CULTURES


Hi ha lectures d'estiu?


El llibreter Gerard Remendo, de Saltamartí Llibres, ens convida a trobar temps per llegir i ens proposa una lectura d'estiu: 'Persecució' de Toni Sala. L'obra explora l'ànima humana, plantejant la següent pregunta a partir d'una de les protagonistes: què faries tu si sabessis que la teva parella, que fa un any que coneixes, et confessa que ha matat la seva dona?


lectures-d-estiu
 Imatge d'arxiu


Gerard Remendo de Saltamartí Llibres - 13/07/19         

twitter share   facebook share

És clar que sí, però també podem argumentar el contrari, segons com ens agafi la pregunta. Sóc conscient que, de vegades, he recomanat un llibre dient que era fresquet i que anava bé per anar a la platja i, una estona després, m’he trobat recomanant un llibre dens i dient que era “un llibre apropiat per llegir ara a l’estiu  a l’ombra d’una figuera”.

 

El que cal és abandonar “el no tinc temps”. Podem robar temps a la neteja de la casa, a mirar el mòbil, provant de desconnectar-nos de les xarxes i cercar un bon clima per estar sols: nosaltres amb la lectura.

 

Una vegada hem creat aquest bon estat d’ànim, podem llegir el que ens vingui de gust: prim, gruixut, lleuger, dens, clàssic o de rabiosa actualitat. I una altra cosa: el món no és un lloc segur, tampoc li podem demanar al llibre la seguretat que ens agradarà abans de llegir-lo. Cal aplicar la intuïció, la curiositat i deixar-se portar pel que pretén fer l’autora o l’autor amb tu lector, que és qui dona vida al llibre. Sense tu, lector, no hi ha història, les paraules dormen dins de la pàgina esperant la llum de la teva lectura.

 

Us puc recomanar un llibre? I tant, un dels darrers llibres que he llegit és “Persecució” de Toni Sala.

 

Toni Sala, al principi del llibre, ens planteja una gran pregunta per mitjà d’una de les protagonistes: Què faries tu si sabessis que la teva parella, que fa un any que coneixes, et confessa que ha matat la seva dona?

 

A partir d’aquesta pregunta, Toni Sala inicia una trepidant història que va tocant i vorejant les diverses formes del mal. Però, el llibre no es limita a fer-nos una reflexió o a explicar-nos un argument, l’autor explora l’ànima humana i ho fa amb un llenguatge ric, extens i actual.

 

Qui diu que no tenim bons autors, qui diu que no tenim bones editorials?

 

Llegiu aquest llibre i ja ens ho direu!

 


persecucio-de-toni-sala

PVP:18€

Data de publicació: 20 de febrer de 2019
344 pàgines
ISBN: 978-84-949110-4-0
Format: 14 x 21,5cm
Editorial: L’altra editorial

CULTURES

18/11/19

musica-africa

“Des-cobrint” l'Àfrica a través de les seves músiques

El cicle de xerrades participatives en format radiofònic pretén que els assistents aprenguin a apreciar les músiques del continent africà
Llegir l'article complet
CONVIURE

15/11/19

ajuntament-badalona

La participació ciutadana a través dels canals municipals

Analitzem l’efectivitat dels òrgans de participació de l’Ajuntament de Badalona
Llegir l'article complet
MOVIMENTS SOCIALS

11/11/19

favb-badalona

Com valora el moviment veïnal la participació a Badalona?

Un dels principals reptes de l'associacionisme badaloní és aconseguir generar una xarxa associativa en l'àmbit de ciutat
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

11/11/19

eleccions-generals-badalona

El PSC torna a guanyar a Badalona

En Comú Podem i ERC, la segona i la tercera força més votada
Llegir l'article complet