ACTUALITAT


Xavier García Albiol torna a ocupar l’alcaldia de Badalona


No s'ha consolidat cap acord entre les forces d'esquerra


xavier-garcia-albiol-partit-popular
 Xavier García Albiol (Foto: Ajuntament de Badalona)


Redacció - 12/05/20         

twitter share   facebook share

El popular Xavier García Albiol torna a ocupar l’alcaldia de Badalona després que no s’hagi consolidat cap acord entre les forces d’esquerra. Els quatre regidors de Guanyem Badalona En Comú no han signat el document d’acord del PSC, on s’havia establit repartir l’alcaldia a parts iguals entre el partit liderat per Dolors Sabater i el PSC.

 

En el ple d’investidura celebrat avui a l’auditori de Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN), Albiol ha estat escollit com alcalde per ser el cap de llista del partit més votat a les passades eleccions. Dolors Sabater ha rebut deu vots per part de la resta de grups municipals, excepte dels socialistes que han votat al candidat Rubén Guijarro.

 

Inici del ple sense cap acord

A les 12h del matí s’ha iniciat el pla d’investidura sense cap acord de govern. Els grups municipals, excepte els regidors de Guanyem Badalona, han signat l’acord presentat pel PSC. Dolors Sabater ha iniciat la presentació de la seva candidatura demanant un govern de progrés que respecti la pluralitat representada al govern i que representi “la diversitat de la ciutat amb mirada inclusiva, política ferma i estabilitat política”. ”El present i el futur de la ciutat és el que hem de tenir en compte”, ha dit. Rubén Guijarro ha tornat a recalcar la necessitat de tenir un govern fort i ha lamentat no haver arribat a un acord. “Reitero la meva candidatura per tenir un govern compartit. Estem cometent una greu irresponsabilitat”, ha explicat. Finalment, Xavier Garcia Albiol ha mostrat la seva disposició per governar de nou a la ciutat i ha assegurat que buscarà consensos amb totes les forces polítiques.

 

La resta de grups municipals han demanat arribar a un acord. David Torrents (JxCat) ha expressat el seu suport a Sabater, però ha lamentat que s’hagi permès deixar governar a la dreta. “Si poguéssim aturar el ple i parlar-ne, ho hauríem de fer”, ha destacat. Aïda Llauradó (Badalona En Comú) ha lamentat que no hagi estat possible arribar a un acord “per la irresponsabilitat d’algunes persones”. “Badalona necessitava un govern fort, estable i progressista. El govern del PP no representa cap de les tres coses”, ha destacat. Àlex Montornés (ERC) ha mostrat la seva decepció amb Dolors Sabater i ha centrat el seu discurs a intentar convèncer-la que es sumés a l’acord. “El nostre deure és arribar a un acord. Ningú té dret a fer-nos encallar per una coma, una frase o un termini de sis mesos”, ha recalcat. 

 

Albiol disposat a arribar a consensos 

Albiol ha tancat el ple d’investidura amb un discurs on s’ha mostrat obert a parlar i arribar a consensos amb els partits progressistes per afrontar els reptes que té la ciutat. “Estic segur que si parlem del que necessita Badalona, del que ens demanen els veïns, ens podem posar d’acord en moltes coses”, ha destacat. Així mateix, ha anunciat que Badalona necessita “una tercera gran transformació” i ha expressat la seva voluntat de remodelar la C-31, finalitzar els laterals i completar el passeig marítim i el canal olímpic, entre altres. 

 


CONVIURE

24/05/20

centre-diurn-folre

404 persones sense llar dormen en centres d'acollida, habitacions de relloguer o espais considerats d'infrahabitatge a Badalona

La Taula Sense Llar de Badalona no ha pogut fer aquest any el recompte de persones sense llar als carrers a causa del Covid-19, però n'ha comptabilitat el nombre de persones que dormen actualment a diferents espais de la ciutat
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

19/05/20

escoles-publiques-badalona

Últims dies per fer la preinscripció escolar a Badalona

Fampas ha publicat una guia per facilitar els tràmits a les famílies
Llegir l'article complet
CULTURES

10/05/20

badalona-balla

El Muba publica una cançó amb motiu de les Festes de Maig 2020

Grava't ballant la cançó i guanya dos mesos de classes al Muba!
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

07/05/20

casa-vila-ajuntament-badalona

Sense acord a cinc dies del ple d’investidura

El ple d'investidura se celebrarà el proper dimarts
Llegir l'article complet