ACTUALITAT


Els vestidors dels camps de futbol de Lloreda i Pomar, afectats per legionel·la


L'Ajuntament de Badalona ha tancat temporalment les instal·lacions d'aigua dels vestidors per aplicar el tractament de desinfecció pertinent


camp-futbol-pomar
 Camp de futbol municipal de Pomar / Foto: Ajuntament de Badalona


Redacció - 30/04/19         

twitter share   facebook share

Els camps de futbol de Pomar i de Lloreda s’han vist afectats per brots de legionel·la a les instal·lacions de l’aigua, motiu pel qual l’Ajuntament de Badalona ha tancat temporalment els vestidors dels dos recintes com a mesura preventiva, mentre es realitzen les tasques de desinfecció pertinents.

 

Els positius són resultat de les inspeccions sanitàries rutinàries que el Departament de Salut de la Generalitat ha dut a terme a diferents instal·lacions esportives de la ciutat per a la prevenció i control de la legionel·losi. Han detectat la presència de la bactèria al circuit d’aigua calenta sanitària i d’aigua freda dels vestidors.

 

A més de l’aigua dels vestidors, l’ajuntament també ha tancat temporalment el reg del camp de futbol de Pomar, ja que l’informe de l’entitat inspectora assenyala que manca un certificat de neteja i desinfecció d’aquest sistema durant l’últim any.

 

Com a mesura correctora, aquesta mateixa setmana l’Ajuntament de Badalona procedirà a l’aplicació de mesures pal·liatives al camp de Pomar per fer una desinfecció de xoc tal i com marca la normativa. Al de Lloreda, des del 24 d’abril no es poden fer servir les dutxes dels vestidors. El dijous 25 s’hi va fer una desinfecció de xoc.

 

Després del tractament cal esperar un mínim de 15 dies per fer-hi una nova presa de mostres i noves analítiques. El temps mínim per obtenir els resultats de les analítiques, tal i com marca la llei, és de 15 dies.

 

L’ajuntament ha comunicat la situació a les entitats esportives usuàries del camp de futbol de Pomar i els ha informat que intentarà que puguin fer servir els vestidors del Poliesportiu de Pomar (gestionat per la Generalitat), donat que les dues instal·lacions es troben situades una al costat de l’altra.


CONVIURE

02/06/20

document-xes-barcelones-nord

La Xarxa d’Economia Solidària presenta un pla d’acció amb mesures dirigides a les administracions públiques

El Baix Besòs Cooperatiu - XES ha fet arribar aquest pla als diferents grups municipals dels ajuntaments de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià del Besòs.
Llegir l'article complet
CONVIURE

24/05/20

centre-diurn-folre

404 persones sense llar dormen en centres d'acollida, habitacions de relloguer o espais considerats d'infrahabitatge a Badalona

La Taula Sense Llar de Badalona no ha pogut fer aquest any el recompte de persones sense llar als carrers a causa del Covid-19, però n'ha comptabilitat el nombre de persones que dormen actualment a diferents espais de la ciutat
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

19/05/20

escoles-publiques-badalona

Últims dies per fer la preinscripció escolar a Badalona

Fampas ha publicat una guia per facilitar els tràmits a les famílies
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

12/05/20

xavier-garcia-albiol-partit-popular

Xavier García Albiol torna a ocupar l’alcaldia de Badalona

No s'ha consolidat cap acord entre les forces d'esquerra
Llegir l'article complet