ESPORTS


El Museu del Bàsquet Català es construirà entre el Màgic i l'Escorxador


Les instal·lacions s'ubicaran en uns terrenys on es va habilitar un ampli espai per a la infraestructura de la L10 de metro; la idea és que les obres comencin l'any vinent


museu-basquet-catala-badalona
 Projecció virtual del futur museu / Foto: Ponsirenas Puig i Associats


Redacció - 21/03/19         

twitter share   facebook share

La construcció del Museu del Bàsquet Català agafa embranzida i comença a concretar-se, després del primer anunci oficial, l'estiu de 2017. La Federació Catalana de Basquetbol va avançar que Badalona acolliria la iniciativa i seria la seu oficial del museu, però fins ara no se sabia on es localitzaria, més enllà de rumors al voltant del Màgic. Finalment, la ubicació escollida és l'entorn i l'espai que va deixar la tuneladora del metro, situat entre el Centre Cultural l'Escorxador i el centre comercial.

 

Pel que fa a les característiques del Museu del Bàsquet, els promotors han previst un espai museístic de referència mundial, interactiu, amb una presència destacada de les tecnologies més futuristes i, a la vegada, connectat urbanísticament i social amb la ciutat. L'estructura de l'edifici del Museu ocuparà uns 2.000 m² que es complementarà amb l'adequació de l'entorn a l'espai a tocar de l'antic Escorxador.

 

L'avantprojecte és obra del despatx d'arquitectes de Badalona Ponsirenas Puig i Associats, mentre que l'empresa Exhibit 4 Explorers treballa per fer d'aquest equipament 'un museu global amb vocació tecnològica on s'experimentin les sensacions i les emocions del bàsquet'.

 

Així, a banda dels espais dedicats als orígens i a la història del bàsquet, s'han projectat d'altres com 'el vestidor' o 'la competició' on els visitants podran viure i experimentar de manera immersiva, amb l'ajut de les tecnologies, les tàctiques o les estratègies prèvies a un partit de bàsquet o competir de manera virtual amb estrelles d'aquest esport.

 

La voluntat d'administració i federació, segons ha quedat signat, és començar a construir el nou equipament el 2020. Per davant queda un tràmit urbanístic en mans de l'Ajuntament, ja que la qualificació de la zona està partida entre verda i d'equipaments. Quelcom que es pot allargar, i més tenint en compte que al maig hi ha eleccions.

 


museu-basquet-catala-badalona

 

L'equip de Ponsirenas Puig i Associats ja desenvolupa el detall del projecte i avança que podrà tenir -ho tot molt més definit en un parell de mesos, explica l'arquitecte Pepe Puig. 'La Federació vol que el projecte estigui enllestit, i si els tràmits urbanístics van bé, poder començar l'any vinent. La idea és acabar l'equipament i inaugurar el 2023, centenari de la Federació', subratlla Puig.

 

Avui dia, el pressupost, que s'ha anat ajustant perquè no es disparés, admet l'arquitecte badaloní, ronda els 5-6 milions d'euros. Una xifra, com altres elements del projecte, que encara podria variar.

EDUCACIÓ

13/09/19

benvinguda-a-l-escola

De formigues i gegants

Cristina Sánchez, Secretària de FAMPAS de Badalona, reflexiona sobre els nous reptes del curs escolar a la ciutat.
Llegir l'article complet
SANITAT

14/08/19

wildsouls

L’abraçada animal que cura

L’associació badalonina Wild Souls aconsegueix millorar la qualitat de vida de persones amb diversitat funcional i gent gran gràcies a teràpies amb gossos i gats, molts d’ells a la vegada rescatats de l’abandonament.
Llegir l'article complet
EDUCACIÓ

01/08/19

joves-per-l-exit-creu-roja

Joves per l’èxit, una segona oportunitat per estudiar

La Creu Roja posa en marxa un programa de suport a joves que van abandonar els estudis abans d’hora i ara ho volen tornar a intentar.
Llegir l'article complet
CULTURES

25/07/19

l-andrea-tarazon-i-la-sara-perez-amb-la-samarreta-de-donna-de-lotta

L’art fet per dones també forma part de la història

Les badalonines Sara Pérez i Andrea Tarazón reivindiquen el paper de les dones dins i fora del món artístic, a través del projecte creatiu Donna de lotta. Un espai on reflexionen i visibilitzen l’art amb perspectiva feminista.
Llegir l'article complet