CULTURES


Hi ha lectures d'estiu?


El llibreter Gerard Remendo, de Saltamartí Llibres, ens convida a trobar temps per llegir i ens proposa una lectura d'estiu: 'Persecució' de Toni Sala. L'obra explora l'ànima humana, plantejant la següent pregunta a partir d'una de les protagonistes: què faries tu si sabessis que la teva parella, que fa un any que coneixes, et confessa que ha matat la seva dona?


lectures-d-estiu
 Imatge d'arxiu


Gerard Remendo de Saltamartí Llibres - 13/07/19         

twitter share   facebook share

És clar que sí, però també podem argumentar el contrari, segons com ens agafi la pregunta. Sóc conscient que, de vegades, he recomanat un llibre dient que era fresquet i que anava bé per anar a la platja i, una estona després, m’he trobat recomanant un llibre dens i dient que era “un llibre apropiat per llegir ara a l’estiu  a l’ombra d’una figuera”.

 

El que cal és abandonar “el no tinc temps”. Podem robar temps a la neteja de la casa, a mirar el mòbil, provant de desconnectar-nos de les xarxes i cercar un bon clima per estar sols: nosaltres amb la lectura.

 

Una vegada hem creat aquest bon estat d’ànim, podem llegir el que ens vingui de gust: prim, gruixut, lleuger, dens, clàssic o de rabiosa actualitat. I una altra cosa: el món no és un lloc segur, tampoc li podem demanar al llibre la seguretat que ens agradarà abans de llegir-lo. Cal aplicar la intuïció, la curiositat i deixar-se portar pel que pretén fer l’autora o l’autor amb tu lector, que és qui dona vida al llibre. Sense tu, lector, no hi ha història, les paraules dormen dins de la pàgina esperant la llum de la teva lectura.

 

Us puc recomanar un llibre? I tant, un dels darrers llibres que he llegit és “Persecució” de Toni Sala.

 

Toni Sala, al principi del llibre, ens planteja una gran pregunta per mitjà d’una de les protagonistes: Què faries tu si sabessis que la teva parella, que fa un any que coneixes, et confessa que ha matat la seva dona?

 

A partir d’aquesta pregunta, Toni Sala inicia una trepidant història que va tocant i vorejant les diverses formes del mal. Però, el llibre no es limita a fer-nos una reflexió o a explicar-nos un argument, l’autor explora l’ànima humana i ho fa amb un llenguatge ric, extens i actual.

 

Qui diu que no tenim bons autors, qui diu que no tenim bones editorials?

 

Llegiu aquest llibre i ja ens ho direu!

 


persecucio-de-toni-sala

PVP:18€

Data de publicació: 20 de febrer de 2019
344 pàgines
ISBN: 978-84-949110-4-0
Format: 14 x 21,5cm
Editorial: L’altra editorial

ACTUALITAT

05/08/20

mural-d-homenatrge-a-neus-catala-foto-ebredigital

Joan Peiró, Valeriano Weyler i Neus Català en un carrer de Badalona

Un històric sindicalista i ministre republicà i una militant comunista i antifeixista tenen relació amb un carrer del barri del Progrés que encara manté el nom d’un militar colonial que es va fer famós per la sagnant repressió aplicada a Cuba i contra els treballadors catalans
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

05/08/20

manifest-de-suport-a-marcel

Suport ciutadà a Marcel Vivet a qui la Generalitat demana 4 anys de presó a causa d’una manifestació independentista

El Govern acusa el jove de les ferides al canell denunciades per agents fruit de la protesta amb pintura de colors del 29 de setembre de 2018
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

30/07/20

veins-de-sant-roc-protesten-contra-el-desnonament-de-persones-afectades-per-covid-foto-guanyem-badalona

Alta tensió pel desnonament d’una família amb un membre amb Covid d’un habitatge de Sant Roc

Entitats veïnals i Guanyem Badalona s’oposen a l’actuació i consideren incomprensible que es faci fora de casa sense alternativa a persones que estan en quarantena a causa de la pandèmia
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

29/07/20

mural-d-homenatge-a-la-xarxa-solidaria-a-sant-roc-foto-xarxa-solidaria-de-badalona

Mural a Sant Roc per recordar la tasca de la Xarxa Solidària de Badalona

L’artista, Ana Blue, ha fet l’obra per recordar la feina feta durant el confinament per les voluntàries i voluntaris en favor de la gent que ho necessitava
Llegir l'article complet