ACTUALITAT


Acord a mitges de les esquerres a Badalona


El pacte entre Guanyem Badalona en Comú i Esquerra Republicana s’entela per la crisi de Podem, la secció local de la qual vol sumar-se a la coalició encapçalada per Dolors Sabater contra el mandat de la direcció nacional, que ha pactat amb Catalunya en Comú


guanyem-erc-pacte
 Dolors Sabater i Oriol Lladó, durant la presentació de l'acord / S. R.


Silvia Rodríguez Gómez - 04/04/19         

twitter share   facebook share

La presentació de l’acord per anar junts a les municipals de maig entre Guanyem Badalona En Comú i Esquerra Republicana va quedar ahir al vespre entelat per les informacions contradictòries entre les altres dues possibles formacions convidades a unir-se al front d’esquerres per intentar guanyar l’alcaldia de la ciutat.

 

D’una banda Dolors Sabater i Oriol Lladó, líders de Guanyem i ERC i caps de llista de la coalició, van reunir al Centre Cívic La Salut als seus seguidors i als mitjans de comunicació per formalitzar l’acord “històric” entre les dues formacions. Segons van destacar, la decisió d’anar junts a les eleccions, i que ha ocupat mesos d’intenses negociacions, és fruit d’un “acord ampli de ciutat” que vol tornar a “agafar el fil” del govern que va destituir la moció de censura pactada entre el PSC i el PP al juny. L’acord, ratificat per les bases de les dues formacions en assemblees, vol “blindar el canvi” impulsat al 2015 per construir una Badalona amb un projecte “d’esquerres i de polítiques de transformació social”, segons van destacar ambdós líders.

 

En aquest sentit van apel·lar a la superació del partidisme, “trencant les costures dels partits”, va incidir Sabater, “i ser generosos per anar més enllà d’una coalició”. Una clara al·lusió a les altres dues forces de les esquerres transformadores convidades a sumar-se al pacte i que han protagonitzat aquesta setmana desavinences entre elles.

 

Tornem uns dies enrere: La agrupació local de Podem Badalona, encapçalada per Andreu Escobar, va mostrar-se propera a concórrer junt a la coalició Guanyem-ERC, mentre que el seu aliat natural, Badalona en Comú (de Catalunya en Comú, i liderat per Aïda Llauradó), van decidir no sumar-se al pacte per entendre que el compromís de les dues formacions amb el sobiranisme no els inclou.

 

Però les desavinences s’han intensificat aquesta setmana, després de que les direccions de Podem Catalunya i Catalunya en Comú van pactar concórrer juntes a Badalona mentre que  des de l’agrupació local de Podem es mostren en desacord, ratificant ahir al vespre amb una assemblea que volen sumar-se a la coalició Sabater-Lladó. 

 

Des de Badalona en Comú al·leguen que el pacte és un “acord nacional” que s’ha de respectar a les municipals. A l’altra banda, Podem Badalona va expressar a les xarxes socials minuts després de la seva assemblea que seran “fermes davant qui només aspira a la comoditat d'una cadira” i que sortiran a “revalidar un govern del canvi amb Sabater com alcaldessa”. Resta per veure quines són les reaccions del partit i com es configurarà finalment el bloc d’esquerres.

 

Des de la coalició Guanyem-Esquerra, però, repeteixen que tindran les portes obertes fins l’últim moment ja que no volen ser un front, sinó “frontissa”, i al·leguen que la situació a Badalona, amb una possible victòria de García-Albiol, fa que les circumstàncies polítiques siguin “especials”, raó per la qual han impulsat la creació d’un “acord guanyador”.

 

El proper diumenge 7 d’abril pel matí, la coalició ha organitzat unes jornades programàtiques obertes a la ciutadania a l’Escola Llorens Artigas de Nova Lloreda amb la intenció de nodrir el programa electoral i marcar les prioritats del seu hipotètic govern conjunt.

 


TEATRE I MÚSICA

16/06/19

inauguracio-muba-2019

El Muba, un nou espai per aprendre i gaudir de la música a Badalona

La inauguració de les noves instal·lacions es va celebrar divendres passat, 14 de juny, al vespre, amb una festa que va aplegar més d’una setantena de persones.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

15/06/19

image1

Álex Pastor revalida l’alcaldia de Badalona després de la renúncia de Dolors Sabater

Fins pocs minuts abans de la constitució del nou consistori, Xavier García Albiol acaronava l’alcaldia
Llegir l'article complet
HABITATGE

31/05/19

campament-badalona

Infants i famílies desnonades dormen al ras en un campament a Badalona

Quatre famílies, amb set infants en total d’entre 8 mesos i 10 anys, no han trobat cap altra alternativa que muntar un campament sota el Pavelló Olímpic de Badalona després de ser desnonades mentre l’administració no els dona cap resposta
Llegir l'article complet
SANITAT

30/05/19

addiccions-pantalles

Addictes a les pantalles?

L’Aula de Salut de l’Hospital Municipal de Badalona tracta de buscar solucions i informar sobre les addiccions a les pantalles per prevenir-ne l’abús
Llegir l'article complet