OCUPACIÓ


Deu anys amb el finançament congelat


La Fundació Badalona Capaç reclama que les administracions moguin fitxa per garantir la continuïtat dels Centres Especials de Treball


image1
 Treballadors de Badalona Capaç, durant la manifestació a Barcelona / Badalona Capaç


Redacció - 23/04/19         

twitter share   facebook share

La Fundació Badalona Capaç porta mesos alertant de que els Centres Especials de Treball (CETs) i els serveis d’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual i amb especials dificultats estan en una greu situació degut a “l’infrafinançament” que estan suportant.

 

Segons han manifestat, aquesta situació ve donada pel “deteriorament del finançament de les entitats” provocada por les retallades i les congelacions del finançament públic durant els darrers deu anys. A banda, afegeixen que no s’han actualitzat en els darrers 20-25 anys els models d’atenció i finançament, i que no s’està responent a “problemàtiques actuals” com l’envelliment prematur de les persones amb discapacitat intel·lectual i d’especials dificultats.

 

Sostenen que, com a fet agreujant “d’una situació ja de per si complicada”, la pujada del Salari Mig Interprofessional, “que és un avenç social indiscutible”, no ha vingut acompanyada de les suficients mesures polítiques de suport per persones amb discapacitat que treballen als CETs. Segons ha indicat la fundació, que es va unir el passat 11 d’abril a una multitudinària manifestació a Barcelona convocada per moltes entitats que aglutinen l’atenció a les persones amb diversitat funcionals, “aquesta manca de compromís polític posa en risc la viabilitat de les entitats socials que tenen com a objectiu generar i mantenir llocs de treball per milers de persones amb discapacitat amb especials dificultats”. “Els 10.000 llocs de treball d’aquestes persones en CET estan en greu risc i són indispensables per garantir la inserció laboral amb oportunitats per tothom”, alerten.

 

Davant d’aquesta greu situació, la resposta dels governs, tant del de la Generalitat com del de l’Estat, ha estat “clarament insuficient i en cap cas està donant resposta a les necessitats d’un sector ofegat des de fa anys”, manifesten des de Badalona Capaç, qui recorda que aquesta situació tindrà un “impacte directe sobre la qualitat de vida de les persones ateses i les seves famílies” les quals es veuen “desprotegides” i en un escenari de “gran vulnerabilitat ii incertesa”.


SANITAT

14/08/19

wildsouls

L’abraçada animal que cura

L’associació badalonina Wild Souls aconsegueix millorar la qualitat de vida de persones amb diversitat funcional i gent gran gràcies a teràpies amb gossos i gats, molts d’ells a la vegada rescatats de l’abandonament.
Llegir l'article complet
EDUCACIÓ

01/08/19

joves-per-l-exit-creu-roja

Joves per l’èxit, una segona oportunitat per estudiar

La Creu Roja posa en marxa un programa de suport a joves que van abandonar els estudis abans d’hora i ara ho volen tornar a intentar.
Llegir l'article complet
CULTURES

25/07/19

l-andrea-tarazon-i-la-sara-perez-amb-la-samarreta-de-donna-de-lotta

L’art fet per dones també forma part de la història

Les badalonines Sara Pérez i Andrea Tarazón reivindiquen el paper de les dones dins i fora del món artístic, a través del projecte creatiu Donna de lotta. Un espai on reflexionen i visibilitzen l’art amb perspectiva feminista.
Llegir l'article complet
CULTURES

18/07/19

presentacio-qui-crea-a-badalona

Neix un espai de treball conjunt del món de la cultura a Badalona

S’ha presentat la iniciativa “Qui crea a Badalona?” , amb què es vol donar visibilitat al món cultural de la ciutat, exposar quines són les necessitats dels projectes i experiències que s’hi impulsen i posar a debat el model de gestió cultural al municipi.
Llegir l'article complet