ENQUESTA SOCIOECONòMICA 2020


La població de Badalona, satisfeta de viure-hi, mentre creix la percepció de mala imatge exterior de la ciutat


L’equip de govern de l’ajuntament s’atorga la millora en seguretat i neteja tot i que l’enquesta recull tot el 2020 i no pregunta en concret pel mandat actual


albiol-ha-tret-pit-en-la-presentacio-de-l-enquesta-sociopolitica-de-badalona-2020-foto-tomeu-ferrer
 Albiol ha tret pit en la presentació de l'enquesta sociopolítica de Badalona 2020 foto: Tomeu Ferrer


Tomeu Ferrer - 30/11/20         

twitter share   facebook share

Augmenta la percepció satisfactòria de viure a Badalona. Un 49,30% així ho manifesta en l’enquesta sociopolítica de Badalona presentada dilluns, 30 de novembre. Respecte a l’any anterior la satisfacció ha augmentat en 5,9 punts. Però també augmenta la percepció que els consultats tenen respecte de la ciutat a l’exterior: un 33,20% creu que és dolenta i un 7,40% molt dolenta. Respecte a l’any 2019 la valoració negativa ha pujat 4 punts, segons s’ha constatat en la presentació de l’estudi feta per l’alcalde de la ciutat, Xavier Garcia Albiol.

 

Respecte al futur, l’enquesta és clara, un 70,9% de la ciutadania es mostra molt preocupada per la crisi econòmica que vindrà, mentre només un 0,6%% no està gens preocupada.

 

La consulta fa una pregunta que serveix per fixar una certa perspectiva: es demana als ciutadans com veuen la ciutat en els cinc darreres anys. La resposta afirma, en un 44,8%, que ha empitjorat, mentre que només un 20,3% afirma que ha millorat.

 

Respecte a les expectatives de futur, 50,8% dels consultats afirmen que Badalona millorarà, un 25,8% que seguirà igual i només un 12,2% que empitjorarà.

 

Platja i seguretat

 

En el treball demoscòpic es demana en quines coses es veu millor Badalona i quins són els problemes. En el primer aspecte, les coses positives són el mar i la platja i la ubicació, en un 45,4%, seguit per la valoració dels espais públics i en tercer lloc per la gent, la convivència i la qualitat de vida.

 

En l’aspecte negatiu els principals problemes són, amb un 28,8% la seguretat ciutadana, segut per la neteja amb un 12,3% i la immigració amb un 9,2%.

 

L’alcalde Albiol ha fet una valoració molt positiva dels resultats de l’enquesta. «Els veïns reconeixen que està millorant la seguretat i la neteja, tot i que el meu equip de govern només fa sis mesos que està al govern», ha dit. No obstant això, només hi ha en l’enquesta una al·lusió al canvi de govern. Es tracta d’una pregunta en què es demana als ciutadans el seu grau de coneixement del fet que el maig passat hi va haver un relleu a l’alcaldia. La resposta és clara, un 97,7% coneix que hi ha hagut el canvi esmentat. Per tant, la valoració positiva que fa Albiol no està sustentada en cap resposta dels ciutadans.

 

Empitjora la valoració dels últims cinc anys

 

Una altra valoració en la qual Albiol s’ha auto-elogiat ha estat la relacionada amb la valoració que fan les veïnes i veïns de la situació de la ciutat en els últims cinc anys. L’alcalde del PP ha afirmat que la valoració esmentada implica que ara té el suport majoritari de la població. «Aquest punt és una esmena a la totalitat a la gestió feta per l’oposició», ha dit Albiol. Això no seria correcte del tot si es fa el recompte. L’enquesta parla dels últims cinc anys a partir del tancament de la consulta: l’onze de novembre de 2020. Igual que per les coses bones, els sis mesos de govern del PP en el 2020 formarien part també de la percepció negativa. I si es fa l’anàlisi per anys sencers, entre l’1 de gener i el 24 de maig de 2015 a Badalona també va governar el PP.

 


ESPORTS

18/01/21

el-primer-equip-del-seagull-mante-l-esperancade-retornar-aviat-a-la-competicio-foto-seagull

La Covid colpeja el Seagull, l’equip de futbol femení més destacat de Badalona

La junta directiva ha informat que la situació és temporal i afirma que tornaran tant aviat com sigui possible
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

14/01/21

l-activitat-del-poliesportiu-esta-sota-minims-foto-tomeu-ferrer

Torna a aparèixer legionel·la al poliesportiu del barri de Casagemes

Una inspecció de l’agència de la Generalitat que vetlla per la salut detecta el bacteri en l’aigua de la instal·lació esportiva
Llegir l'article complet
SANITAT

13/01/21

equip-de-la-unitat-del-tractament-de-la-covid-persistent-pediatrica-de-can-ruti-foto-hospital-germans-trias-i-pujol

L’Hospital Germans Trias de Badalona crea la primera unitat pediàtrica per al tractament de la covid persistent de Catalunya

El servei es va posar en marxa a mitjans de desembre passat i ja atén 14 pacients dels àmbits territorials, Metropolitana Nord de Barcelona, Girona i Lleida
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

13/01/21

la-guardia-urbana-ha-actuat-davant-una-forta-pudor-de-cremat-foto-arxiu

Quatre guàrdies urbans agredits i ferits mentre investigaven un pis amb una plantació de marihuana a Sant Roc

La intervenció policial perquè a la zona s’ha notat una forta olor a cremat i han observat que un grup de persones traslladaven plantes cap a altres pisos adjacents.
Llegir l'article complet