ACTUALITAT


El PSC guanya a Badalona, on el PP obté el seu pitjor resultat


En Comú Podem i ERC, segona i tercera força més votada. El PP perd 10 punts respecte les últimes generals. El vot badaloní segueix la tendència de les grans ciutats de l’Àrea Metropolitana, que es tenyeixen majoritàriament de vermell


eleccions-badalona
 Mesa electoral d'una escola de Badalona / Javier Torres


Silvia Rodríguez Gómez - 29/04/19         

twitter share   facebook share

Els electors de Badalona han donat majoritàriament el seu vot al PSC en les Eleccions Generals celebrades ahir. Amb el 99,99% de l’escrutini, el PSC ha obtingut a Badalona un 28,9% dels vots. Concretament, 33.881 paperetes dels electors badalonins van anar a parar a mans dels socialistes catalans, tal com ha passat a bona part dels grans municipis de l’Àrea Metropolitana, els quals han recolzat de forma clara al PSC i a Pedro Sánchez.

 

En Comú Podem ha estat la segona força més votada a la ciutat, amb el 18,74% dels vots (21.971 paperetes) i Esquerra Republicana de Catalunya ha estat la tercera, amb un 17,62% (20.654 vots) en els que han estat els millors resultats de la formació a unes generals.

 

En quart lloc , Ciutadans obté un 13,29% dels resultats (15.578 vots) i el Partit Popular baixa fins al 6,47% del total (7.586 vots). Junts per Catalunya obté un 5,61% del total (6.576 vots) i Vox es queda amb el 4,13% (4.839 vots).

 

La participació a Badalona ha estat molt alta i s’ha situat molt propera a la mitjana estatal. Han anat a votar el 75,51% de les persones que podien fer-ho. La dada ha estat la més elevada des de 1982.

 

Els pitjors resultats en la història del PP

Respecte les anterior generals, celebrades al juny del 2016, han hagut canvis destacats.

 

Com a la resta del Estat i Catalunya, la davallada del PP a Badalona ha molt significativa, ja que ha perdut gairebé 9.000 vots respecte les anteriors eleccions, quan va obtenir un 16,81% del total respecte el 6,47% d’enguany, deixant el d’ahir en el pitjor resultat de la seva història a la ciutat.

 

També han perdut 6.500 vots En Comú Podem, qui a les generals del 2016 va ser el partit més votat amb un 29,05% dels vots; el PSC va ser segona força llavors amb un 20,72%, el que significa que han guanyat des de llavors més de 13.000 vots.

 

ERC ha estat també una de les formacions guanyadores de la nit a Badalona, passant d’una cinquena posició al 2016 a la tercera, i a poc més de mil vots de la segona formació (En Comú Podem).

 

Ciutadans no es mou gaire respecte el 2016, i passant del 12,55% al 13,29%, encara que guanya una mica més de 2.000 vots.  Junts per Catalunya, que ahir va obtenir el 5,61% dels vots baixa lleugerament respecte els resultats que va obtenir al 2016 Convergència Democràtica de Catalunya al 2016, un 6,48%.

 

Vox obté a Badalona un 4,13% del total de vots. En total, hi ha 4.839 badalonins i badalonines que han dipositat la seva confiança en la formació d’extrema dreta.

 

 

Optimisme entre els grups d’esquerres de la ciutat  

Amb aquests resultats, l’alegria del grup socialista de Badalona és evident. Ahir a la nit, festejant la victòria, l’actual alcalde de la ciutat, el socialista Álex Pastor, va agrair entre els aplaudiments dels seus a les més de 33.000 veïnes i veïns de la ciutat que els han recolzat, ajudant-los a “parar a les tres dretes”, va dir, tot recordant que les municipals són molt a prop.

 

Amb to content també s’ha manifestat el líder municipal de ERC, Oriol Lladó, qui ha assegurat que aquests resultats “reforcen” la coalició de la Badalona Valenta, posada en marxa de cara a les eleccions municipals del 26 de maig entre els republicans i Guanyem Badalona en Comú i encapçalada per l’exalcaldessa Dolors Sabater.

 

Aïda Llauradó, cap de llista de Badalona en Comú també va mostrar-se satisfeta per les xarxes socials amb la segona posició obtinguda a la ciutat per En Comú Podem. Tot i la notable davallada de la seva formació, Llauradó va destacar que les esquerres havien “arrasat” a Badalona.

 


ACTUALITAT

24/05/19

juan-miguel-lopez-ciudadanos

“Volem un govern constitucionalista que deixi estar tot aquest cercle viciós de la independència”

Entrevistem a Juan Miguel López, candidat de Ciutadans a l'alcaldia de Badalona per les properes eleccions del 26 de maig
Llegir l'article complet
CONVIURE

24/05/19

casal-dels-infants

Més recursos per a les necessitats dels barris i més oportunitats pels seus infants

El Casal dels Infants ha elaborat un recull de propostes de cara a les eleccions municipals del 26 de maig que consideren prioritàries per poder aconseguir uns barris més justos i amb més oportunitats
Llegir l'article complet
CONVIURE

24/05/19

plataforma-sense-sostre

La plataforma Badalona Acull reclama a les candidatures més polítiques d'inclusió i cohesió

El col·lectiu de defensa dels drets de les persones migrades i refugiades va fer arribar les seves propostes als partits que es presenten a les eleccions d'aquest diumenge i conclou que només les recullen de forma integral Badalona en Comú Podem i la Badalona Valenta
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

23/05/19

david-torrents-badalona

“L’objectiu de ciutat hauria de ser que la Badalona Valenta, els Comuns i nosaltres poguéssim obtenir 14 regidors”

Entrevistem a David Torrents, candidat a l'alcaldia per Junts per Catalunya-Badalona en les properes eleccions municipals del 26 de maig
Llegir l'article complet