CONVIURE


Nou mesos sense l’ascensor que connecta Bufalà i Dalt la Vila


Els veïnats dels dos barris es manifestaran avui per exigir la reparació de l’ascensor del Pont del Carrer Felip i d’en Rosés que permet creuar la C-31


ascensor-pont-del-carrer-felip
 L'ascensor, al fons del pont que creua la C-31 / Cedida


Silvia Rodríguez Gómez - 08/02/19         

twitter share   facebook share

Nou mesos de paciència que s’han esgotat. Els veïnats de Dalt la Vila i de Bufalà es manifestaran avui al Pont del Carrer Felip i d’en Rosés, que comunica ambdós barris per sobre de la C-31, per exigir d’una vegada per totes la reparació de l’ascensor que dona accés al pont per la part de Dalt la Vila, i que porta avariat des de començaments de juny, segons indiquen entitats del barri.

 

Per aquest motiu, han convocat a veïns i veïnes dels barris però també de tota la ciutat a sumar-se a una concentració dalt del pont avui a les 17.30 perquè ja estan farts d’haver de donar una gran volta per creuar l’autopista. “Sobretot ens perjudica als veïns de Bufalà, ja que l’utilitzem més, perquè moltes famílies van a escoles de l’altra banda del pont, i molta gent gran és usuària del CAP del carrer Doctor Robert”, explica la Lidia Soler, presidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes de Bufalà. Segons Soler, o caminen fins Martí i Pujol, o bé creuen per La Morera, el que considera un greuge i una pèrdua de temps.

 

El mateix dia que va a començar a circular la convocatòria de la concentració, segons explica Soler, van rebre la trucada de l’Ajuntament per dir que en dues setmanes s’arreglaria, però ja dubten de les promeses. “Ja vam tenir una reunió amb el Govern al novembre, i ens van explicar que s’havia acabat el contracte de manteniment de l’ascensor i que no hi havia partida pressupostària per poder reparar-lo, però ens van dir que ens donarien una solució ràpida i no ens han contestat ni els correus electrònics quan els hem demanat què passava”, indica la presidenta.

 

Fonts de l’Ajuntament consultades per aquest diari han explicat que l'anterior Govern municipal no tenia “cap contracte de manteniment de molts serveis de la ciutat, com per exemple dels ascensors”. Per això, diuen, cada vegada que s'espatlla, “s'ha de fer una nova tramitació i no es pot resoldre de manera urgent. “En aquest cas en concret, s'ha detectat que és un problema amb el motor, que s'ha intentat reparar i no s'ha pogut. La despesa d’un motor nou és elevada”. Ara que s’ha aprovat el pressupost, es podrà reparar, diuen. No obstant això, fonts de l’anterior Govern no estan d’acord amb l’explicació argumentant que quan ells governaven es va reparar l’ascensor en altres ocasions i que el contracte que cobria despeses i reparacions d’ascensors i rampes estava vigent, dintre de la partida pressupostaria d’espais públics singulars.

 

Sigui qui sigui el responsable, des de l’Associació de Veïns i Veïnes de Bufalà creuen que aquest ascensor, construït al 1996, els ha donat sempre molts problemes, perquè es trenca sovint. “Hem proposat a diferents governs que a banda de l’ascensor caldria fer una rampa per poder baixar i tenir alternativa quan s’espatlla, però ningú ens ha fet cas”, es lamenten.


EDUCACIÓ

24/04/19

escape-room-badalona

Les biblioteques de Badalona es transformen en 'escape rooms'

Biblioteques i Fura dels Baus impulsen un projecte per apropar la lectura i els llibres als joves a través de les noves tecnologies i l'entreteniment
Llegir l'article complet
CULTURES

23/04/19

quinze-aniversari-saltamarti

“El negoci digital va contra la nostra manera d’entendre la vida i la societat”

Saltamartí celebra els quinze anys amb optimisme, perquè “les llibreries som necessàries”, malgrat que a Badalona “falten polítiques en suport del llibre i la lectura”
Llegir l'article complet
CULTURES

23/04/19

image1

L'Independent celebra Sant Jordi

Celebrem la diada de Sant Jordi apostant pel periodisme compromès i de proximitat i amb els autors i autores locals
Llegir l'article complet
OCUPACIÓ

23/04/19

image1

Deu anys amb el finançament congelat

La Fundació Badalona Capaç reclama que les administracions moguin fitxa per garantir la continuïtat dels Centres Especials de Treball
Llegir l'article complet