ESPORTS


Detecten nous brots de legionel·losi a instal·lacions esportives de Bufalà i de Casagemes


En aquests llocs es va detectar l’any 2019 els primers casos d’afectació causada pel bacteri i llavors l'ajuntament va aplicar un pla d’urgència en tres mesos


poliesportiu-de-casagemes-foto-badalona-cat
 Poliesportiu de Casagemes foto: Badalona.cat


Redacció - 26/11/20         

twitter share   facebook share

Els serveis tècnics de l’Ajuntament de Badalona han detectat brots de legionel·la a tres instal·lacions esportives de la ciutat. Es tracta del camp de futbol de Bufalà, en el poliesportiu del mateix barri i del poliesportiu de Casagemes. Les fonts municipals indiquen que en els dos casos es tracta de casos lleus i que la seva afectació als veïns que utilitzen els espais esportius serà limitada perquè en un i altre casos no es feien servir els vestuaris on sembla que ha aparegut el bacteri.

 

Les fonts municipals han manifestat en un comunicat que els brots s'han detectat durant els controls rutinaris que en els últims dies ha portat a terme l'empresa encarregada del manteniment dels sistemes d'aigua calenta i sanitària de les instal·lacions esportives. No obstant això, segons l'executiu municipal, l'afectació de el tancament preventiu dels vestidors és 'mínima' atès que les dutxes no estaven obertes arran de les restriccions decretades per la Generalitat per pal·liar els contagis de coronavirus.

 

Plou sobre mullat

 

Es dóna el cas que plou sobre mullat, perquè, durant el mandat de l’alcaldessa Dolors Sabaté, es va trobar legionel·la al camp del Bufalà, al poliesportiu de Casagemes i també al camp de Badalona Sud. Llavors es va acordar una mesura d’urgència que va permetre que tres mesos més tard es reprengués l’activitat.

 

Més tard, l’any 2019 , en una revisió normal, es va detectar legionel·la altres quatre camps de futbol: Lloreda, Pere Gol, Sistrells, Can Cabanyes i Pomar. Llavors es va decidir, d’acord amb l’equip que dirigia l’alcalde socialista, Àlex Pastor, aprovar un expedient per licitar les obres. El 28 de maig del 2020 es van adjudicar les obres en els quatre camps de futbol, a l’empresa elèctrica Electricitat Bouquet, per 224.000 euros. D’aquests quatre camps, només en un s’han acabat a hores d’ara les obres.

 

Ara, l’ajuntament està pendent de l'informe de l'empresa gestora del control i de del Departament de Salut per veure quines actuacions ha de dur a terme, després de la qual cosa haurà d’elaborar un calendari i detallarà el pressupost de les mesures necessàries.

 


ESPORTS

18/01/21

el-primer-equip-del-seagull-mante-l-esperancade-retornar-aviat-a-la-competicio-foto-seagull

La Covid colpeja el Seagull, l’equip de futbol femení més destacat de Badalona

La junta directiva ha informat que la situació és temporal i afirma que tornaran tant aviat com sigui possible
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

14/01/21

l-activitat-del-poliesportiu-esta-sota-minims-foto-tomeu-ferrer

Torna a aparèixer legionel·la al poliesportiu del barri de Casagemes

Una inspecció de l’agència de la Generalitat que vetlla per la salut detecta el bacteri en l’aigua de la instal·lació esportiva
Llegir l'article complet
SANITAT

13/01/21

equip-de-la-unitat-del-tractament-de-la-covid-persistent-pediatrica-de-can-ruti-foto-hospital-germans-trias-i-pujol

L’Hospital Germans Trias de Badalona crea la primera unitat pediàtrica per al tractament de la covid persistent de Catalunya

El servei es va posar en marxa a mitjans de desembre passat i ja atén 14 pacients dels àmbits territorials, Metropolitana Nord de Barcelona, Girona i Lleida
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

13/01/21

la-guardia-urbana-ha-actuat-davant-una-forta-pudor-de-cremat-foto-arxiu

Quatre guàrdies urbans agredits i ferits mentre investigaven un pis amb una plantació de marihuana a Sant Roc

La intervenció policial perquè a la zona s’ha notat una forta olor a cremat i han observat que un grup de persones traslladaven plantes cap a altres pisos adjacents.
Llegir l'article complet