TEATRE I MÚSICA


El millor espectacle familiar del 2018 és badaloní


La companyia de teatre Xirriquiteula ha guanyat amb ‘Laika’, la seva darrera obra, el prestigiós Premi de la Crítica


xirriqueteula-laika
 Escena de 'Laika' / Xirriquiteula Teatre


S. Rodríguez - 08/04/19         

twitter share   facebook share

Els badalonins Xirriquiteula estan d’enhorabona amb la serva darrera producció, l’espectacle ‘Laika’, una obra que està recollint un bon grapat de premis i reconeixements allà per on passa. L’últim d’ells, un dels més prestigiosos del sector a Catalunya, els Premis de la Crítica, que van guardonar ‘Laika’ com el millor espectacle familiar de l’any 2018 el passat 25 de març al Teatre Poliorama de Barcelona.    

 

Ara porten tota la setmana de gira per Astúries i venen de passar uns dies a Nantes, França, on han estrenat l’obra al prestigiós festival per a públic familiar ‘Petits&Grands’, i ha agradat tant, que ja estan ultimant acords per anar a París la propera temporada. Abans però, continuaran presentant l’espectacle per tot Catalunya, Andalusia, Dinamarca, Andorra i fins i tot Shanghai.

 

A banda, estan també exultants per la seva nominació als Premis de Teatre BBVA, els guanyadors dels quals es donaran a conèixer al maig. Els Xirriquiteula creuen, però, que la nominació ja és un premi en sí mateix, ja que aquesta no fa distinció del públic al qual s’adrecen les obres, i estan nominats junt amb tres destacades companyies que fan teatre per adults. “Els premis, a banda de ser un al·licient a nivell personal, ens ajuden a donar major projecció a l'espectacle i la companyia” diu Dani Carreras, membre de la companyia.

 

I per què aquesta obra, que explica i rememora l’aventura de la famosa gossa Laika, la primera en viatjar a l’espai, té aquest èxit? Doncs els Xirriquiteula creuen, pel que els diu el públic, que l’obra té “molt de ritme i és molt apassionant, fa riure i fa plorar, i fa que surtis diferent de la sala”. I és que ‘Laika’, que a l’abril farà un any que es va estrenar i que es va “cuinar a foc lent” durant un any i mig a la Fàbrica de Creació La Mobba, ha recollit fins a quatre premis a diferents festivals d’Espanya, a banda del mencionat.

 

A Badalona va presentar-se al Teatre Principal el passat 28 d’octubre amb les entrades exhaurides, i la companyia no descarta tornar-hi en un temps. Per si de cas, per qui no l’hagi gaudit, tenim l’oportunitat de fer-ho entre el 13 i el 21 d’abril a l’Auditori del Cosmocaixa de Barcelona.


EDUCACIÓ

24/04/19

escape-room-badalona

Les biblioteques de Badalona es transformen en 'escape rooms'

Biblioteques i Fura dels Baus impulsen un projecte per apropar la lectura i els llibres als joves a través de les noves tecnologies i l'entreteniment
Llegir l'article complet
CULTURES

23/04/19

quinze-aniversari-saltamarti

“El negoci digital va contra la nostra manera d’entendre la vida i la societat”

Saltamartí celebra els quinze anys amb optimisme, perquè “les llibreries som necessàries”, malgrat que a Badalona “falten polítiques en suport del llibre i la lectura”
Llegir l'article complet
CULTURES

23/04/19

image1

L'Independent celebra Sant Jordi

Celebrem la diada de Sant Jordi apostant pel periodisme compromès i de proximitat i amb els autors i autores locals
Llegir l'article complet
OCUPACIÓ

23/04/19

image1

Deu anys amb el finançament congelat

La Fundació Badalona Capaç reclama que les administracions moguin fitxa per garantir la continuïtat dels Centres Especials de Treball
Llegir l'article complet