MUSEU I EXPOSICIONS


Badalona acull l’exposició “Patufet, on ets?”


L’Espai Betúlia exposarà l’obra d’Aureli Capmany fins al gener


patufet-espai-betulia
 Exposició 'Patufet, on ets?' (Foto: Raquel González)


Raquel González - 08/11/19         

twitter share   facebook share

 

Aureli Capmany i Farrés va néixer l’any 1868 al barri del Born de Barcelona. Fou fill d’una família amb botiga i obrador de cistelleria, cosa que el va portar a aprendre l’ofici i el va obligar a dedicar-s’hi durant un temps. Però la seva personalitat inquieta i curiosa, va fer que la seva trajectòria professional es capgirés l’any 1900, quan va decidir dedicar-se a investigar i aprofundir en allò que més l’apassionava: el folklore, les tradicions i la música catalana.

 

L’Espai Betúlia acollirà fins al gener una exposició que repassa la vida i obra d’Aureli Capmany. La mostra ha estat organitzada per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i ja s’ha passejat per altres ciutats del territori, com ara Girona, amb l’objectiu de donar a conèixer una mica més la figura d’aquest personatge polifacètic i amant del folklore i la cultura catalana.

 

Al llarg d’aquesta exposició podrem conèixer una persona que va dedicar la seva vida a estudiar i aportar tota la seva passió a la música tradicional, els balls, les danses, les cançons i els orfeons. Però també a les rondalles, els contes i les llegendes. Capmany va voler estudiar el teatre i l’espectacle, però sense oblidar-se de la ciutat de Barcelona les seves festes, tradicions i costums.

 

També coneixerem la part més personal d’Aureli Capmany com a pare de dos fills i amant de la tendra infància. Capmany considerava el joc i les joguines com quelcom fonamental per al desenvolupament i aprenentatge de l’infant. La seva aportació en aquest terreny va ser molt enriquidora amb la primera revista adreçada al públic infantil l’any 1904, En Patufet.

 

L’exposició

L’exposició s’ha estructurat al llarg de 10 mòduls perquè el visitant vagi descobrint les diferents facetes del personatge i la seva contribució al patrimoni artístic català. Alhora, un audiovisual explica en forma d’auca senzilla i entenedora, com va ser la seva vida i trajectòria. Un personatge que va viure una vida plena d’activitats, cultura, art i passió i que va deixar un llegat imprescindible.

 

Nova versió del conte del Patufet

Paral·lelament, el 4 de desembre, els nens i nenes d’entre 3 i 8 anys podran gaudir del conte «El Patufet és un robot» a càrrec del grup La Cordonella. Es tracta d’una nova versió del conte del patufet amb un enfocament més tecnològic i des d’una perspectiva de gènere. L’espectacle combinarà música en directe amb robòtica, tendresa i diversió.

 


SANITAT

14/02/20

can-ruti-cristina-vilaplana-roger-paredes-badalona

La UE atorga 16 milions d’euros a Can Ruti per dos projectes sobre malalties infeccioses

Un dels dos estudis investigarà el paper del microbioma intestinal en els casos d’infecció pel VIH i l’altre el potencial dels antiinflamatoris com a tractament adjuvant de la tuberculosi.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

14/02/20

ajuntament-de-badalona

Guanyem Badalona i el PSC es reuneixen per iniciar negociacions de pressupost i de govern

La primera reunió de negociació es produirà en una setmana
Llegir l'article complet
CULTURES

13/02/20

rambla-de-les-floristes-barcelona-badalona-teatre-zorilla

Activitats que pots fer aquesta setmana a Badalona

Agenda del 13 al 16 de febrer
Llegir l'article complet
MEDI AMBIENT

07/02/20

merce-rius-anar-a-mar

Mercè Rius proposa diferents accions locals per minimitzar l’impacte sobre el mar

La directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat va participar al cicle ‘Anar a Mar’ organitzat pel Port de Badalona i l’Escola del Mar
Llegir l'article complet