ACTUALITAT


Els vestidors dels camps de futbol de Lloreda i Pomar, afectats per legionel·la


L'Ajuntament de Badalona ha tancat temporalment les instal·lacions d'aigua dels vestidors per aplicar el tractament de desinfecció pertinent


camp-futbol-pomar
 Camp de futbol municipal de Pomar / Foto: Ajuntament de Badalona


Redacció - 30/04/19         

twitter share   facebook share

Els camps de futbol de Pomar i de Lloreda s’han vist afectats per brots de legionel·la a les instal·lacions de l’aigua, motiu pel qual l’Ajuntament de Badalona ha tancat temporalment els vestidors dels dos recintes com a mesura preventiva, mentre es realitzen les tasques de desinfecció pertinents.

 

Els positius són resultat de les inspeccions sanitàries rutinàries que el Departament de Salut de la Generalitat ha dut a terme a diferents instal·lacions esportives de la ciutat per a la prevenció i control de la legionel·losi. Han detectat la presència de la bactèria al circuit d’aigua calenta sanitària i d’aigua freda dels vestidors.

 

A més de l’aigua dels vestidors, l’ajuntament també ha tancat temporalment el reg del camp de futbol de Pomar, ja que l’informe de l’entitat inspectora assenyala que manca un certificat de neteja i desinfecció d’aquest sistema durant l’últim any.

 

Com a mesura correctora, aquesta mateixa setmana l’Ajuntament de Badalona procedirà a l’aplicació de mesures pal·liatives al camp de Pomar per fer una desinfecció de xoc tal i com marca la normativa. Al de Lloreda, des del 24 d’abril no es poden fer servir les dutxes dels vestidors. El dijous 25 s’hi va fer una desinfecció de xoc.

 

Després del tractament cal esperar un mínim de 15 dies per fer-hi una nova presa de mostres i noves analítiques. El temps mínim per obtenir els resultats de les analítiques, tal i com marca la llei, és de 15 dies.

 

L’ajuntament ha comunicat la situació a les entitats esportives usuàries del camp de futbol de Pomar i els ha informat que intentarà que puguin fer servir els vestidors del Poliesportiu de Pomar (gestionat per la Generalitat), donat que les dues instal·lacions es troben situades una al costat de l’altra.


CULTURES

13/07/19

lectures-d-estiu

Hi ha lectures d'estiu?

El llibreter Gerard Remendo, de Saltamartí Llibres, ens convida a trobar temps per llegir i ens proposa una lectura d'estiu: 'Persecució' de Toni Sala. L'obra explora l'ànima humana, plantejant la següent pregunta a partir d'una de les protagonistes: què faries tu si sabessis que la teva parella, que fa un any que coneixes, et confessa que ha matat la seva dona?
Llegir l'article complet
CULTURES

07/07/19

pintant

“Qui crea a Badalona?”, un procés de debat sobre el model cultural de la ciutat

El proper dimecres 17 de juliol, se celebra la primera trobada “Qui crea a Badalona?”, una iniciativa impulsada per diverses entitats i creadores culturals de la ciutat. L’objectiu: debatre sobre el model cultural de Badalona i visibilitzar experiències i necessitats en aquest àmbit, entenent la intercooperació com a eina d'enfortiment i transformació social.
Llegir l'article complet
ESPORTS

05/07/19

travessia-nedant-de-badalona-de-2018

69 edicions de la Travessia nedant a Badalona

El proper 21 de juliol, tindrà lloc la Travessia nedant a Badalona, que arribarà a la seva edició número 69 i estarà organitzada, com des del seu inici, pel Club Natació Badalona. Un club que enguany fa 90 anys.
Llegir l'article complet
ECONOMIA SOCIAL

04/07/19

carreguemli

A l'estiu, Carreguem-L'I

Després de més d'un any sortint al carrer, L'Independent de Badalona llança aquesta campanya per enfortir el projecte i reimpulsar la publicació a partir del setembre.
Llegir l'article complet