ACTUALITAT


La concentració a Plaça de la Vila en favor dels presos polítics esdevé un homenatge a Jordi Lleial i Giralt


Centenars de persones omplen la plaça com en els moments àlgids de la demanda popular contra la repressió i en favor de l’amnistia


la-presencia-de-lleal-ha-presidit-la-concentracio-a-la-placa-de-la-vila-foto-tomeu-ferrer
 La presència de Lleal ha presidit la concentració a la plaça de la Vila foto: Tomeu Ferrer


Redacció - 30/11/20         

twitter share   facebook share

Tres anys després de l’inici de les reunions que ciutadans i ciutadanes de Badalona celebren cada setmana davant la seu d’alcaldia, a la Plaça de la Vila, l’espai ha tornat a omplir-se de persones i de sentiments en record de l’activista catalanista, Jordi Lleal i Giralt.

 

L’evocació del directiu d’Omnium Cultural al Barcelonès Nord, i soci i activista en moltes entitats i associacions no governamentals ha planat sobre la tradicional celebració que reclama, setmana rere setmana, la llibertat dels presos i preses polítics i el retorn dels exiliats, també per motius polítics.

 

Un cartell amb la imatge del finat activista amb un mot: Llibertat, ha presidit l’acte. Desenes de persones han llegit algunes de les frases que Lleial havia escrit durant el procés obert a partir de l’1 d’octubre. A cada reflexió, es dipositava una flor davant del cartell.

 

Xoc amb Albiol

En una segona tongada han estat persones properes a Lleial: el seu company de feina, el responsable local d’Omnium o el seu fill els qui han glossat la figura del patriota mort de manera sobtada a causa de la covid.

 

«Darrere d’aquest tipus d’actes col·lectius, però, sempre hi ha persones que fan el que cal, un d’aquests, un dels imprescindibles, un dels més estimats per tots nosaltres, ens va deixar dimarts passat: en Jordi Lleal i Giralt, per això aquesta trobada tindrà un to especial d’agraïment i homenatge. D’aquesta manera el recordarem amb algunes de les seves reflexions que el jordi ha deixat en les ‘cabòries’ «, ha manifestat la periodista, Sara Muñoz.

Entre les intervencions sentides hi ha la del president local d’Omnium, Jordi Ballesteros, que va recordar que arran d’un comentari fet per l’alcalde Xavier Garcia Albiol, en que menyspreava una acció reivindicativa de Jordi Lleal, aquest el va denunciar judicialment i que el líder del partit conservador va evitar el processament emparant-se en el fet que era senador i per tant, aforat.

 


ESPORTS

18/01/21

el-primer-equip-del-seagull-mante-l-esperancade-retornar-aviat-a-la-competicio-foto-seagull

La Covid colpeja el Seagull, l’equip de futbol femení més destacat de Badalona

La junta directiva ha informat que la situació és temporal i afirma que tornaran tant aviat com sigui possible
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

14/01/21

l-activitat-del-poliesportiu-esta-sota-minims-foto-tomeu-ferrer

Torna a aparèixer legionel·la al poliesportiu del barri de Casagemes

Una inspecció de l’agència de la Generalitat que vetlla per la salut detecta el bacteri en l’aigua de la instal·lació esportiva
Llegir l'article complet
SANITAT

13/01/21

equip-de-la-unitat-del-tractament-de-la-covid-persistent-pediatrica-de-can-ruti-foto-hospital-germans-trias-i-pujol

L’Hospital Germans Trias de Badalona crea la primera unitat pediàtrica per al tractament de la covid persistent de Catalunya

El servei es va posar en marxa a mitjans de desembre passat i ja atén 14 pacients dels àmbits territorials, Metropolitana Nord de Barcelona, Girona i Lleida
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

13/01/21

la-guardia-urbana-ha-actuat-davant-una-forta-pudor-de-cremat-foto-arxiu

Quatre guàrdies urbans agredits i ferits mentre investigaven un pis amb una plantació de marihuana a Sant Roc

La intervenció policial perquè a la zona s’ha notat una forta olor a cremat i han observat que un grup de persones traslladaven plantes cap a altres pisos adjacents.
Llegir l'article complet