CULTURES


“Qui crea a Badalona?”, un procés de debat sobre el model cultural de la ciutat


El proper dimecres 17 de juliol, se celebra la primera trobada “Qui crea a Badalona?”, una iniciativa impulsada per diverses entitats i creadores culturals de la ciutat. L’objectiu: debatre sobre el model cultural de Badalona i visibilitzar experiències i necessitats en aquest àmbit, entenent la intercooperació com a eina d'enfortiment i transformació social.


pintant
 Imatge d'arxiu


Associació Cultural L'Independent de Badalona - 07/07/19         

twitter share   facebook share

Aquest mes de juliol, es posa en marxa el projecte “Qui crea a Badalona?”, una iniciativa per donar visibilitat al món de la cultura a Badalona, exposar quines són les necessitats dels projectes i experiències que s’impulsen a la ciutat i posar a debat el model de gestió cultural al municipi.

 

Aquest és un projecte on estan cridades a participar totes les persones, entitats o col·lectius vinculats al món de la cultura a Badalona. El nucli inicial, totalment obert, està format per la Fàbrica de Creació la Mobba, Muba Formació Musical, Teatre La Llavor, l'Obrador de la Riera, La Festa del dibuix, La Sargantana, l’Associació Cultural L’Independent de Badalona i l'impuls i suport de l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord. La voluntat és anar forjant una xarxa de ciutat cada cop més àmplia d’entitats i persones compromeses amb la cultura a Badalona.

 

Aquest projecte s’entén com un procés que ha d’anar evolucionant i definint-se a partir del diàleg dels diferents agents culturals de la ciutat. Amb aquest objectiu, se celebrarà la primera trobada “Qui crea a Badalona?” el proper dimecres 17 de juliol de 19 a 21 h a l'Escola Muba Formació Musical (c/ Guifré, 191).

 

Els objectius d’aquesta primera trobada seran la diagnosi de la situació actual, la recollida de necessitats dels diferents agents culturals implicats, facilitar espais de reconeixement i intercanvi i promoure la identificació i visualització de les experiències culturals de Badalona.

 

També està prevista una segona trobada el mes de setembre, per presentar diferents projectes culturals i un manifest comú, i una tercera abans de final d’any, per avançar en l’articulació de la xarxa cultural de ciutat. També s’aprofitaria aquesta tercera trobada per establir relacions amb d’altres xarxes articulades en el món de la cultura més enllà de Badalona.

 

Fruit d’aquest procés de treball en xarxa, és previst organitzar posteriorment una gran acció cultural a Badalona, que visibilitzi les necessitats i reivindicacions del món de la cultura a la nostra ciutat.

 

De “Qui pensa Badalona?” a “Qui crea a Badalona?”

 

El projecte “Qui crea a Badalona”? neix de la proposta de l’Associació Cultural l’Independent de continuar promovent el debat social i ciutadà al voltant de diferents reptes de ciutat, juntament amb les entitats, persones i culturals implicades en cada àmbit. Amb aquest objectiu, des de principis de 2019, ha impulsat el cicle “Qui pensa Badalona? i ha organitzat debats a l’entorn de temes diversos com l’habitatge, la mobilitat o el consum conscient.

El projecte “Qui crea a Badalona?” representa la continuïtat d’aquest projecte en el món de la cultura a partir del treball en xarxa amb les entitats d’aquest àmbit. La campanya comunicativa dels artistes de la Fàbrica de Creació la Mobba, per dignificar les condicions en què es desenvolupen les seves activitats de creació artística en l’antiga fàbrica de Badalona amb aquest nom, ha estat un dels desencadenants d’aquesta iniciativa per debatre sobre el model de gestió cultural de la ciutat.

 

Com es pot participar?

Per tal de poder participar a la trobada del sector creatiu en l'àmbit cultural de Badalona, només has d'omplir el formulari d'inscripció.


ACTUALITAT

05/08/20

mural-d-homenatrge-a-neus-catala-foto-ebredigital

Joan Peiró, Valeriano Weyler i Neus Català en un carrer de Badalona

Un històric sindicalista i ministre republicà i una militant comunista i antifeixista tenen relació amb un carrer del barri del Progrés que encara manté el nom d’un militar colonial que es va fer famós per la sagnant repressió aplicada a Cuba i contra els treballadors catalans
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

05/08/20

manifest-de-suport-a-marcel

Suport ciutadà a Marcel Vivet a qui la Generalitat demana 4 anys de presó a causa d’una manifestació independentista

El Govern acusa el jove de les ferides al canell denunciades per agents fruit de la protesta amb pintura de colors del 29 de setembre de 2018
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

30/07/20

veins-de-sant-roc-protesten-contra-el-desnonament-de-persones-afectades-per-covid-foto-guanyem-badalona

Alta tensió pel desnonament d’una família amb un membre amb Covid d’un habitatge de Sant Roc

Entitats veïnals i Guanyem Badalona s’oposen a l’actuació i consideren incomprensible que es faci fora de casa sense alternativa a persones que estan en quarantena a causa de la pandèmia
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

29/07/20

mural-d-homenatge-a-la-xarxa-solidaria-a-sant-roc-foto-xarxa-solidaria-de-badalona

Mural a Sant Roc per recordar la tasca de la Xarxa Solidària de Badalona

L’artista, Ana Blue, ha fet l’obra per recordar la feina feta durant el confinament per les voluntàries i voluntaris en favor de la gent que ho necessitava
Llegir l'article complet