ACTUALITAT


El jutjat no arxivarà la causa contra l’exregidor d’Albiol imputat per encarregar obres irregulars


David Gómez va adjudicar obres de forma fraudulenta per valor d’uns 700.000 euros; la formació Badalona en Comú ha anunciat que es personarà en la causa com acusació popular


david-gomez-pp-badalona
 David Gómez, al Ple de l'Ajuntament durant el mandat d'Albiol / Javi Torres


Redacció - 12/04/19         

twitter share   facebook share

David Gómez, exregidor de Sanitat i Serveis Socials del govern de Xavier García Albiol a Badalona, serà jutjat per les presumptes obres irregulars que va encarregar durant el primer any de mandat del PP a la ciutat, al 2012. Així ho ha considerat el jutjat d’instrucció número 3 de Badalona després de desestimar la petició d’arxivar el cas que havia presentat el mateix Gómez.

 

El jutge, segons l’auto emès a començaments d’abril al que ha tingut accés aquest diari, estima que ja en un anterior auto es van exposar “sobrats indicis de l’existència de nombroses obres encarregades pel llavors regidor David Gómez a diferents empreses privades infringint manifestament el procediment administratiu” i que la instrucció del cas ja està tancada des de principis del 2018. Per aquest motiu, el jutge desestima la petició d’arxivar el cas. Segons la investigació, el valor de les obres irregulars podrien ascendir a uns 700.000 euros.

 

Al cas també estan imputades l’excoordinadora del PP a La Salut, Júlia Sánchez, qui va facturar a nom de l’Ajuntament obres del seu habitatge particular com a obres en la via pública que mai s’havien fet, i la responsable d’una de les empreses a la qual Gómez va adjudicar presumptament de forma fraudulenta les obres.

 

En conèixer que el cas no s’arxiva, decisió que donarà lloc a l’apertura del judici oral, aquesta setmana Badalona en Comú anunciava en un comunicat que es personarà com acusació popular en aquest cas per 'fer justícia contra la corrupció política a la ciutat” en el 'cas més greu que s'ha destapat a Badalona' segons apunten. 'Volem arribar fins al final perquè Badalona no torni a estar governada per un partit corrupte', apunta la cap de llista per al 26M de Badalona en Comú, Aïda Llauradó.

 

Per la seva banda, el PP de Badalona ha declarat que les informacions d’aquests dies responen a un tràmit més del procés judicial i recorden que van ser ells mateixos qui van denunciar el cas públicament i davant el jutjat mitjançant una denúncia “tot just conèixer les presumptes irregularitats que s’havien pogut cometre”.

 


EDUCACIÓ

24/04/19

escape-room-badalona

Les biblioteques de Badalona es transformen en 'escape rooms'

Biblioteques i Fura dels Baus impulsen un projecte per apropar la lectura i els llibres als joves a través de les noves tecnologies i l'entreteniment
Llegir l'article complet
CULTURES

23/04/19

quinze-aniversari-saltamarti

“El negoci digital va contra la nostra manera d’entendre la vida i la societat”

Saltamartí celebra els quinze anys amb optimisme, perquè “les llibreries som necessàries”, malgrat que a Badalona “falten polítiques en suport del llibre i la lectura”
Llegir l'article complet
CULTURES

23/04/19

image1

L'Independent celebra Sant Jordi

Celebrem la diada de Sant Jordi apostant pel periodisme compromès i de proximitat i amb els autors i autores locals
Llegir l'article complet
OCUPACIÓ

23/04/19

image1

Deu anys amb el finançament congelat

La Fundació Badalona Capaç reclama que les administracions moguin fitxa per garantir la continuïtat dels Centres Especials de Treball
Llegir l'article complet