ACTUALITAT


Badalona commemora el Dia Mundial de la Salut Mental amb activitats de sensibilització


Segons dades de l’OMS, una de cada quatre persones patirà un transtorn mental al llarg de la seva vida


salut-mental-badalona
 Activitats en motiu del Dia Mundial de la Salut Mental (Foto: O. Marín)


Redacció - 21/10/19         

twitter share   facebook share

El Dia Mundial de la Salut Mental va commemorar-se a Badalona amb diferents activitats a la plaça de la Vil·la per posar en relleu les malalties i les experiències personals de qui les pateixen. 

 

Segons dades de l’OMS, una de cada quatre persones patirà un trastorn mental a la seva vida i, el 75%, el tindrà abans dels divuit anys. Això cal sumar-li que anualment moren unes 800.000 persones a causa d’aquests mateixos trastorns.

 

L’OMS també alerta que cada quaranta segons hi ha un suïcidi al món. Això suma un total de setze milions de suïcidis a l’any. Segons explica l’Esther Lobos, cap del Servei de Salut Mental i Addicions del BSA, el suïcidi molts cops no té relació amb una malaltia mental, sinó que és resultat de diferents factors. “Aquests factors poden ser de risc, econòmics o socials. El consum de substàncies, el sentiment d’aïllament o les barreres d’accés poden ser algunes de les causes”, explica l’Esther Lobos.

 

Núria Prats, activista de l’associació ActivaMent Catalunya, fa una crida als mitjans de comunicació i demana que no es continuï amb l’estereotipació de les persones amb trastorns mentals. “Cal dir que no som persones dolentes, perilloses, agressives o gandules. Som persones normals que tenim dret a viure a un Estat que ens escolti i ens respecti”.

 

Segons les últimes dades de 2017 del Departament de Salut, hi ha més de 400 suïcidis anuals. A més, també s’ha detectat que és una de les morts prematures que més estan augmentant en els últims anys, sobretot entre el jovent.


CONVIURE

24/05/20

centre-diurn-folre

404 persones sense llar dormen en centres d'acollida, habitacions de relloguer o espais considerats d'infrahabitatge a Badalona

La Taula Sense Llar de Badalona no ha pogut fer aquest any el recompte de persones sense llar als carrers a causa del Covid-19, però n'ha comptabilitat el nombre de persones que dormen actualment a diferents espais de la ciutat
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

19/05/20

escoles-publiques-badalona

Últims dies per fer la preinscripció escolar a Badalona

Fampas ha publicat una guia per facilitar els tràmits a les famílies
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

12/05/20

xavier-garcia-albiol-partit-popular

Xavier García Albiol torna a ocupar l’alcaldia de Badalona

No s'ha consolidat cap acord entre les forces d'esquerra
Llegir l'article complet
CULTURES

10/05/20

badalona-balla

El Muba publica una cançó amb motiu de les Festes de Maig 2020

Grava't ballant la cançó i guanya dos mesos de classes al Muba!
Llegir l'article complet