EDUCACIÓ


La comunitat educativa valora positivament els tres instituts escola que tindrà Badalona el curs vinent


Les escoles Baldomer Solà de Sant Roc, Rafael Alberti de Llefià i Sant Jordi de Pomar començaran a fer 1r d’ESO el curs 2019-2020. FAMPAS celebra la notícia però demana resoldre “molts interrogants” abans de setembre


escoles-primaria-badaona
 Pati de l'escola Sant Jordi, a Pomar / Escola St. Jordi


Silvia Rodríguez Gómez - 12/02/19         

twitter share   facebook share

La comunitat educativa de les tres escoles de Badalona que el curs vinent passaran a ser institut escola, la Baldomer Solà de Sant Roc, la Rafael Alberti de Llefià i l’escola Sant Jordi de Pomar han rebut amb satisfacció la notícia, anunciada ahir mateix pel conseller d’Educació, Josep Bargallò. A partir del curs vinent (2019-2020), aquests tres centres podran oferir a l’alumnat seguir a l’escola per cursar 1r d’ESO, i realitzar tota la Secundària al mateix centre.

 

L’Independent de Badalona ha consultat a les escoles que seran també institut i totes tres asseguren que el canvi és “molt positiu” per vàries raons. Per Francisca Guzmán, directora del centre Baldomer Solà, el fet d’oferir la possibilitat de fer l’ESO al mateix centre és un pas important per “no trencar amb l’escola” i evitar l’abandonament escolar. En aquest sentit opina també Neus Casablanca, directora de l’escola Rafael Alberti. “Crec que és un bon recurs per assegurar l’èxit escolar i oferir la continuïtat del nostre projecte”, diu. “És una etapa molt difícil, i creiem que surten molt joves de l’escola”.

 

Per la seva banda, l’escola Sant Jordi, situada al barri de Pomar, també ha rebut amb satisfacció la notícia. “La comunitat educativa està encantada, perquè aquesta era una de les reivindicacions més importants del barri”, explica Maria Pilar Padilla, directora del centre. Fins ara, els infants de Pomar havien de desplaçar-se als instituts de Bufalà, perquè no hi havia cap centre al barri. “L’escola ho necessitava, perquè teníem poca matrícula i això serà un ressorgiment”, diu Padilla, encara sorpresa amb la notícia. “Fa un mes, la tècnica de zona ens va avançar aquesta possibilitat a una reunió, però no hem rebut confirmació. Ens hem assabentat per la premsa”, agrega.

 

Des de la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes i d’Associacions de Famílies de Centres Públics de Badalona (FAMPAS) també celebren l’anunci del conseller, perquè d’aquesta manera s’aconsegueixen més places de Secundària, tal com l’associació demanava de manera urgent. No obstant això, i a excepció de l’escola Sant Jordi, on sí que hi havia un clam de la seva comunitat educativa per convertir-se en institut-escola, des de FAMPAS opinen que l’anunci “no és fruit d’una feina conjunta” entre la Conselleria, l’Ajuntament i la comunitat educativa. A més a més, pensen que l’anunci encara deixa “molts interrogants sense resposta”, com la quantitat de línies que s’oferiran, com es condicionaran els centres tenint en compte les noves necessitats de Secundària, amb quin professorat es comptarà, o com es treballarà per reduir la segregació escolar. “Temem que tot això ho sabrem al setembre”, lamenten.

 

En aquest sentit, les escoles apunten que encara no han planificat com s’organitzaran per encabir Secundària. De moment, com que el creixement es farà poc a poc, els tres centres pensen que rendibilitzant espais i fent petites reformes poden assumir les noves classes de 1r d’ESO. Amb el pas del cursos, sí que necessitaran fer ampliacions d’espais per tal que es pugui complir amb el currículum escolar de Secundària, que implica aules de tecnologia, informàtica, etc.  


EDUCACIÓ

24/04/19

escape-room-badalona

Les biblioteques de Badalona es transformen en 'escape rooms'

Biblioteques i Fura dels Baus impulsen un projecte per apropar la lectura i els llibres als joves a través de les noves tecnologies i l'entreteniment
Llegir l'article complet
CULTURES

23/04/19

quinze-aniversari-saltamarti

“El negoci digital va contra la nostra manera d’entendre la vida i la societat”

Saltamartí celebra els quinze anys amb optimisme, perquè “les llibreries som necessàries”, malgrat que a Badalona “falten polítiques en suport del llibre i la lectura”
Llegir l'article complet
CULTURES

23/04/19

image1

L'Independent celebra Sant Jordi

Celebrem la diada de Sant Jordi apostant pel periodisme compromès i de proximitat i amb els autors i autores locals
Llegir l'article complet
OCUPACIÓ

23/04/19

image1

Deu anys amb el finançament congelat

La Fundació Badalona Capaç reclama que les administracions moguin fitxa per garantir la continuïtat dels Centres Especials de Treball
Llegir l'article complet