FESTES DE MAIG


Les Festes de Maig es celebren des de casa


De l'1 fins al 17 de maig, hi haurà diàriament una programació d’activitats amb recursos pedagògics i lúdics


cartell-festes-maig-2020-badalona
 Cartell de les Festes de Maig 2020


Redacció - 29/04/20         

twitter share   facebook share

Enguany les Festes de Maig se celebraran des de casa. Així ho han decidit i organitzat des del govern municipal amb la col·laboració de la Coordinadora d’Entitats Badalonines de Cultura Tradicional i Popular Catalana, la Colla de Geganters de Badalona i la Comissió de Festes 

 

Les festes començaran el divendres 1 de maig i acabaran el dia 17. En una roda de premsa celebrada aquest dimecres, l’alcaldessa accidental Aïda Llauradó ha anunciat que l’objectiu d’aquest nou format és “mantenir l’esperit i la tradició” i celebrar les Festes de Maig de manera col·lectiva. 

 

Diàriament hi haurà una programació d’activitats amb recursos pedagògics i lúdics al web oficial de les Festes de Maig, les xarxes socials, Televisió de Badalona i Ràdio Ciutat de Badalona. La programació diària té com a objectiu preservar el ritual i el sentit festiu de les activitats i donar a conèixer els diversos elements que integren les festes. A més, es pretén que tothom visqui des de casa el ritual de la vigília de Sant Anastasi i el dia posterior amb la major sensació de proximitat possible. 

 

El disseny del Dimoni, del mocador i del cartell es reservarà per l’any vinent, ja que s’han creat unes noves versions que s’adapten a les circumstàncies actuals. El Dimoni del 2020 és retallable i es podrà fer des de casa seguint un tutorial. Pel que fa al mocador, es podrà imprimir un model, o calcar-lo des de l’ordinador, i copiar-lo a una tela blanca. La regidora de Cultura i Esports, Helena Bayo, ha demanat a la ciutadania que es guarneixin els balcons i les finestres amb els mocadors. 

 

El Joc de Badalona

El 4 de maig comença ‘El Joc de Badalona’, un concurs online on es posa a prova els coneixements dels participants sobre Badalona en matèries diverses, com ara història, cultura, urbanismes, festes o curiositats.

 

Durant tres setmanes, els concursants hauran de respondre 54 preguntes. Diàriament es publicaran tres preguntes i durant els caps de setmana hi haurà unes altres tres. A causa de la situació excepcional que s’està vivint actualment, les respostes es podran trobar sense haver de sortir de casa. 

 

Els guanyadors es donaran a conèixer el 5 de juny a la Rectoria de Santa Maria. Hi haurà una gran diversitat de premis: des d’un viatge a Berlín per a dues persones fins a una nit a l’hotel Rafaelhoteles, un any de patates Coromines, lots de llibres o sopars a restaurants de Badalona, entre altres. 

 


CONVIURE

24/05/20

centre-diurn-folre

404 persones sense llar dormen en centres d'acollida, habitacions de relloguer o espais considerats d'infrahabitatge a Badalona

La Taula Sense Llar de Badalona no ha pogut fer aquest any el recompte de persones sense llar als carrers a causa del Covid-19, però n'ha comptabilitat el nombre de persones que dormen actualment a diferents espais de la ciutat
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

19/05/20

escoles-publiques-badalona

Últims dies per fer la preinscripció escolar a Badalona

Fampas ha publicat una guia per facilitar els tràmits a les famílies
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

12/05/20

xavier-garcia-albiol-partit-popular

Xavier García Albiol torna a ocupar l’alcaldia de Badalona

No s'ha consolidat cap acord entre les forces d'esquerra
Llegir l'article complet
CULTURES

10/05/20

badalona-balla

El Muba publica una cançó amb motiu de les Festes de Maig 2020

Grava't ballant la cançó i guanya dos mesos de classes al Muba!
Llegir l'article complet