ACTUALITAT


Un fons voltor vol apujar el lloguer un 80% més a un centenar de veïns i veïnes


Els afectats de l’edifici del carrer d’Indústria demanen a l’Ajuntament de Badalona que intervingui


carrer-industria-badalona
 L’edifici afectat (Foto: O. Marín)


Olaya Marín - 23/10/19         

twitter share   facebook share

Un centenar de veïns podrien perdre el seu habitatge després que Lazora, una propietària d’habitatge, hagi avisat a cinc veïns de l’edifici a través d’un burofax que apujaran el lloguer de 1.000€ a més de 1.800€.

 

Es preveu que la resta dels veïns vagin rebent la notificació en els pròxims mesos, ja que el contracte de lloguer finalitzarà en breus. Si accepten les noves condicions per renovar el contracte, els veïns del carrer d'Indústria veuran el seu lloguer apujat un 80% més. 

 

La Sara, una de les veïnes de l’edifici, ha explicat a L’Independent de Badalona que des del fons voltor no els hi ofereixen l’opció de negociar ni de poder comprar el pis. “Només ens ofereixen la possibilitat de renovar amb una bonificació de tres anys, però després d’aquest període hauríem de pagar el nou preu”, relata. Així mateix, ja s’han reunit amb els diferents grups polítics i amb el mateix govern de l’Ajuntament de Badalona per demanar que intervinguin i els hi ajudin a trobar una solució, ja que la situació serà insostenible.

 

Des del Sindicat de Llogaters ja han començat a organitzar-se per trobar una solució al problema. “Ja estem començant a buscar solucions. Ara mateix el que estem buscant és suport polític i trobar vies per negociar amb el fons voltor perquè no modifiquin el preu del lloguer”, explica l’Eneko, uns dels membres del sindicat. 


SANITAT

14/02/20

can-ruti-cristina-vilaplana-roger-paredes-badalona

La UE atorga 16 milions d’euros a Can Ruti per dos projectes sobre malalties infeccioses

Un dels dos estudis investigarà el paper del microbioma intestinal en els casos d’infecció pel VIH i l’altre el potencial dels antiinflamatoris com a tractament adjuvant de la tuberculosi.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

14/02/20

ajuntament-de-badalona

Guanyem Badalona i el PSC es reuneixen per iniciar negociacions de pressupost i de govern

La primera reunió de negociació es produirà en una setmana
Llegir l'article complet
CULTURES

13/02/20

rambla-de-les-floristes-barcelona-badalona-teatre-zorilla

Activitats que pots fer aquesta setmana a Badalona

Agenda del 13 al 16 de febrer
Llegir l'article complet
MEDI AMBIENT

07/02/20

merce-rius-anar-a-mar

Mercè Rius proposa diferents accions locals per minimitzar l’impacte sobre el mar

La directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat va participar al cicle ‘Anar a Mar’ organitzat pel Port de Badalona i l’Escola del Mar
Llegir l'article complet