia Rodríguez Gómez - 08/02/19         

twitter share   facebook share

Nou mesos de paciència que s’han esgotat. Els veïnats de Dalt la Vila i de Bufalà es manifestaran avui al Pont del Carrer Felip i d’en Rosés, que comunica ambdós barris per sobre de la C-31, per exigir d’una vegada per totes la reparació de l’ascensor que dona accés al pont per la part de Dalt la Vila, i que porta avariat des de començaments de juny, segons indiquen entitats del barri.

 

Per aquest motiu, han convocat a veïns i veïnes dels barris però també de tota la ciutat a sumar-se a una concentració dalt del pont avui a les 17.30 perquè ja estan farts d’haver de donar una gran volta per creuar l’autopista. “Sobretot ens perjudica als veïns de Bufalà, ja que l’utilitzem més, perquè moltes famílies van a escoles de l’altra banda del pont, i molta gent gran és usuària del CAP del carrer Doctor Robert”, explica la Lidia Soler, presidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes de Bufalà. Segons Soler, o caminen fins Martí i Pujol, o bé creuen per La Morera, el que considera un greuge i una pèrdua de temps.

 

El mateix dia que va a començar a circular la convocatòria de la concentració, segons explica Soler, van rebre la trucada de l’Ajuntament per dir que en dues setmanes s’arreglaria, però ja dubten de les promeses. “Ja vam tenir una reunió amb el Govern al novembre, i ens van explicar que s’havia acabat el contracte de manteniment de l’ascensor i que no hi havia partida pressupostària per poder reparar-lo, però ens van dir que ens donarien una solució ràpida i no ens han contestat ni els correus electrònics quan els hem demanat què passava”, indica la presidenta.

 

Fonts de l’Ajuntament consultades per aquest diari han explicat que l'anterior Govern municipal no tenia “cap contracte de manteniment de molts serveis de la ciutat, com per exemple dels ascensors”. Per això, diuen, cada vegada que s'espatlla, “s'ha de fer una nova tramitació i no es pot resoldre de manera urgent. “En aquest cas en concret, s'ha detectat que és un problema amb el motor, que s'ha intentat reparar i no s'ha pogut. La despesa d’un motor nou és elevada”. Ara que s’ha aprovat el pressupost, es podrà reparar, diuen. No obstant això, fonts de l’anterior Govern no estan d’acord amb l’explicació argumentant que quan ells governaven es va reparar l’ascensor en altres ocasions i que el contracte que cobria despeses i reparacions d’ascensors i rampes estava vigent, dintre de la partida pressupostaria d’espais públics singulars.

 

Sigui qui sigui el responsable, des de l’Associació de Veïns i Veïnes de Bufalà creuen que aquest ascensor, construït al 1996, els ha donat sempre molts problemes, perquè es trenca sovint. “Hem proposat a diferents governs que a banda de l’ascensor caldria fer una rampa per poder baixar i tenir alternativa quan s’espatlla, però ningú ens ha fet cas”, es lamenten.


CULTURES

13/07/19

lectures-d-estiu

Hi ha lectures d'estiu?

El llibreter Gerard Remendo, de Saltamartí Llibres, ens convida a trobar temps per llegir i ens proposa una lectura d'estiu: 'Persecució' de Toni Sala. L'obra explora l'ànima humana, plantejant la següent pregunta a partir d'una de les protagonistes: què faries tu si sabessis que la teva parella, que fa un any que coneixes, et confessa que ha matat la seva dona?
Llegir l'article complet
CULTURES

07/07/19

pintant

“Qui crea a Badalona?”, un procés de debat sobre el model cultural de la ciutat

El proper dimecres 17 de juliol, se celebra la primera trobada “Qui crea a Badalona?”, una iniciativa impulsada per diverses entitats i creadores culturals de la ciutat. L’objectiu: debatre sobre el model cultural de Badalona i visibilitzar experiències i necessitats en aquest àmbit, entenent la intercooperació com a eina d'enfortiment i transformació social.
Llegir l'article complet
ESPORTS

05/07/19

travessia-nedant-de-badalona-de-2018

69 edicions de la Travessia nedant a Badalona

El proper 21 de juliol, tindrà lloc la Travessia nedant a Badalona, que arribarà a la seva edició número 69 i estarà organitzada, com des del seu inici, pel Club Natació Badalona. Un club que enguany fa 90 anys.
Llegir l'article complet
ECONOMIA SOCIAL

04/07/19

carreguemli

A l'estiu, Carreguem-L'I

Després de més d'un any sortint al carrer, L'Independent de Badalona llança aquesta campanya per enfortir el projecte i reimpulsar la publicació a partir del setembre.
Llegir l'article complet