EDUCACIÓ


L’Escola Montigalà farà vaga i es manifestarà a la Via Augusta


Reclamen que es faci un calendari d'obres del nou equipament educatiu


escola-montigala-badalona
 Calendari de les mobilitzacions previstes (Foto cedida: AMPA Escola Badalona)


Olaya Marín - 14/01/20         

twitter share   facebook share

Les famílies dels alumnes de l’Escola Montigalà organitzen una vaga pel pròxim dimecres i aniran a manifestar-se a la Via Augusta per reclamar la construcció de l’edifici. Després d’onze anys estudiant en barracons i amb el projecte aturat, han decidit mobilitzar-se fins a aconseguir que el departament d’Ensenyament faci un calendari d’obres del nou equipament educatiu.

 

El president de l’AMPA de l’Escola Montigalà, Pedro Boscovich, denuncia que fa més de quatre anys que es va demanar a la Generalitat que s’aprovés un pla de construcció d’obres. “Hem esperat pacientment tot aquest temps, però els polítics han deixat caure el projecte. Nosaltres no acceptem ni acceptarem cap tancament ni cap fusió amb cap escola. És per això que hem agafat el compromís de fa quatre anys i hem encetat les mobilitzacions”. Des de l’AMPA asseguren que durant aquests últims quatre anys tampoc s’han reunit amb cap membre de la Generalitat i que són les famílies les que han de posar diners per fer el manteniment dels barracons.

 

La vaga de demà serà el punt àlgid del calendari de mobilitzacions, després d’estar tres caps de setmana tallant la rotonda que hi ha al costat de l’escola. L’AMPA assegura que continuaran lluitant: el dia 25 tenen previst tornar a sortir a manifestar-se i el 2 de febrer faran una onada solidària al Pont del Petroli. “Seguirem mobilitzant-nos i fent manifestacions. Si cal tancar-se a algun lloc, ens tancarem. Continuarem així fins que el departament d’Ensenyament faci un pla d’obres”, explica en Pedro Boscovich.   

 

L’Escola Montigalà és un projecte arrelat i consolidat al barri, ja que ha esdevingut en els últims anys la primera opció de moltes famílies en el moment d’escolaritzar els fills. L’Ajuntament de Badalona va aprovar a l’últim Ple Municipal de desembre una moció on es demanava al govern municipal que convoqués als Serveis Territorials del departament d'Ensenyament per fer una reunió amb els diferents agents afectats i demanar un calendari de construcció.


SANITAT

14/02/20

can-ruti-cristina-vilaplana-roger-paredes-badalona

La UE atorga 16 milions d’euros a Can Ruti per dos projectes sobre malalties infeccioses

Un dels dos estudis investigarà el paper del microbioma intestinal en els casos d’infecció pel VIH i l’altre el potencial dels antiinflamatoris com a tractament adjuvant de la tuberculosi.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

14/02/20

ajuntament-de-badalona

Guanyem Badalona i el PSC es reuneixen per iniciar negociacions de pressupost i de govern

La primera reunió de negociació es produirà en una setmana
Llegir l'article complet
CULTURES

13/02/20

rambla-de-les-floristes-barcelona-badalona-teatre-zorilla

Activitats que pots fer aquesta setmana a Badalona

Agenda del 13 al 16 de febrer
Llegir l'article complet
MEDI AMBIENT

07/02/20

merce-rius-anar-a-mar

Mercè Rius proposa diferents accions locals per minimitzar l’impacte sobre el mar

La directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat va participar al cicle ‘Anar a Mar’ organitzat pel Port de Badalona i l’Escola del Mar
Llegir l'article complet