ACTUALITAT


Sense acord a cinc dies del ple d’investidura


El ple d'investidura se celebrarà el proper dimarts


casa-vila-ajuntament-badalona
 Casa de la Vila (Foto: O.M.)


Olaya Marín - 07/05/20         

twitter share   facebook share

Queden cinc dies per la celebració d’un nou ple d’investidura i els partits de Badalona no han arribat a cap acord per evitar que el popular Xavier García Albiol torni a ocupar l’alcaldia. 

 

Guanyem Badalona manté la seva postura i es nega a acceptar una alcaldia compartida amb el PSC. La líder de Guanyem, Dolors Sabater, ha assegurat a una entrevista a ‘Badalona Matí’ que una alcaldia compartida “genera inestabilitat”. Com ja han avisat els darrers dies, qui ha d’ocupar l’alcaldia no és negociable. “Ens toca configurar el govern per ser la primera força després del PP, això no està a la negociació. A partir d’això configurarem el govern”, ha recalcat Sabater. Des de Guanyem Badalona reclamen un govern de concentració per afrontar la crisi “urgentment i amb mesures econòmiques i socials concretes”. Destaquen la necessitat de destinar el superàvit del pressupost del 2019 a l’ajut als lloguers o la bonificació de targetes moneder per garantir l’accés a productes bàsics.

 

Rubén Guijarro, candidat a l’alcaldia pel PSC, ha remarcat a una entrevista a ‘Badalona Matí’ que mai li han ofert una alcaldia compartida a Guanyem i que no formaran part de cap govern amb el PP. “Ni Sabater ni Albiol són les persones que han de liderar el projecte que la ciutat necessita. La ciutat necessita nous lideratges per a les noves situacions”, ha explicat Rubén Guijarro. Tot i això, no descarten arribar a un acord amb Guanyem: 'Sabater té moltes coses a aportar a Badalona, però no des del lideratge. Els regidors de Guanyem poden sumar-se a un govern liderat per socialistes. Si volen parlar d'alcaldia, que posin noms sobre la taula, més enllà de Dolors Sabater', han explicat. Des del PSC continuen remarcant la necessitat de configurar un govern d’unitat, és per això que van plantejar una alcaldia compartida amb ERC.  

 

Després de la polèmica generada per una possible alcaldia compartida entre Rubén Guijarro i Àlex Montornés, ERC assegura que “no defugeix la responsabilitat de ser una part de la solució, però és una proposta que actualment no compta amb el consens necessari”. Reiteren el seu suport a la candidatura de Dolors Sabater a l’alcaldia de Badalona i insisteixen en treballar i consensuar mesures socials i econòmiques urgents per a Badalona. Des de Badalona En Comú Podem han presentat un decàleg per arribar a un acord d’esquerres a la ciutat i fer front a la crisi social, econòmica i social causada pel Covid-19. 


CONVIURE

24/05/20

centre-diurn-folre

404 persones sense llar dormen en centres d'acollida, habitacions de relloguer o espais considerats d'infrahabitatge a Badalona

La Taula Sense Llar de Badalona no ha pogut fer aquest any el recompte de persones sense llar als carrers a causa del Covid-19, però n'ha comptabilitat el nombre de persones que dormen actualment a diferents espais de la ciutat
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

19/05/20

escoles-publiques-badalona

Últims dies per fer la preinscripció escolar a Badalona

Fampas ha publicat una guia per facilitar els tràmits a les famílies
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

12/05/20

xavier-garcia-albiol-partit-popular

Xavier García Albiol torna a ocupar l’alcaldia de Badalona

No s'ha consolidat cap acord entre les forces d'esquerra
Llegir l'article complet
CULTURES

10/05/20

badalona-balla

El Muba publica una cançó amb motiu de les Festes de Maig 2020

Grava't ballant la cançó i guanya dos mesos de classes al Muba!
Llegir l'article complet