DRETS LGTBIQ+


La Badalona Orgullosa, en defensa dels drets LGTBIQ+


En el marc de la celebració del Dia de l’Orgull LGTBIQ+ (28 de juny), Tornem-hi! Col·lectiu LGTBIQ+ de Badalona, que va néixer ara fa un any, ha organitzat el primer “Pride” de la ciutat, que tindrà lloc el dissabte 6 de juliol.


cartell-pride-badalona
 Cartell del 1er Pride de Badalona


Junta de Tornem-hi! Col·lectiu LGTBIQ+ de Badalona - 26/06/19         

twitter share   facebook share

El pròxim 28 de juny, se celebren 50 anys dels aldarulls de Stonewell, 50 anys de lluita i de reivindicació pels drets de les persones lesbianes, gais, transsexuals... Un col·lectiu que, en tots aquests anys, ha anat incorporant sigles -com la B de bisexuals, la I d'intersexuals o la Q de queer- en un intent d'incloure totes aquelles identitats i orientacions afectives i sexuals que se surten de la norma cis heteropatriarcal imperant.


En aquestes cinc dècades, el col·lectiu s'ha organitzat i hem guanyat moltes batalles, conquerint drets com la legalització i la despatologització de l'homosexualitat i, molts més anys després, de la transsexualitat, l'accés al matrimoni igualitari o el dret a formar una família legal i reconeguda. Malgrat tot, aquests guanys no han sigut generals i extensius a tot el món, on encara existeixen molts països on les persones LGTBI som agredides, empresonades, violentades, vexades o assassinades, inclús pels mateixos estats en alguns casos. Queda molt camí per recórrer encara!

 

Defensant els drets LGTBIQ+ a Badalona


A Catalunya, i a Badalona més concretament, les lluites que tenim per davant són d’altres, però les hem d'afrontar igualment. A la nostra ciutat, les persones LGTBI també sofrim violències. De vegades, són molt evidents i, de vegades, quasi imperceptibles per la majoria de la societat, però totes igual de doloroses.


Fa tan sols uns dies, les companyes de Tornem-hi! Col·lectiu LGTBIQ+ de Badalona van ser agredides a cops de pedra per dos individus; diàriament, a les escoles i instituts els i les menors LGTBI pateixen discriminació, aïllament, insults i agressions per part dels companys i companyes de classe; a moltes llars de la ciutat, persones LGTBI són menyspreades per les seves pròpies famílies…


És evident que la lgtbifòbia -la por, l'odi, la discriminació, el menyspreu... envers les persones LGTBI- està molt present a la nostra societat i això va en detriment de la nostra integritat física, emocional i psicològica.


Des de fa un any, a Badalona tenim l'associació Tornem-hi!, des d'on intentem fer xarxes de suport i de lluita per defensar els drets del col·lectiu LGTBI i per visibilitzar la nostra realitat. Necessitem apoderar-nos i conquerir els espais ciutadans, perquè també som ciutadans i ciutadanes de Badalona, i reclamem tenir els mateixos drets que la resta de la ciutadania. En el primer any de vida de l'associació, hem començat a visibilitzar-nos en espais compartits de la ciutat: accions a casals de joves, presència a la fira de Sant Jordi, l’esdeveniment familiar per les Festes de Maig... i enguany organitzarem el primer Pride de Badalona.

 

Primer 'Pride' de Badalona


Serà dissabte 6 de juliol i consistirà en la lectura d'un manifest a la plaça de la Vila (18 h) i en una marxa reivindicativa des d'allà fins al monument de Roca i Pi, on hi haurà diferents actuacions: batucada a càrrec de Badalona Batec, recital poètic amb Bruno Ciminao i música amb Pd Cooba i Perroserpiente.


Us esperem a totes i a tots! Els drets LGTBI són drets humans i desitgem que tota la societat se sumi a la nostra lluita i reclami, amb nosaltres, aquests drets per aconseguir una societat més igualitària, més justa i més lliure!


SANITAT

14/02/20

can-ruti-cristina-vilaplana-roger-paredes-badalona

La UE atorga 16 milions d’euros a Can Ruti per dos projectes sobre malalties infeccioses

Un dels dos estudis investigarà el paper del microbioma intestinal en els casos d’infecció pel VIH i l’altre el potencial dels antiinflamatoris com a tractament adjuvant de la tuberculosi.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

14/02/20

ajuntament-de-badalona

Guanyem Badalona i el PSC es reuneixen per iniciar negociacions de pressupost i de govern

La primera reunió de negociació es produirà en una setmana
Llegir l'article complet
CULTURES

13/02/20

rambla-de-les-floristes-barcelona-badalona-teatre-zorilla

Activitats que pots fer aquesta setmana a Badalona

Agenda del 13 al 16 de febrer
Llegir l'article complet
MEDI AMBIENT

07/02/20

merce-rius-anar-a-mar

Mercè Rius proposa diferents accions locals per minimitzar l’impacte sobre el mar

La directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat va participar al cicle ‘Anar a Mar’ organitzat pel Port de Badalona i l’Escola del Mar
Llegir l'article complet