ACTUALITAT


Xarxa de suport a Badalona per fer front a la crisi del coronavirus Covid-19


Un grup de persones han impulsat aquesta xarxa per ajudar a la ciutadania


badalona
 Badalona (Foto: O. Marín)


Redacció - 13/03/20         

twitter share   facebook share

Davant de la situació d’alerta generada per la pandèmia del coronavirus Covid-19, membres de diverses entitats de la ciutat han creat la Xarxa de Suport Solidària de Badalona.

 

L’objectiu és crear xarxes de suport solidàries que ajudin la ciutadania a fer front a les mesures aplicades. Per tal d’aconseguir-ho, han habilitat un formulari per recollir les necessitats de les famílies i de la població de risc. Així mateix, les persones que vulguin donar un cop de mà a qui ho necessiti, es podran apuntar a través del mateix formulari.  

 

Des de la Xarxa Solidària Badalona es vol treballar per enfortir la comunitat, teixir xarxes de suport mutu, garantir la protecció d’aquelles persones i grups amb especial vulnerabilitat i defensar col·lectivament els serveis públics i els drets socials i laborals.

 

“Fins al moment, la xarxa ha rebut abundants voluntaris (prop de 150), molts més que peticions d’ajuda, i això ens dona temps per organitzar i informar millor a tothom. Desitgem que la nostra iniciativa s’escampi i arribi a qui més ho necessita” declara el portaveu Héctor Martínez. 

 

A principis d’aquesta setmana la Xarxa Solidària de Badalona ha iniciat el contacte amb els responsables de Protecció Civil a Badalona. També està treballant en un reconeixement institucional que faciliti la tasca dels voluntaris, sota el compliment estricte de les recomanacions del Departament de Salut contra el contagi del coronavirus.

 

També està en contacte amb altres iniciatives que han sorgit arreu del territori i d’altre tipus com un sistema d’alertes contra la violència masclista impulsat des del Bloc Violeta, i tenen “intenció de difondre consells de salut, també mental, per les xarxes socials. Un confinament com el que ens toca viure pot ser difícil, i ens hem de fer arribar suport encara que sigui digitalment”. 

 


ACTUALITAT

03/04/20

caixa-resistencia

La Xarxa Solidària de Badalona obre una caixa de resistència per recaptar aportacions

Sota el lema #JoAportoBdn, es pretén aconseguir fons per a les persones que es troben en situacions d’extrema vulnerabilitat
Llegir l'article complet
PATRIMONI I HISTÒRIA

01/04/20

rafael-gomez-la-nueve

Mor Rafael Gómez, l’últim supervivent de la companyia ‘La Nueve’ que va alliberar la ciutat de París dels nazis

Va viure durant dos anys a Badalona, abans de ser reclutat a la 'Lleva del Biberó'
Llegir l'article complet
HABITATGE

30/03/20

vaga-lloguer-badalona

Vaga de lloguers a partir de l’1 d’abril

El Sindicat de Llogaters de Badalona s’ha sumat a la convocatòria
Llegir l'article complet
CONVIURE

27/03/20

sant-roc-badalona

Diferents organitzacions de l’àmbit social de Badalona reclamen mesures concretes per fer front a la crisi del Covid-19

La Plataforma Afectats per la Crisi, la Plataforma Afectats per la Hipoteca, la Plataforma Sant Roc Som Badalona, el Sindicat de Llogaters de Badalona i l’Aliança contra la Pobresa Energètica demanen recursos per a Serveis Socials i per fer front a les demandes d’ajut per a l’alimentació
Llegir l'article complet