CULTURES


El Teatre del Círcol s'omple per veure ‘Les Resilients’


Dimarts al vespre, la platea del Teatre del Círcol es va omplir per veure ‘Les Resilients’, el primer documental dirigit per la Cristina Madrid


les-resilients-badalona-documental
 El públic quan va acabar l'acte (Foto: O. Marín)


Olaya Marín - 11/03/20         

twitter share   facebook share

La Cristina Madrid ha debutat com a directora amb ‘Les Resilients. Com flors després d’un incendi’. El documental retrata la realitat de les dones que es dediquen al món de la música a través de quatre bandes: Roba Estesa, Tribade, Sey Sisters i Clara Peya. Amb aquests exemples, es pretén visibilitzar els missatges que les artistes estan reivindicant i donar a conèixer la situació actual de l’escena musical feminista a Catalunya.

 

Dimarts al vespre, la platea del Teatre del Círcol es va omplir de gent per la presentació del documental. L’acte va ser impulsat i organitzat per l’Associació Cultural L’Independent, El Círcol i Fampas Badalona. Així mateix, durant el matí l’alumnat d’ESO de Badalona va veure el documental i va debatre posteriorment amb la directora.

 

La Bel Olid, escriptora i traductora, va ser l’encarregada de presentar la projecció amb un discurs que va posar sobre la taula la importància de donar a conèixer projectes liderats per dones. “Les coses que fan les dones sobre dones sembla que només interessa a les dones”, va remarcar la Bel Olid després de veure un públic majoritàriament femení. Així mateix, va destacar la importància de projectes com aquests i la necessitat de donar a conèixer l’absència de bandes femenines als cartells dels festivals que es fan arreu de Catalunya.

 

Després de la projecció del documental, es va portar a terme un col·loqui conduit per Núria Torres amb la directora Cristina Madrid, Bel Olid, Mar Serra i Lía Kali. Amb la col·laboració del públic, es va reflexionar sobre el paper de la dona en l’àmbit musical i es van compartir diferents testimonis.

 

Segons les dades publicades per l’Anuari de la Música 2019, la presència femenina en la indústria musical catalana és només del 33%. El paper de la dona en aquest àmbit és minoritari, excepte a les escoles de música, on les alumnes representen més de la meitat de les matrícules. Aquest estudi també posa en evidència que no hi ha festivals catalans paritaris, ja que només n’hi ha un 23% de presència femenina.

 

 

ACTUALITAT

03/04/20

caixa-resistencia

La Xarxa Solidària de Badalona obre una caixa de resistència per recaptar aportacions

Sota el lema #JoAportoBdn, es pretén aconseguir fons per a les persones que es troben en situacions d’extrema vulnerabilitat
Llegir l'article complet
PATRIMONI I HISTÒRIA

01/04/20

rafael-gomez-la-nueve

Mor Rafael Gómez, l’últim supervivent de la companyia ‘La Nueve’ que va alliberar la ciutat de París dels nazis

Va viure durant dos anys a Badalona, abans de ser reclutat a la 'Lleva del Biberó'
Llegir l'article complet
HABITATGE

30/03/20

vaga-lloguer-badalona

Vaga de lloguers a partir de l’1 d’abril

El Sindicat de Llogaters de Badalona s’ha sumat a la convocatòria
Llegir l'article complet
CONVIURE

27/03/20

sant-roc-badalona

Diferents organitzacions de l’àmbit social de Badalona reclamen mesures concretes per fer front a la crisi del Covid-19

La Plataforma Afectats per la Crisi, la Plataforma Afectats per la Hipoteca, la Plataforma Sant Roc Som Badalona, el Sindicat de Llogaters de Badalona i l’Aliança contra la Pobresa Energètica demanen recursos per a Serveis Socials i per fer front a les demandes d’ajut per a l’alimentació
Llegir l'article complet